Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Canon UHDxs CJ20ex5B 4K UHD Portatif Zoom Lensi
Yeni Canon UHDxs CJ20ex5B 4K UHD Portatif Zoom Lensi
20.10.2020 15:26

Canon UHDxs serisi 4K UHD yayın tipi portatif zoom lenslerine CJ20ex5B modelini ekledi. Bu kategorideki portatif zoom lensler içerisinde Canon çok geniş açılı (geniş uçta 4.3mm) iki modele ve dört telefoto modele sahip. Bu iki grup arasında Canon basketbol ve boks gibi küçük boyutlu spor mekânlarının çekimi için özel bir odak aralığıyla (geniş 5mm ve telefoto 100mm) her iki odak aralığına aynı zamanda uzanan dinamik ve çok yönlü lens yaratmak için modern optik tasarım teknolojilerinin en yenilerini uyguladı. Yeni ürün CJ20ex5B, belgesel çekimleri ve haber toplama için de kullanışlı.

Canon U.S.A. Imaging Technologies & Communications Group Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Tatsuro “Tony” Kano şunları söyledi: “Spor ve haber toplama için yüksek kaliteli 4K UHD lenslere olan talebin artmaya devam etmesine paralel olarak Canon son kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak için mümkün olan en iyi optik tasarım teknolojilerini geliştirip uygulamak için çaba gösteriyor. CJ20ex5B lens Canon’u yayın lenslerinde bir lider yapan optik mükemmelliğe sahip ve kusursuz bir 4K UHD portatif yayın lensleri serisini tamamlıyor. Profesyonellerin bu çok yönlü lensi birçok şekilde kullanmalarını görmek için sabırsızlanıyoruz.” 

2/3 inç sensörlere sahip yayın kameralarıyla kullanılmak üzere tasarlanan CJ20ex5B, çekimde çevik hareket etmeye yardımcı olan 9.9 inç uzunluğuyla ve hafifliğiyle (2,15Kg) üstün 4K UHD görüntü kalitesi sunuyor. Lenste zoom aralığını 200 milimetreye kadar genişleten dahili bir 2x uzatma da var. Lensin ergonomisi ve dijital servo operasyonel kontrolleri, Canon’un mevcut portatif zoom lenslerine benzer şekilde kullanıcılara çeşitli çekim koşullarında maksimum mobilite sağlıyor. 

CJ20ex5B renk sapmasını ve gölgelenmeyle parlamayı azaltmaya yardımcı olan flüorit kaplama, UD ve Super-UD lens elemanları gibi malzemeler içeren Canon’un patentli optik tasarım teknolojisi ve kaplamaları sayesinde tüm zoom aralığında üst düzey 4K UHD performans sunuyor. Ekranın kenar kısımlarında çözünürlüğü yükselten geliştirilmiş bir iç odak sistemi sayesinde odaklama dalgalanması da azaltılmış. Ayrıca lens ITU-R BT.2020 UHD yayın standardı tarafından onaylanan geniş renk gamını destekliyor. HDR/WCG çekim yapmak için tüm özelliklere sahip. 

CJ20ex5B lens önceki modellere göre zenginleştirilmiş operasyonel kontrol sunuyor. Hızlı güç açma butonu sayesinde lens açılınca aynı anda değer kodlayıcısı da başlayarak, kullanıcıların lensi daha hızlı kullanmalarını sağlıyor. Lensin üzerindeki ekran kullanıcılara çeşitli ayarlara hızla erişme ve değiştirme imkanı veriyor. Uyumlu olduğu Canon G-Series zoom ve odak kumandaları, zoom ve odak hızları ile aralığı üzerinde tam denetim sağlıyor.