Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pink TV Uzaktan Haber Yapımı İçin Sony XDCAM air Hizmetini Seçti
Pink TV Uzaktan Haber Yapımı İçin Sony XDCAM air Hizmetini Seçti
21.10.2020 12:41

Sırbistan’daki özel yayıncı Pink TV, Sony XDCAM air bulut tabanlı iş akışı hizmet lisansları satın alarak uzaktan haber yapımlarını iyileştirme yoluna gitti. Bu çözüm istasyonun sahadaki kameraları ve yayın stüdyo ağı arasında gönderilen içerik için hızlı ve esnek bir köprü oluşturuyor.

XDCAM air dahili kablosuz iletim yeteneğine sahip olup, yayıncının mevcut Sony PXW-X200 ve PXW-Z280 kameralarıyla kusursuz bütünleşiyor. Haber odası planlama verileri, iş akışı zinciri içerisinde kolay bulmak için çekim etiketleriyle birlikte, internete bağlı istenen kameraya doğrudan gönderilebiliyor. Bu sayede Pink TV’nin haber yapım ekibinin dosyaları ve görüntüleri stüdyoya mümkün olduğu kadar hızlı geri almaları garantileniyor. 

Pink TV Sorumlu Teknik Başkanı Vladimir Koh şöyle konuştu: “Uzaktan haber yapımlarımızı desteklemek için Sony XDCAM air iş akışı hizmetini sadece yüksek kaliteli teknolojisi için değil, şirketin benzersiz uzmanlığı ve danışmanlığı için de seçtik.

Sony haber yapım teknolojileri sağlamakta kendini kanıtlamış bir geçmişe sahip ve XDCAM air haber yapım operatörlerimizin hayatını kolaylaştırarak, hiçbir önemli bilginin kaybolmamasını garantiliyor. Ülkenin her yanından düzenli gelen katkılarla haberlerimizin çeşitliliğini zenginleştirdik, ve geçmişte bu avantaja sahip değildik.

Bu teknolojinin sahip olduğumuz mevcut Sony kameralarımızla kusursuz bütünleşmesinden ve dosyaları stüdyoya hızla geri almamıza imkan vermesinden özellikle memnunuz.

XDCAM air ayrıca kameradan Pink TV’nin yayın sunucuları ve sosyal medya siteleri gibi çok sayıda yere doğrudan canlı görüntü akışını da kolaylaştırıyor.

Sony Professional Solutions Europe Medya Çözümleri Pazarlama Başkanı Hiroshi Kajita yorum yaptı: “Sony’de müşterilerimizin yayıncılık endüstrisinin değişen taleplerine uyum sağlamalarına imkan verecek çözümler sağlamak için her zaman onları dinliyor ve yakın işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Covid-19’un hakim olduğu bir dünyada günümüzün internet öncelikli haber izleyicilerini tatmin edecek çözümlere talep, daha önce hiç bu kadar güçlü olmamıştı, ve XDCAM air’in dahili kablosuz iletim teknolojisi sayesinde Pink TV bunu zayıf bağlantı koşullarında bile başarabiliyor.