Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > IMAGO ile Sony Covid-19 Fonu Sinema Dünyasını Destekliyor
IMAGO ile Sony Covid-19 Fonu Sinema Dünyasını Destekliyor
20.10.2020 10:25

Uluslararası Sinemacılar Federasyonu (International Federation of Cinematographers) IMAGO, uluslararası sinema topluluğunu desteklemek için bağış dağıtıyor. IMAGO’nun dünya çapındaki üye tabanına dağıtılmasına yardımcı olduğu bağışlar, Covid-19 İçin Sony Küresel Yardım Vakfı (Sony Global Relief Fund for COVID-19) tarafından karşılanıyor. 

Sony küresel girişimini 100 milyon ABD Doları desteğini üç ana alana sağlayarak başlattı; ön safta çalışan sağlık çalışanları, çocuklar ile eğitimciler, eğlence sektöründeki yaratıcı topluluk. Sonuncu gruba yardım etmek için Sony diğer kuruluşların yanı sıra, fonunun önemli bir kısmını IMAGO’nun dünya çapında üye organizasyonları yoluyla sinema dünyasından başvuranlara dağıtmak için IMAGO’nun yardımını istedi. 

56 adet uluslararası sinema topluluğunda aktif üyeliği olan IMAGO, küresel sinemacılar topluluğuna erişmekte Sony’ye yardım etmek için mükemmel bir konuma sahip. Sony diğer kuruluşlarla ABD, Kanada ve Japonya’daki sinemacılara erişirken, IMAGO dünyanın geri kalanındaki 53 üye topluluğa bir erişim noktası sağlayacak.

Sony Imaging Products & Solutions Inc. Başkan Yardımcısı Hiroshi Kawano, Sony’nin girişimini başlattığını duyururken yorum yaptı: “Sony her zaman yaratıcı toplulukla yakın işbirliği içerisinde çalışarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmalarına yardımcı oldu. Bu topluluğun başarısı bizim başarımız için de vazgeçilmez olduğundan, gereksinim duydukları bu zamanda bu destek önlemlerini uygulamaya karar verdik. Fonlarla katkıda bulunduğumuz ve içerik yaratım endüstrisini desteklediğimiz için gurur duyuyoruz.

Yeni atanan IMAGO Başkanı Kees Van Oostrum şöyle konuştu: “IMAGO ve tüm dünyadan üyelerimiz adına meslektaşlarımızın çoğunun yüzleştiği şu anki zorlukları dikkate alan Sony’nin cömert girişimini alkışlıyoruz. Sony’nin bu yardımların dünya çapında üye kuruluşlarımız ile ihtiyacı olanlara erişmeye yardımcı olması için IMAGO’yu seçmesinden memnunuz.

Sony Professional Europe İçerik Yaratma ve Çekme Başkanı Claus Pfeifer de yorum yaptı: “Sony destekleri tüm dünyadan içerik yaratıcılara ulaştırmak için IMAGO ile çalışmaktan mutlu. Güçlü uluslararası üye dernekler ağı ve görüntü endüstrisindeki gerçekler hakkında derin bilgileri sayesinde, bu girişim için en iyi çözüm ortağımızlar.

IMAGO yardım başvuru işlemleri için üye kuruluşlarıyla temas kuruyor.

Ülkenizdeki fonlar hakkında daha fazla bilgi için kendi IMAGO üye topluluk veya derneğinizle doğrudan iletişim kurabilirsiniz.