Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Korku Filmi ALIVE. Pocket Cinema Camera 4K İle Çekildi
Yeni Korku Filmi ALIVE. Pocket Cinema Camera 4K İle Çekildi
21.10.2020 12:09

Blackmagic Design, Rob Grant’in yeni korku filmi “ALIVE.”nin aksiyon sahneleri için Pocket Cinema Camera 4K kullanıldığını duyurdu. Eylül 2020’de, Amerika Birleşik Devletleri genelinde açık hava sinemalarında gösterilen film, aynı zamanda Blackmagic Design’nin DaVinci Resolve yazılımı kullanılarak derecelendirildi.

“ALIVE.”, terk edilmiş bir hastanede uyanan ve kim olduğu ya da neler olduğuna dair hiçbir şey hatırlamayan, ağır yaralı bir erkek ve kadının tüyler ürpertici öyküsüdür. Başrollerini Thomas Cocquerel, Camille Stopps ve Angus Macfadyen’in paylastığı, bir ‘Cranked Up Films’ ve ‘Good Deed Entertainment’ filmi olan “ALIVE.”nin yönetmenliğini Rob Grant, görüntü yönetmenliğini Charles Hamilton ve renk derecelendirmesini Brendon Rathbone yaptı.

Filmde yakın, dar açılı çekimler ve aksiyon çekimleri de dahil olduğu çok sayıda çekim için Pocket Cinema Camera 4K kullanıldı. Bu çekimler, şırıngalar ve ilaç şişeleri gibi hastanede kullanılan “araçların” karanlık ve kötü bir şey olacağını sezdiren görüntüleriyle, bunları kullanan eller gibi pek çok görüntüyü içeriyordu. Hamilton, bu çekimler için Pocket Cinema Camera 4K’yı, 16 mm Panasonic pancake lens üzerinde el yapımı çarpışma kamerasıyla birlikte kullandı.

Rathbone, “Prodüksiyon bütçemiz nedeniyle, ekstra çekim günü ekleme veya çekimleri yeniden planlama rahatlığına sahip değildik çünkü eklemeler veya ECU çekimlerini almak için çok zaman harcadık. Filmin yazar ve yapımcılarından biri olan Jules Vincent, “Pocket Cinema Camera 4K, bütçemizi tüketmeksizin günlerimizin verimli olmasını sağlayarak bizi birçok yönden kurtardı; çünkü Rob çekim günü tamamlayamadığımız ama ihtiyacımız olan tamamlama ve ara çekimlerinin çoğunu, Blackmagic çekim kalitesi ile kiraladığımız diğer kameraların görüntü kalitesi arasında sıfır fark olacak şekilde yeniden oluşturabildi,” dedi.

Kanada’nın Calgary kentinde çekilen film, karakterleri ve izleyicileri kanlı, gerçeküstü ve kabus gibi bir hikayeye sürüklüyor. Harap olmuş bir tıbbi tesisin karanlık iç mekanları ile bakıcının hastane dışındaki dünyasında, karakterlerin karşılaştığı aydınlık bir dünya arasında görüntüler değişiyor.

Rathbone filmle ilgili şunları açıkladı: “Filmin tamamı, izleyiciyi kaybetmeden karanlığı ne kadar zorlayabileceğimizi bulmak anlamında gerçekten eğlenceli bir egzersizdi. İzleyicinin yeteri kadar bilgi alması için, bu tüyler ürperten, terkedilmiş hastanenin bazı bölümlerinin görünürlüğünü artırdık, ama sahnenin gerilimini veya hissiyatını kaybedecek kadar değil. “Resolve, renklendirmede kullandığım tek yazılım ve ALIVE.’da istediğimiz görünümü almama yardım etti.

Rathbone’nin filmde DaVinci Resolve’ye bel bağladığı sahnelerden biri, aydınlık beyaz bir odada, üstelik içinde bir küvet dolusu kanlı su bulunan bir banyo sahnesiydi. Rathbone, ekrandaki dramı artırmak ve karanlık, kirli tesis ile temiz ve steril banyo ve kanlı su arasında çarpıcı bir fark yaratmak üzere, kesin ve hassas ayarlamalar yapmak için, DaVinci Resolve’nin güçlü lift, gamma, kazanç, log ve offset renk çarkını ve kontrast kontrollerini kullandı.

Rathbone ayrıca, loş ve karanlık sahnelerden görüntüleri ortaya çıkarmasına yardımcı olması için, DaVinci Resolve’nin güçlü zamansal ve mekansal gürültü azaltma araçlarını kullandı.

Resolve, kurgu boyunca hep daha iyi hale gelen, çok gelişmiş bir gürültü azaltma sağladı. Blackmagic, filme başladığımız zaman ile son teslimat arasında iki güncelleme yayınladı. Dolayısıyla, görüntüleri uyumlu hale getirmek için çok fazla uğraşmadan yeni araçlardan hızla yararlanabildik. Bu, böylesine karanlık sahneleri olan bir filmde gerçekten yardımcı oldu.” diyen Rathbone sözlerini şu şekilde tamamladı:

Bana göre eşsiz değerinin dışında, aynı zamanda bir İsviçre çakısı gibi günlük çekim, kurgu, renk, ses, VFX ve mastering konularında yardımcı olacaktır. Her şeyi tek bir araç içinde yapmak isteseniz de istemeseniz de bu kadar çok araca sahip olmak, görüntülerin üzerinden geçmek veya geri gelen dosyaları kontrol etmek için bile olsa çok yararlı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.