Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > CCTV Çin’in İlk Lawo V__matrix IP Çözümünü Kurdu
CCTV Çin’in İlk Lawo V__matrix IP Çözümünü Kurdu
26.07.2020 17:36

Çin’in ilk tamamen IP tabanlı görüntü mobil yapım sisteminde ana teknoloji altyapısı olarak Lawo V__matrix yazılım tanımlı IP yönlendirme, işleme, çoklu görüntüleme platform kullanılıyor. 

Çin’in ana devlet televizyonu China Central Television (CCTV), Lawo China ve video çözüm ortağı Acro-bright, Çin’in büyük bölgesel sistem entegratörü Beijing Yutian ile işbirliği içerisinde çalışarak başarılı olduğu Lawo V__matrix kurulumdan önce de CCTV’nin Pekin genel merkezinde HD/UHD OB van araçları, ses SCR’ler ve stüdyolar içeren başka Lawo/CCTV kurulumları gerçekleştirdi. 

Başlangıçta Tokyo’dan 2020 Yaz Olimpiyatları sırasında merkezi bir rol oynaması planlanan, UHD 4K olarak tasarlanan mobil stüdyonun kurulumu, CCTV Prodüksiyon Bölümünün denetimi altında 2019 Ocak ayında başladı. Projenin çoklu görüntüleyici tasarımında 19 adet C-100 çekirdek sinyal işleme modülü ile dünyanın ilk esnek genişletilebilen gerçek IP çoklu görüntüleyicisi Lawo vm_dmv’den 19 adet Virtual-Module kullanılan üç adet Lawo V__matrix sistemi var.

Genel kurulumda on iki adet Sony UHD kamera kanalı ile bir EVS var. Omurga-yaprak (spine-leaf) topolojili IP ağında altyapı omurgası olarak Huawei anahtar, yedekli tasarlanan çekirdek için iki adet CE8850 anahtar, yapraklar olarak da dört tane CE6865 anahtar var. Görüntü anahtarları ve kameralar Sony’den satın alındı. 

Bir CCTV görüntü mühendisi şunları söyledi: “Lawo sadece ses konsollarında değil, IP görüntü işleme teknolojisinde de güçlü. Hem IP hem taban bant sinyaller için vm_dmv çoklu görüntüleme çözümü son derece düşük gecikmeli gerçek 4K performans sunduğu için, bu projenin başarılı olması sadece Lawo ile mümkündü.

CCTV için Lawo wm_dmv’nin en önemli avantajları, 40G ağ ortamı için piyasada bulunan en gelişmiş yaklaşımla IP üzerinde gerçek 4K UHD çoklu görüntüleyici olarak tasarlanmasında yatıyor. CCTV Lawo miks konsollarını 2007 yılından bu yana kullanıyor ve özellikle kritik canlı yayın ve spor yapım ortamlarında performans, esneklik, güvenilirlik ve güvenliklerinden tam olarak tatmin oluyor. Yılların işbirliğine dayalı olarak CCTV Lawo’nun görüntü teknolojisine de güveniyor: “Lawo teknolojide her zaman yüzünü ileriye dönüyor ve kalite ve performansta iyi bir üne sahip olmanın keyfini yaşıyor.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.