Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo RƎLAY Mikser Yazılımına SIP
Lawo RƎLAY Mikser Yazılımına SIP
17.09.2017 11:38

Lawo’nun RƎLAY sanal radyo mikseri yazılımı “Oturum Başlatma Protokolu - SIP” (Session Initiation Protocol) akışlarını yayın sırasında ses kaynakları olarak kullanabilme ve diğer özelliklerle güncellendi.

Radyo yazılımı RƎLAY, yayıncılara günümüzün uygun fiyatlı ve güçlü masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarını kullanarak sanal yayın stüdyoları oluşturmalarına imkan veriyor. RƎLAY serisinde VRX8 8 fader ve VRX4 4 fader sanal radyo mikser yazılımı, VPB sanal bağlantı panosu yazılımı ve VSC sanal ses kartı yazılımı var. Tümü standart AoIP ağlarında kullanım için AES67 uyumlu. 

AES67 ağ standardı SIP’i tek yöne yayın akışları için bağlantı yönetimi olarak tanımlıyor, ve RƎLAY v3.0.0.136 kullanıcılara SIP akışlarını doğrudan ses kaynakları olarak kullanma yeteneği sunuyor. Yazılıma eklenen diğer özellikler arasında yükseltilmiş ASIO ses istemci yönetimi, zenginleştirilmiş program günlük olay kaydı, stüdyo çevre birimlerinin denetimi için açık kaynaklı Ember+ protokolüyle gelişmiş bütünleştirme var. 

RƎLAY yazılımı dokunmatik ekranlı PC ve dizüstü bilgisayarlar üzerinde kolay ve sezgisel kulanım için çoklu dokunma yeteneğine sahip. AES67 akışlarına ek olarak RƎLAY ASIO, WDM, WASAPI ve MME sürücülerini kullanarak her tipte PC sesini miksleyebiliyor. VRX sanal radyo mikserlerinde Lawo AutoMix elsiz program miksi, Autogain tek dokunuşla mikrofon kalibrasyonu, çoklu programlanabilen Snapshot’lar, ekran üzeri GPIO kısayol tuşları, ve bir dizi VST tabanlı ses işleme aracı var. 

RƎLAY VRX sanal radyo mikseri yazılımının kullanıldığı stüdyolarda AES67 uyumluluğu sayesinde operatörler hem yerel hem de ağa bağlı ses akışlarını miksleyip hemen yayınlamak veya daha sonra oynatmak için programlar yapabiliyorlar. Uzaktan yayınlar için de pratik; bir dizüstü bilgisayara kurulan ve bir Lawo OnAir 4 ses arabirimi ile kullanılan RƎLAY VRX, ideal bir hızlı mobil yayın kiti.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.