Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > İstanbul’un Zirvesinde EMS
İstanbul’un Zirvesinde EMS
20.12.2020 12:44

İstanbul’a yeni bir çehre katan Çamlıca radyo ve televizyon kulesinin inşaatı tamamlanarak, radyo yayın testlerinin ardından İstanbul’daki mevcut 100 adet radyo kanalının yayınları tek bir merkezden verilmeye başlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı PTT A.Ş.; yerli yazılımımız olan EMS ürün ailesinden Easy Multiviewer ve Analizer sistemini tercih ederek bu yayınların, radyo vericilerinin kontrollerinden geri dönüş sinyallerine kadar olan süreçlerinin kontrollerinde kullanmaya başladı.

Easy Multiviewer sistemi NETA uydu vericilerinden gelen FM sinyallerinin analizi haricinde, üzerinde bulunan özel FM kartları ile 120 adet FM bandı frekansını çözerek tek bir sistem üzerinden analiz ve kontrol işlemleri yapmaktadır. 

Easy Multiviewer sistemi Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi’nde bulunan Rohde & Schwarz vericilerin sıcaklık, soğukluk, basınç, güç vb. değerlerini SNMP protokolü üzerinden anlık olarak takip ederek değerleri analiz ve monitör etmektedir. Bu değerler kullanıcılar tarafından belirlenen değerler dışına çıktığında sesli alarm, görsel uyarı ve mail yolu ile kullanıcılara ayrı ayrı olarak bilgilendirme yapmaktadır. 

Bütün FM yayınların aynı anda önizleme yapabilmeleri için ayrıca videowall sistemi kurularak, Easy Multiviewer programı çıkışı bu videowall sistemi üzerinden, analiz ve hata uyarıları rahatlıkla takip edilmektedir. 

Easy Multiviewer sistemi; FM yayınları, RSS bilgileri ve vericilerden gelen SNMP değerlerini 7 gün 24 saat boyunca belirli periyodlar halinde kaydedip raporlayarak, EMS ürün ailesinin bir başka ferdi olan Easy MAM Arşiv yazılımına aktarıp bu kayıtların arşivleme ve yaşlandırma işini otomatik olarak yapmaktadır. 


Devtek
0 212 582 23 07
www.devtek.com.tr

En Çok Okunanlar
Dergi