Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Grass Valley ile Eurosport Canlı Spor Yayınlarını GV AMPP Playout Kullanarak Bulut Tabanlıya Dönüştürüyor
Grass Valley ile Eurosport Canlı Spor Yayınlarını GV AMPP Playout Kullanarak Bulut Tabanlıya Dönüştürüyor
25.11.2020 12:36

Discovery’nin önde gelen çoklu spor dalları markası Eurosport, ağın spor yayınlarında playout’u destekleyecek “gerçek bulut” mimarisi sağlamak için büyük bir teknoloji dönüşümünün parçası olarak Grass Valley çözümlerini seçti. Eurosport birleşik içerik dağıtım sistemi hedefini başarmaya yardımcı olması için Grass Valley’in Agile Media Processing Platform için yeni çıkan GV AMPP Playout uygulama yazılımını tercih etti. 

Bu proje, Eurosport’un dünyanın her yerinden istenen platform üzerine dünya kalitesinde içerik yaratıp dağıtmasına imkan verecek birleşik bir yapım ekosistemi içerisinde bulut ve uzaktan kumanda teknolojilerinden yararlanmayı içeren geniş teknolojik dönüşümünün bir parçası. Yeni playout kurulumu sayesinde Eurosport doğrusal televizyon, online, akış ve sosyal medya platformları üzerinde etkinlik çekimlerinin her dakikasını verimli bir şekilde yayınlayabiliyor. 

Uzun zamandır Grass Valley müşterisi olan Eurosport, piyasadaki yapım unsurları ve playout arasında en sağlam bütünleşmeyi gerçekleştirebilme yeteneği nedeniyle Grass Valley’i seçti. GV AMPP Playout’un ilk kurulumu, bölge için Eurosport’un playout işlemlerini işleyecek. Grass Valley’in bulut tabanlı yapım platformuna yönelik bu son uygulaması, geniş çaplı esnek ve ölçeklendirilebilen yeteneklerle Eurosport ekibine güç katıyor.

Eurosport Teknoloji Birinci Başkan Yardımcısı Gordon Castle şunları söyledi: “Avrupa’nın bir numaralı spor kanalı olarak hem canlı hem de üst kalite isteğe bağlı (VoD) içerikler üzerinde taraftarlara en iyi izleme deneyimini sunmayı hedefliyoruz. Eurosport’un hem doğrusal hem de dijital platformlar üzerinde Eurosport işletme ve dağıtımının evriminin temel bir parçası olan teknoloji dönüşümü, tüm operasyonlarımızı birleştirmemize ve kolaylaştırmamıza yardımcı oluyor. Bunların çoğu önceden ayrı eski sistemlerdi, ama şimdi ekiplerimiz nereden çalışıyor olurlarsa olsunlar içeriklerden tüm organizasyonda çok daha etkin yararlanabiliyoruz.

Kısa süre önce çıkan GV Media Universe ekosistemi için kullanılabilen en son uygulama olan GV AMPP Playout, kullanıcılara hiç ek altyapı gerektirmeden nerede ve ne zaman gereksinim duyarlarsa kanal kurarak işletme dinamizmini yükselten, elastik bir playout çözümü sağlıyor. Bulut öncelikli, mikro hizmetler mimarili, tepeden tırnağa canlı program yapımının özel zorluklarına göre tasarlanan GV AMPP Playout, müşterilere istedikleri sayıda kanalı çok düşük gecikmeyle, hızla ve kolayca hizmete sokma yeteneğiyle sonsuz ölçeklendirme yeteneği sunuyor. Kritik playout operasyonları yılın %99.999 süresince hizmete erişilirlik sağlayan hataya tolerans sistemleri gerektiriyor ve GV AMPP Playout çözümünün benzersiz kendi kendini düzeltme tasarımı bu gereksinimi karşılıyor.

Grass Valley playout uygulaması tamamen bulut tabanlı olup, gelecekteki GV AMPP uygulamalarıyla genişletilebileceği için Eurosport’un tipik olarak uğraştığı çok miktarda içerik ve playout kanalını yönetmek için bulut aracılığıyla bağlanan dağıtık bir operatör ekibi kullanmasına imkan veriyor. 

Grass Valley ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.