Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Meksikalı Kablo TV Devi izzi, OTT Altyazıları İçin Edgeware Kullanıyor
Meksikalı Kablo TV Devi izzi, OTT Altyazıları İçin Edgeware Kullanıyor
25.11.2020 12:31

Meksika’nın en büyük kablo TV işletmecisi izzi, var olan Edgeware TV CDN platformunu izzi TV hizmeti için yeni OCR altyazı özellikleri ekleyerek genişletiyor. Böylece 75 kanalına yayın sırasında İspanyolca altyazılar ekleyerek, tüm aygıtlar ve içerikler üzerine kusursuz görünen altyazı desteğini garantileyecek. İzleyicilerin istedikleri zaman altyazıları aktif ve pasif hala getirmelerine de izin veriyor.

TV altyazılarının geleneksel olarak resimler veya bit haritaları olarak dağıtılması, klasik set üstü alıcılarda iyi işe yarıyor, ama HLS, MPEG-DASH ve MSS gibi OTT görüntü akış formatları tarafından desteklenmiyor. Edgeware’in OCR altyazı çözümü, DVB bit haritası altyazıların kodlarını metin tabanlı altyazı formatlarına otomatik olarak anında dönüştürmek için OCR optik karakter tanıma (Optical Character Recognition) teknolojisini kullanarak altyazı eklemeyi kolaylaştırıyor. Böylece her türlü müşteri, ekran ve dilde çok aygıta OTT dağıtımı için gereken her formatta yüksek kaliteli altyazılar kusursuz şekilde hazırlanabiliyor. 

izzi Video ve Hub Direktörü Carlos Eduardo Romero yorum yaptı: “Bir dizi formatta ve aygıt tipinde hatasız ve kararlı altyazı sağlayabilmek hizmetimiz için önemli bir gereksinim. İçeriğimize erişilebilirliği genişleterek müşterilerimize daha ilgi çekici, daha yüksek kaliteli deneyim sunabiliyor, OTT içerik dağıtımımızın gelecekteki gelişimini destekleyebiliyoruz.

Edgeware Ürün ve Teknoloji Şefi Johan Bolin şunları söyledi: “Klasik açık yayının ötesinde internetin sağladığı TV hizmetleri geliştirmeye çabalarken, izzi’nin kurulumu Edgeware’in geçen yıl altyazı uzmanı Cavena’yı satın almasının stratejik önemini vurguluyor. OTT hizmetleri gittikçe daha fazla son kullanıcıyı cezbetmeye devam ettikçe, altyazıların geleneksel yayınlarda olduğu gibi aynı yüksek kalitede olmaları ve tüm ekranlara dağıtılmaları gerekiyor. Dahası, yeni kullanıcı davranışını kolaylaştırmak için altyazı giderek önem kazanıyor. Daha fazla kişi hareket halindeyken televizyon izlediği için, gürültülü ortamlarda sesi tamamlamak ve izleme deneyimini zenginleştirmek için altyazı eklemek gerekiyor.

İzzi hizmetlerini müşterilerine daha da yüksek değerde sunmak için sürekli iyileştiren ve modernize eden, uzun süreli bir Edgeware müşterisi. En yakın genişletmesini yaptığı 2018 yılında beş yüz binden fazla abonesi için TV CDN platformuna Edgeware’den gelişmiş zaman kaydırmalı TV hizmetleri ekleyerek, izleyicilerin canlı televizyon yayınını durdurup 3 saate kadar geri almalarını sağladı. 

Edgeware hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.