Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sara Glaser DPA Microphones Kullanıyor
Sara Glaser DPA Microphones Kullanıyor
18.09.2020 14:07

Yirmi yılı aşkın bir süredir ses endüstrisinde çalışmakta olan Sara Glaser, DPA Microphones ürünleriyle ilgili deneyiminden bahsetti. Endüstrideki kariyerine 20 yıl önce üniversitede kayıt mühendisi olarak başlayan Glaser’ın en önemli başarıları, uzun metrajlı sinema filmlerinde ve televizyon dizilerindeki çalışmalarında görülüyor. Son çalıştığı yapımlar arasında Westworld, Grey’s Anatomy, Feud: Bette and Joan ve Rim of the World sayılabilir.

2013 yılında elime ilk kez DPA mikrofon değdiğinden bu yana takılıp kaldım. Boom kullanmam gereken bir sete geldiğimi hatırlıyorum. Mikrofonları incelemeden ses kontrolü yapmaya başladım ve farkı hemen hissettim. Son derece doygun ses kalitesinin doğallığına ve netliğine inanamadım. DPA 4017 shotgun mikrofon kullandığımı fark ettim. O anda boom çubuklar için tercihim olacağını anladım, ses kalitesi eşsizdi. Bu programda çalışırken markanın 4061/71 minyatür tümyönlü mikrofonlar kullanma fırsatı da elde ettim. Son derece doygun ve doğal ses yakalıyorlardı. O zaman DPA Microphones ürünlerine aşık oldum. Markaya olan tutkumu diğer ses miks uzmanlarıyla paylaşmaya başladım ve meslektaşlarımın birçoğu DPA camiasına katıldılar. DPA Microphones ürünlerimden sürekli hayranlıkla bahsediyorum.

Son yedi yıldır DPA Microphones çözümleri alıyorum. Bunlar arasında 4017 shotgun, 4061/71 minyatür tümyönlü ve 4098 süper kardioid mikrofonlar var. TV ve film uygulamalarında tüm ses kayıtlarım için bunları kullanıyorum. DPA mikrofonlarını kullanırken kolayca bağlayıp gizleyebileceğimi biliyorum; kamerada görünmeden kristal netliğinde ses yakalıyorlar. Bazen küçük mikrofonlar diyafram boyutlarının küçüklüğü nedeniyle pek doğal ses yakalayamıyorlar, ama DPA’daki dahiler bir şekilde bunu aşmayı başarmışlar. 4061 ve 4071 mini yaka mikrofonları da harika, minicik boyutlarıyla büyük işler başarıyorlar!

DPA Microphones ürünlerinin ses kalitesi ve sonik paletleri tüm kayıt gereksinimlerim için bana mükemmel mikrofon çözümleri sağlıyorlar. Bir ressam için boya ne demekse, bir ses miks uzmanı için de mikrofon her şey demek ve güvenebileceğim çözümlere ihtiyacım var. Mikrofonlarınızı götürmek istemeyeceğiniz zorlu koşullarda sık çalışıyorum. DPA ile hangi ortamda çalışırsam çalışayım mikrofonların dayanacağını biliyorum ve her zaman harika ses yakalıyorlar.

Filmler çekim, kurulum, yer açısından yüzlerce farklı şekilde çekiliyor, ve ardından bir araya getirilmek üzere post prodüksiyona gidiyorlar. DPA sayesinde post prodüksiyon ekibinin işini kolaylaştırabiliyorum, çünkü benim mikrofonlarımın sesleri sonik olarak birbirleriyle uyuşuyor. Bu nedenle yaka mikrofonu kaydından çubuklu mikrofon kaydına geçtiklerinde bir tuhaflık duyulmayıp, kesintisiz ve kusursuz ses elde ediliyor. DPA mikrofonların sonik tutarlılıkları çok etkileyici; farklı mikrofonlar arasında geçiş yapıldığında herhangi bir fark duyamıyorsunuz. Her defasında tipik olarak çok sayıda mikrofonla çalışıyorum. Kişisel olarak DPA ile miks yapmayı keyifli buluyorum. Bu markayla çalışmak hep yüzümü güldürüyor.

Yönetmenler gerçekleştirmek istedikleri fikirlerle geliyorlar ve bir ses miks uzmanı olarak buna uymak zorundasınız. Bunu başarmak için harika ses yakalayan, oyuncuyu engellemeyen ve kamerada görünmeyen mikrofonlara ihtiyacım var. DPA Microphones ile bunların tamamını elde ediyorum. Markayla hep şahane deneyimler yaşadım. Benim dünyamda DPA ürünlerine yaklaşan hiçbir şey olmadı. Gereksinim duyduğum her şeyi elde edebiliyorum. En doğal sesle tam spektrum tepki alıyorum. Gelecekteki projelerimde de DPA Microphones çözümlerine güvenmeye devam edeceğim.

Tüm DPA ürünleri için info@elit-tr.com e-posta adresi üzerinden DPA Türkiye tek yetkili distribütörü Elit Işık/Ses Teknolojileri ile irtibat kurabilirsiniz.