Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > SRT ve Uzaktan Çalışma
SRT ve Uzaktan Çalışma
26.07.2020 17:08

Corona virüs pandemisi hayatlarımızı etkilerken, Cinegy iş sürekliliğinin devamı için çalışmalarına ara vermedi. Ayrıca pandemi bize yeni normalin nasıl olacağını ve beklediğimiz şeylere nasıl hazırlanacağımızı öğrenme şansı verdi. Birçok kişi ev tabanlı çalışma alanlarımızdan ayrılmadan uzaktan nasıl başarılı bir şekilde çalışılacağı hakkında çok daha fazla şey öğrenmek zorunda kaldı. 

Güvenli Güvenilir Aktarım (SRT) protokolü SRT, değerini iki önemli güçle göstermektedir:

  • Güvenli - AES 256 bit ses ve video akışı şifrelemesi için SRT’yi kullanabilirsiniz. 
  • Güvenilir – Yayıncılar ilettiklerini düşündüklerinin gerçekte gerçekleştiğinden emin olmak için güvenilir bir akışa sahip oldular. 

Haivision; SRT ile gerçekten açık bir birlikte çalışabilirlik sağlayıcısı olarak hareket eden insanların kendi teknolojilerinin doğruluğunu test etmelerini sağladı. Bir pandeminin ortasında, birçok kuruluşun yapmak için yeterli zamana sahip olmadığı yaygın ve son derece ayrıntılı uzaktan testlere odaklanmak için ideal bir fırsat olduğu ortaya çıktı. Bu tür bir testi, sektörler arası işbirliği ile yapabilirsiniz. 

Endüstri çapında bir açık kaynak girişimi olan SRT Alliance’ın 350’den fazla üye şirketi bulunmaktadır. 350 üye herhangi bir ilgi alanında neredeyse duyulmamış bir üyelik yüzdesidir. Toplu olarak bu şirketler, SRT Alliance kurucuları Haivision’ın vizyonuna ek olarak Cinegy gibi erken benimseyenler ve Microsoft, Avid ve diğerleri gibi güçlü destekçilerden oluşmaktadır.

SRT şirketlerin çalışma şeklini değiştirdi. Salgının ilk döneminden sonra, birçok şirket felaket planlarını gündemlerine aldı ve acil adımlar atmaları gerektiğini fark etti. Bu planlar şimdi de uygulanmaya başladı. Bu planların en önemli yanlarından biri de bulut bilgi işlemin faydalarına daha olumlu bir ışık tutmasıdır. Dağıtılmış platform kavramı nihayet hak ettiği ilgiyi alıyor - insan ziyareti gerektirmeyen dağıtılmış platformların faydası farkediliyor. Londra’da bir şey yanlışsa, Singapur’daki kanepenizden yeni bir sanal makine döndürerek düzeltebiliyorsunuz. Pandemi boyunca bulut tabanlı işlemler çok az veya hiç kesintiye uğramadan operasyonlarına devam etmiştir. Böyle bir operasyonu olanlar şimdi daha da takdir ediliyor; olmayanlar ise operasyonlarının bir kısmını veya tamamını bu modele nasıl taşıyabilecekleri konusunda çok daha ciddi düşünmeye başlıyorlar.

Kısacası, uzaktan üretim, diğer birçok uzaktan çalışma biçiminin genişleme olanaklarını da kapsayan, kanıtlanmış bir çalışma pratiğine geçti.

SRT, içerik dağıtımının şekli yeniden tanımlanmaya devam ettikçe ortaya çıkmaya devam edecek olan bu değişimleri mümkün kılan birçok katalizörden biri olmuştur.

Cinegy ürünleri ve SRT hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 99 66 numaralı telefondan Ateksis’i arayabilirsiniz veya info@cinegy.com.tr adresine yazabilirsiniz