Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Fransa’nın Ulusal Bayram Konseri Lawo mc² Konsollarla Mikslendi
Fransa’nın Ulusal Bayram Konseri Lawo mc² Konsollarla Mikslendi
20.09.2020 12:51

Tüm Fransa modern Fransız ulusunun başlamasını temsil eden 14 Temmuz’u bütün ülkede yapılan etkinliklerle kutlar, ama bu yıl tüm dünyaya yayılan pandemi nedeniyle ulusal bayram epey farklıydı. Eyfel Kulesinin ayaklarındaki Champs du Mars üzerinde yer alan geleneksel Concert de Paris için Lawo miks konsolları mümkün olan en yüksek ses kalitesini sağladı. Lawo bu yıl konserin canlı ses ve yayın sesi gereksinimleri için altıncı kez başarıyla hizmet verdi.

Kullanılan seyirci alanı (FOH) konsollar arasında orkestra miksi için 48 fader’li bir mc²56 yapım konsolu ile solistler için “hepsi bir arada” tarzı bir mc²36 vardı. İki operatör arasında sosyal mesafe için kullanılan 16 fader’li mc² uzatmalı bir kurulumda monitör işlerini 48 fader içeren bir mc²56 yürüttü. Etkinliğin miks konsollarına ve giriş-çıkış sistemlerine bağlanmak amacıyla canlı ses sistemi için Radio France tarafından kurulan Optocore fiber optik ağı üzerinde çalışan Concert de Paris, ses standartlarının ve çalışma verimliliklerinin artık yeni bir düzeye kaydığını bir kez daha kanıtladı. 

Radio France OB aracında yayın miksi için Lawo mc²66 konsola bir ayrılma ve FOH için ayrı ön yükselteç denetimi sayesinde, yayın konsolunun kendi sahne donanımları ve DALLIS mikrofon ön yükselteçleri kullanıldı. 

Dünyanın en büyük klasik müzik etkinliklerinden olan Concert de Paris, pandemiden önce 500.000 kişinin yerinde izlediği, ardından geleneksel bir havai fişek gösterisinin yapıldığı dev bir konser. Orchestre National de France ve Choeur de Radio France ile dünyaca ünlü solistlerin sundukları gösteri, Lawo kurulumuyla Fransa’da 2.84 milyon televizyon izleyicisine ve Avrupa’da tahminen 10 milyon dinleyiciye ulaştı. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.