Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Fotoğraf Makinesi Ergonomisinde Sinema Kamerası: Canon EOS C70
Fotoğraf Makinesi Ergonomisinde Sinema Kamerası: Canon EOS C70
20.10.2020 15:41

Canon’un ilk RF yuvalı Cinema EOS kamerası EOS C70 dijital sinema kamerası, küçük ve hafif yapısında Super 35mm DGO (Dual Gain Output) sensör, DIGIC DV7 görüntü işlemci ve toplam 16+ adım dinamik aralık sunuyor. 

Canon RF ilk çıktığında görüntü çekim uzmanları bu yenilikçi yuva sisteminin kendilerine neler sağlayabileceğini hayal etmeye başladılar. Canon’un sürekli aldığı bir istek, bir Cinema EOS kameraya RF yuva koyup sinema lens performansının kısa flanş derinliğinden yararlanmasını sağlaması yönündeydi. Sadece iki yıl sonra yeni Canon EOS C70 kamerayla bu dilekler gerçeğe dönüştü. 

Canon EOS C70 kameranın eşsiz tasarımı, son kullanıcı için çalışma kolaylığına büyük önem veriyor.  Sadece 450 gram ağırlığında, hafif yapısı, kameranın kolayca elde kullanılmasına izin verip kameramanın hareket yeteneğini arttırırken, sinematik uygulamalar için EOS ile Cinema EOS kamera aileleri arasında kesintisiz bir köprü oluşturuyor. Zekice tasarlanan kameradaki ince, sadece 6mm derinlikte motorlu ND filtre ünitesi, RF yuvanın kısa flanş arkasına yerleştirilmiş. Motorlu 10 adımlı ND filtre, kullanıcılara pozlamayı denetlerken istenen alan derinliğini koruma ve istenen bokeh düzeyine sahip görüntüler yakalama imkanı veriyor. Kişiselleştirilebilen on üç adet butona, kullanıcılar seksenden fazla işlev arasından kendi tercihlerine göre seçip atayabiliyorlar. 

Kameradaki Canon’un yenilikçi Super 35mm DGO sensörü, her fotodiyotu iki farklı kazançla okuyarak gürültü düzeylerini alçaltıyor ve yüksek dinamik aralığı daha da genişletiyor. Bir kazanç doygunluğa öncelik verip parlak ışıklı alanlarda ayrıntıları korurken, diğeri gölgelerdeki gürültüyü bastırıyor. Sonuç olarak Super16mm Crop modunda 4K/60p veya 2K/120p’ya kadar, 16+ toplam dinamik aralık adımlı, net, zengin gölgeli, zengin parlaklıkta görüntüler elde ediliyor. 

Kameradaki Canon’un yeni geliştirdiği DIGIC DV7 görüntü işlemci, DGO sensörden yakaladığı kapsamlı bilgileri toplayıp işleyerek sıra dışı HDR görüntüler haline getirirken, Canon Log2 ve 3 seçeneklerinin yanı sıra PQ ve HLG gamma işlevleri sunuyor. Canon EOS C70 kamera, kodek seçeneklerindeki esneklik sayesinde 120fps’ya kadar kare hızlarında 4K DCI veya UHD, ya da 180fps’ye kadar kare hızlarında 2K DCI veya HD kaydedebiliyor. 

Kamera değişken bit hızlarında XF-AVC formatını, MXF dosya formatıyla hem Intra hem de Long GOP’u destekliyor. Kare içi (intra-frame) format her kareyi ayrı ayrı çözümledikten sonra verileri sıkıştırırken, Long GOP formatı verileri daha yüksek bir oranda sıkıştırarak daha da küçük bir dosya boyutu yaratıyor. İkinci bir seçenek, Cinema EOS serisinde bir ilk olan MP4 dosya formatlı Long GOP 10 bit 4:2:2/4:2:0 MP4/HEVC (yeni kuşak bir HDR görüntü kayıt sıkıştırma standardı). 

Kameranın bağımsız hava giriş sistemi, sensörü sudan, kumdan ve tozdan korumak için elektrikli sistemlerden ayrılmış. Ayrıca kameranın iki çıkış vantilatörü, uzun süreler kesintisiz kayda imkan veriyor. 

Canon Mount Adapter EF-EOS R 0.71x

Canon EF-EOS R 0.71x yuva adaptörü, EOS C70 ile süper tam kare çalışırken kullanıcılara Canon’un geniş tam kare EF lensleri koleksiyonundan yararlanma imkanı veriyor. Adaptör kritik öneme sahip iki işlevi yerine getiriyor; 4K Super 35mm görüntü sensörü üzerinde benzer FF geniş açılı görüntüyü devam ettirirken, aynı zamanda tek adımla lens kamera hassasiyetini arttırıyor. Yuva adaptörü lens ile kamera arasındaki tamamen elektronik iletişimi koruyarak, optik lens düzeltmelerine ve EOS C70 kamera ile Canon EF lensler arasındaki lens üstverilerinin aktarımına imkan veriyor.