Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Riedel’den Müzik Festivaline Sektörün İlk Transatlantik Uzaktan Master İş Akışı
Riedel’den Müzik Festivaline Sektörün İlk Transatlantik Uzaktan Master İş Akışı
20.09.2020 13:07

Riedel firması Remote Recording Network (RRN) ve Live Nation ile işbirliği yaparak, Wacken World Wide 2020 müzik festivali için türünün ilk örneği olan bir Transatlantik uzaktan master oluşturma iş akışı kurdu. MagentaMusic 360 tarafından dünya çapında 11 milyon hayrana internetten canlı yayınlanan Wacken World Wide 2020, sanal ve gerçek karışımı bir yapımda internetten yayınlanan dünyanın en büyük heavy metal festivali oldu. Bu yayının ses miksi Hamburg’da, master kaydı New York Valhalla Studios’ta yapıldı. Haberleşme, sinyal yapılandırma, yayın ve takibini ise Riedel Remote Operations Center (ROC) gerçekleştirdi. 

Etkinliği denetleyen Grammy ödüllü yapımcı ve mühendis RRN kurucusu Peter Brandt yorum yaptı: “Bu yeni uzaktan master oluşturma iş akışı inanılmaz, ve Wacken’de daha önce hiç bu kadar iyi yayın sesi elde etmemiştik. Akustik olarak kalibrasyonlu bir odada master kaydı oluşturabildiğimiz için, iyi dengelenmiş bir ses için mükemmel koşullara sahiptik.

Wacken World Wide 2020 için sesler Hamburg’daki Live Nation sahnesinden Wuppertal’daki Riedel ROC’a, ardından Ronald Prent tarafından master hazırlığı için New York Valhalla Studios’a aktarıldı. Bir haberleşme ve sinyal dağıtım merkezi olarak hizmet vermenin yanı sıra, Riedel ROC geniş kapsamlı denetim ve takip yetenekleri, etkinlik süresince güvenilir sinyal iletimi için veri güvenliğini ve yedekli çalışmayı garantileyen güvenli bir sunucu altyapısı sağladı. 

Riedel ile RRN tarafından ortak geliştirilen bu yeni uzaktan çalışma modeli, yüksek kaliteli, çevre dostu ve etkin maliyetli ses yayınlarının yapımında çizgiyi yükseltiyor. 

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.