Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Nesil Mobil Yayın Çözümü: Mobile Viewpoint Agile AirLink H.265 Kodlayıcı
Yeni Nesil Mobil Yayın Çözümü: Mobile Viewpoint Agile AirLink H.265 Kodlayıcı
20.10.2020 10:54

Agile AirLink, 50mm kalınlığıyla piyasadaki en ince ve en gelişmiş ünite olarak 4 adede kadar kamera girişini alabiliyor ve verileri birleştiriyor (bonding).. 1, 2 ve 4 adet kamera girişi seçeneğine sahip bu kodlayıcı, veri birleştirmede (bonding) tüm yayıncılar ve muhabirler için güvenilir, kesintisiz ve zengin özellikli bir canlı yayın imkânı sunuyor.

Özel sırt çantası ile taşınabilen, sağlam yapılı 4G encoder, H.265/HEVC standardında dört adede kadar görüntü akışını iletiyor ve yüksek kaliteli canlı akış için Mobile Viewpoint’in ödül almış birleştirme teknolojisini kullanarak sekiz adet 3G/4G bağlantıyı birleştiriyor. H.265 canlı görüntü yayını düşük bant genişliği tüketerek aynı kaliteyi sunuyor, aynı zamanda GSM  kartları (datacard) kullanılırken para tasarrufu da sağlıyor. Yükleme kapasitesini en yükseğe çıkarmak için Agile AirLink’e WiFi ve Ethernet bağlantıları eklemek de mümkün. Bu sayede 10 adede kadar bağlantı ile çok geniş bağlantı sağlanabilmekte. Dilerseniz kendi alış sisteminizi geliştirme opsiyonlarına da sahip olan Agile Airlink sizi asla yolda bırakmayacak şekilde tasarlanmış bir kullanıcı dostu.

Agile AirLink 4CK, Mobile Viewpoint’in en güçlü portatif mobil vericisi. 4 adet SDI girişine sahip Agile AirLink 4CK, birleştirme (bonding) teknolojisi sayesinde 4 adet görüntü akışı (video stream) ve Ultra HD görüntüyü aktarabilme yeteneğine sahip. Yayın kalitesinde görüntü aktarabilen cihaz bu sayede modern bir OB Van aracının eşdeğeri niteliğinde.

4K yeteneklerinin yanı sıra Agile AirLink’in 4CK uzaktan yapım ve esneklik için 4 adet senkron girişi ve hem H.265 hem de H.264 kodlama desteği, standart tabanlı kod çözücüler kullanılarak eksiksiz uçtan uca uygunluğu garantiliyor. Son derece ince tasarımıyla bir kameranın arkasına veya sırt çantası donanımının içine kolayca sığıyor.

Modeller 

  • AirLink-1C: 1x HD-SDI, 1x HDMI
  • AirLink-2C: 2x HD-SDI, 2x HDMI
  • AirLink-4C: 4x HD-SDI
  • AirLink-4K: 1x UHD-SDI
  • AirLink-4CK: 4x HD-SDI, 1x UHD-SDI

TripleC bağlantı

Agile AirLink TripleC bağlantısı, 4 ayrı görüntü kanalı ve veri yönlendirme, 40 Mbit’e kadar H.265 kodlama, 150 Mbit veri birleştirme, 4 adede kadar HD görüntü kanalı, görüntü geri dönüşü, her görüntü kanalı için 8 adet ses ve 1 TByte’a kadar kayıt yapabilme yeteneğini sağlıyor. AirLink 8 adet dahili modem, WiFi ve çift LAN erişimi sunuyor.  

Kameraya montaj

Sistem kamera gövdesiyle batarya paketi arasına sığacak kadar küçük, ama küçük bir sırt çantasında da taşınabiliyor. Alüminyum yapısının dayanıklılığı sayesinde 2 metreden daha yüksekten düşmelere karşı dayanıklı. 

Kaydet ve gönder

Agile AirLink internet erişimi için veri birleştirme ünitesi ve yüksek miktarda “kaydet ve gönder” (store and forward) işlevli yönlendirici ünitesi olarak çalışmak için paketleme (bundling) teknolojisini kullanıyor. Bu nedenle sistem bir FTP sunucuya bağlantı yoluyla her türlü dosyayı taşımak için var olan tüm bant genişliğini rahatça kullanabiliyor. 

Hotspot ve veri birleştirme

Çoğu WMT sistemi gibi internet erişimi için bir hotspota sahip. Hotspot tüm modemlerin bant genişliklerini bir arada kullanarak çok yüksek yükleme hızları sağlıyor. Aygıt tüm bağlantılar üzerinde eksiksiz veri birleştirmeyi destekliyor ve WiFi hotspot veya Ethernet bağlantısı yoluyla kullanılabiliyor.  

İnterkom

Agile AirLink modelleri tekli interkomu destekliyor. Bu özellik daha önce çıkan ünitelerde de kullanılabiliyor ama bir donanım güncellemesi gerektiriyor. Size sadece interkom portunu lokal interkom sistemine atamak ve yayın için saha ile iletişime geçmek kalıyor.  

Yönetim ve denetim

Web tabanlı platform LinkMatrix ile birlikte tüm WMT aygıtlarını ve bağlantılarını denetlemek ve yönetmek mümkün. Çok hedefli LinkMatrix sayesinde, aynı sinyali sosyal medya ve içerik dağıtım ağları (CDN) dahil birçok platform üzerinde yayınlamak mümkün. Bu sayede yönlendirilebilinir sisteme kavuşarak çok sayıda saha bağlantısını var olan server üzerinden resim masasında kaynak seçerek yayına vermek kadar kolay bir operasyon sağlıyor.

Demo ve detaylı bilgi 

Mobile Viewpoint ürünleri hakkında demo ve detaylı bilgi için 0216 939 95 54 veya 0533 817 95 46 numaralı telefonlardan Pals Elektronik San ve Tic Ltd Şti.’yi arayabilirsiniz.