Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kore Ulsan Stadında Harman Çözümleri
Kore Ulsan Stadında Harman Çözümleri
20.10.2020 11:36

Ulsan Spor Kompleksi, stadyumundaki ses sistemini son teknolojili bir dinamik Harman Professional çözümüyle yenilemek, dünya kalitesinde ses elde etmek ve taraftarların deneyimini zenginleştirmek için ses bütünleştirici TechDataPS Co. Ltd. ve Daeseong Media şirketlerini görevlendirdi.

1970 yılında inşa edilen Ulsan Spor Kompleksindeki Ulsan Kompleks Stadyumu Ulsan Hyundai FC’nin ilk tesisiydi ve 19.471 kişi kapasiteli. Stadyum bugün Güney Kore’nin K4 profesyonel futbol liginde mücadele eden Ulsan Citizen FC’ye ait. Yaksacheon ile Dongcheon nehirlerinin arasında yer alan Ulsan Spor Kompleksi, ikinci bir stadyum, Dongcheon Gimnazyumu, Dongcheon Ulusal Spor Merkezi, bir basketbol sahası, ayak voleybolu sahası, salon futbolu sahası ve bir de gençlik konser salonu da içeriyor. Spor etkinliklerine sıra dışı ses getirmek ve taraftarlara eğlenceli bir ortam yaratmak için TechDataPS ile Daeseong Media Ulsan Kompleks Stadyumunu JBL Professional hoparlörler, Crown yükselteçler, Soundcraft mikserler ve BSS sinyal işlemciler içeren üstün bir Harman Professional ses çözümüyle donattı. 

TechDataPS firmasından bir sözcü açıkladı: “Müşteri güvenilir, çok iyi anlaşılır ses çıkışı verecek bir sistem istedi. Konut binalarının yakınlığı düşünüldüğünde, sistemin tesisin tamamında ses kapsamını maksimuma çıkarması da şarttı. Güvenlik, dayanıklılık ve tesisin akustik talepleri gibi çok sayıda etkeni dikkate alarak, JBL VTX A-Series hoparlörlerde karar kıldık.

Tüm stadyumda üstün ses sağlamak için TechDataPS mükemmel ses kaliteleri ve 110º ses dağıtımları nedeniyle JBL VTX A8 ikili 8 inç küçük boy hoparlör grubunu seçti. Sistemde sıra dışı akustik ve su geçirmez kasalı, her türlü hava koşuluna dayanıklı JBL AW295, AWC595, AWC129 ve AWC82 hoparlörler de var. TechDataPS firmasının kurduğu 305P MkII stüdyo monitörleri JBL’in patentli Waveguide Technology’sine sahip ve stadyumun mühendislerinin hoparlörlere sesi iyi aktaracağından emin olmak için miksi doğru şekilde referans almalarına imkan veriyor. 

Optimum ses performansını garantilemek için sistemde BLU Link bağlantılı BSS BLU-DA ve BLU-100 sinyal işlemciler varken, Crown I-Tech 4x3500HD, DCi 4|600N ve DCi 4|300N yükselteçler çözüme güç katıyor. Sistemin mükemmel ses çıkışını daha da iyileştiren Soundcraft Vi2000, Si Performer 1 ve Signature 12 miks konsolları, profesyonel stüdyo kalitesinde sesle benzersiz miks yetenekleri sunuyor.

Ulsan Kompleks Stadyumundan bir sözcü şunları söyledi: “Mevcut ses kurulumunu tamamen yenilemek istiyorduk. Dünya kalitesinde performans göstermenin yanı sıra, kurulumun en iyi güvenilirlik, dayanıklılık ve güvenlik standartlarını karşılaması gerekiyordu. Ulsan’ın rüzgarlı havası nedeniyle özellikle son ikisi daha da önemliydi. TechDataPS ile Daeseong Media’nın sağladığı inanılmaz çözümler bizi eksiksiz tatmin etti.

Harman Professional Solutions, APAC Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ramesh Jayaraman yorum yaptı: “Ulsan Kompleks Stadyumu karmaşık bir gereksinimler setini karşılayacak ses çözümleri istedi. Sadece dünya kalitesinde bir ses sistemi değil, kusursuz sağduyuyla gerçekleştirilecek tasarımlar ve kurulumlar da gerekiyordu. Çok yönlü zorlukları üstün şekilde aşan bir çözüm sağladığı için çözüm ortağımız TechDataPS Co. Ltd.’a teşekkür etmek istiyoruz.

Harman Professional ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin Elektronik’i arayabilirsiniz.