Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Atomos, Canon EOS R5 ve EOS R6 Kameralardan 4K 10 bit ProRes veya DNx Kaydediyor
Atomos, Canon EOS R5 ve EOS R6 Kameralardan 4K 10 bit ProRes veya DNx Kaydediyor
20.09.2020 10:31

Atomos Ninja V, Shogun 7 ve Sumo19 HDR monitör-kaydediciler, yeni Canon EOS R5 ve EOS R6 tam kare aynasız kameralardan 4K p59.94 10 bit 422 Apple ProRes veya Avid DNx görüntü kaydediyor. Her iki kamera da görüntü yaratıcılar için heyecan verici özellikler sunuyor ve Atomos bugünkü tüm monitör-kaydediciler üzerinde endüstri standardında kodeklerdeki HDMI bağlantısı yoluyla EOS R5 ve EOS R6 kameralardan uygun fiyatlı ve güvenilir SATA SSD ortamına doğrudan 4K ve HD görüntü kaydını destekliyor. 

Log veya PQ HDR çekim ve kayıt

Kullanıcılar Atomos aygıtları üzerinde EOS R5 ve EOS R6’nın 10 bit Canon Log veya PQ HD çıkışlarını hem izleyebiliyor hem de kaydedebiliyorlar. AtomHDR teknolojisi kullanılarak sensörün yakalamakta olduğu her ayrıntı ekranda gerçek zamanlı olarak görülebiliyor. Alternatif olarak kameraların Canon Log çıkışlarını yaratıcı bir görünüm uygulanarak gösterebilen Atomos monitörlere 3D LUT’lar da yüklenebiliyor. 

Mükemmel pozlama ve renkleri garantilemek için Canon Log sinyalleri Ninja V, Shogun 7 ve Sumo 19 üzerinde PQ veya HLG HDR standartlarında izlenebiliyor. EOS R5 ve EOS R6 üzerinde PQ HDR çekim yaparken, Atomos monitör kusursuz bir HDR görüntüleyecek şekilde ayarlanabiliyor. Log veya PQ HDR görüntüler de PQ veya HLG standartlarında uyumlu bir HDR televizyonda hemen oynatılabiliyor. 

ProRes ve DNx avantajı

ProRes veya Nx kodeklerde kayıt yapmak, EOS R5 ve EOS R6 kameraların çekimlerinin yapıma hazır olmalarını; kurgu ve renk derecelendirme yazılımlarıyla mümkün olan en geniş uyumluluğu taşımalarını garantiliyor. Bu Canon’un aynasız bir kamera ile sunduğu şimdiye kadarki en yüksek kare hızlı 4K 10 bit HDMI görüntü. 10 bit görüntü, milyarlarca renk kombinasyonuyla çok yüksek doğruluk sunuyor. Bu durum rötuş için bilgisayarda sinyal işlemeden yararlanırken çok avantajlı. Tipik olarak kullanıcılar mavi gökyüzü gibi dereceli ton değişiklikleri olan alanlarda yaygın görülen şeritleri ortadan kaldıran, daha pürüzsüz renk geçişleri görüyorlar. Bir Atomos kaydediciye kayıt yapmak, bu bilgileri en iyi şekilde koruyor.

Kolay çok kameralı çekim

EOS R5 ve EOS R6 diğer aygıtların Atomos monitör-kaydediciler kullanılarak ProRes veya DNx kaydettiği çok kameralı çekimlerle kolayca bütünleştirilebiliyor. EOS R5 ve EOS R6 kameraların çok kameralı çalışmaları, Ninja V için AtomosAtomX SYNC mandallı modül tarafından sunulan gelişmiş kablosuz sync opsiyonu ile de zenginleştirildi. Bu opsiyon 200 metreye kadar mesafelerde iletişim kurmak için patentli uzun menzilli RF kablosuz teknoloji kullanılarak birden fazla AtomX SYNC donanımlı Ninja V’yi kameralara ve ses kaydedicilere bağlıyor. Bu modül aynı zamanda diğer aygıtları Bluetooth yoluyla senkronize sistemin içerisine katabiliyor. 

Ergonomi

EOS R5 ve EOS R6 artı Ninja V’in boyutları ideal uyumlu. 5 inçlik ekran sadece 360 gram ve kameranın üzerine mükemmel oturuyor. Tüm gün boyunca çekim yaparken bile tüm kurulumun taşınması ve kullanılması kolay. Daha geniş ve daha parlak bir ekran gerekiyorsa Shogun 7 cazip bir seçenek.

Atomos ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.