Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Video Assist 3G’yi Duyurdu
Blackmagic Design Yeni Video Assist 3G’yi Duyurdu
19.09.2020 12:20

Blackmagic Design, şirketin portatif izleme ve kayıt çözümlerinin daha uygun maliyetli modelleri olan, Blackmagic Video Assist 3G’yi duyurdu. Bu yeni modeller; yerleşik skoplar, yeni model bataryalar, tüm SD ve HD formatları için 3G-SDI ve HDMI özelliklerinin hepsini, daha uygun bir fiyat ile sunuyor.

Video Assist’in tüm modellerinde; kayıt, kliplerin oynatımı, skopların görüntülenmesi ve netliğin ayarlanması için tüm kontrolleri içeren, büyük bir dokunmatik ekran hakimdir. 7 inçlik modelin her ikisi; ses için analog girişler ve iki SD kart yuvasını sığdıracak kadar büyüktür. Bu sayede, kullanıcılar aralıksız kayıt imkanına sahip olur ve kayıt ikinci kartta otomatikman devam eder. Tüm modellerde, cihazın arkasında bir tally lambası, kliplerin geri oynatılmasında kullanılan bir ön panel hoparlörü ve bir kulaklık jakı bulunur. Video Assist Sony L-Serisi bataryalar kullanır ve batarya yuvasının iki tane olması sayesinde, kullanıcılar kaydı aksatmadan bataryaları değiştirebilirler.

Büyük ve parlak 5 inçlik ile 7 inçlik dokunmatik ekranlarıyla, Video Assist çekimlerinizi kadrajlamayı ve doğru odaklamayı inanılmaz derecede kolaylaştırıyor. Zaman kodu, aktarım kontrolü, ses göstergeleri ve pozlama için bir histogram gibi kritik bilgiler, kullanıcılar çekim yaparken dokunmatik ekran tarafından görüntülenir. Şu anki dosya adı, odak boyama, zebra, sahte renk, çerçeve kılavuzları, 3D LUT’lar ve daha nicesi gibi katmanları ilave etmek veya çıkarmak için, kullanıcılar, LCD ekranı isteğe göre düzenleyebilirler. 3D LUT desteği ile çekimlerin arzu edilen renk ve görünümle izlenmesine olanak verilmesinin yanı sıra, kullanıcılar LUT’u dosyaya kaydetmek istediklerinde, onu “bake in” olarak adlandırılan kalıcı kaydetme işlemiyle kaydedebilirler.

Video Assist, yaygın olarak kullanılan SD kart ortamı kullandığı için, kullanıcılar elde edilmesi kolay flaş bellek kartlarına kayıt yapabilirler. Dosyalar, standart SD kartlar veya daha hızlı UHS-II kartlar üzerine uzun kayıtların yapılmasını sağlayacak kadar küçüktürler. Daha büyük olan 7 inçlik Video Assist modellerinde, dolu kartların kullanıcı tarafından kayıt esnasında bile değiştirilmesi için, 2 adet SD kart yuvası vardır. Böylece, sınırsız bir kayıt süresi mümkündür. Standart SD kartlar veya daha hızlı UHS-II kartlar; küçük, yüksek hızlı ve uygun fiyatlı olmaları sebebiyle yayın için idealdirler.

Video Assist; SD için çoklu hız SDI, tüm modellerde HD ve 12G-SDI modellerde Ultra HD gibi, geniş çeşitlilikte video ve ses bağlantıları içerir. Tüketici televizyonları ve video projektörlerinde izleme imkanı ve HDMI kameralar için HDMI dahil edilmiştir. 7” modeli, mikrofonlardan ve harici ses mikserlerinden gelen sesin girişi için sağlanmış, Mini XLR girişlerine sahiptir. Video Assist ayrıca, 12V DC güç bağlantısı içerir ve 12G modelleri kilitlenebilen bir güç konektörüne sahiptir.

Video Assist standart açık dosya formatlarını kullanarak kayıt yapar. Bu sayede, kullanıcılar medyayı yeniden kodlamak için vakit harcamak zorunda kalmaz. Dosyaların tüm post prodüksiyon yazılımlarıyla uyumlu olmaları nedeniyle, DaVinci Resolve Studio dahil, kullanıcılar arzu ettikleri yazılım ile çalışabilirler. Kayıt işlemi; tüm formatlardaki ve tüm HDMI veya SDI kameralardan gelen ve tüm formatlardaki endüstri standardı 10-bit ProRes veya DNx dosyalarının yanı sıra, desteklenen kameralara bağlıyken, 12G-SDI HDR modellerinde 12-bit Blackmagic RAW dosyalarıyla da çalışır. Hepsinden iyisi de medya dosyalarının tüm işletim sistemleriyle uyumlu olmalarıdır.

Video Assist; kameralarda doğru pozlama yapılması ve yayın standartlarıyla uyumluluk için skoplar içerir. Böyle olması nedeniyle, aynı zamanda harika bir portatif dalga şekli denetleme çözümüdür. Dalga şekli ekranı, video girişlerinin veya oynatım sinyalinin parlaklık seviyesinin geleneksel bir görüntüsünü sağlar. Vektörskop; kullanıcıların renk yoğunluğunu, %100 SDI referans seviyelerinde görmesini sağlar. Kullanıcılar, renk düzeltme işlemleri için ideal olan, RGB parade ekranına da sahip olur. Histogram, görüntülerdeki beyazdan siyaha detayların dağılımını ve kırpılmaya maruz kalan parlaklıkları veya gölgeleri gösterir. Dahili skoplar, canlı video üzerine veya skopun sağ üst köşesine, küçük bir resim içinde resim görüntüsü olarak bindirilebilir.

SDI ve HDMI bağlantıları çoklu hız özelliklidir. Tüm modeller SD ve HD televizyon standartlarıyla uyumludur ve 12G modelleri, Ultra HD standartlar için ilave destek sağlar. Standart tanımlı formatları NTSC ve PAL içerir. 720p HD standartları 720p50 ve 59.94p içerir. 1080i HD geçmeli video formatları 1080i50 ve 59.94 içerir. 1080p HD formatları 1080p23.98, 24, 25, 29.97, 30, 50, 59.94 ve 60p içerir. Kullanıcılar, 1080 PsF formatlarında bile çalışabilirler.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.