Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Olay TV Yine, Yeni, Yeniden... Efsane Geri Döndü
Olay TV Yine, Yeni, Yeniden... Efsane Geri Döndü
20.12.2020 12:48

Haberse Olay Verir” sloganıyla, doğru ve tarafsız haberciliği yeniden canlandıran Olay TV yayın hayatına başladı. Merkezini Bursa’dan İstanbul’a taşıyan kanal sadece gerçekleri araştıran/haberleştiren dinamik bir ekiple yola çıktı.

Olay TV, Süleyman Sarılar’ın Genel Yayın Yönetmenliğinde 30 Kasım’da yayına geçti. Haber Müdürü Ali Ekber Aydın, Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik , Program Müdürü Şafak Ongan, Yapım Müdürü Ayhan Kudat, Teknik Müdür Tarık Ünlü ve WEB Müdürü Abdullah Demir’in yönetiminde yayın hayatına başlayan Olay TV’de , Nevşin Mengü, Duygu Demirdağ, Simge Fıstıkoğlu, Buket Güler, Seçil Özer, Nazlı Bolak, Melis Danişmend, Pervin Karakullukçu, Gökhan Kayış, Erhan Yılmaz ve Evren Aydın haber kuşaklarını sunacak. Murat Yetkin, İpek Özbey, Kadriye Yılmaz, Yaman Yılmaz, Osman Demircan ve Ferhat Bora haftalık programlarla Olay TV ekranında olacak. 

Süleyman Sarılar, kanal çalışanlarıyla yaptığı toplantıda kanalın çizgisini “Tek ölçümüz haber olacak.  Bütün siyasi görüşlere saygılı, hiçbir fikrin inancın grubun karşısında veya yanında olmayan, herkese eşit mesafede duran bir habercilik yapacağız. Habercilik fabrika ayarlarına dönecek.” sözleriyle özetledi. 

Olay TV, özgür ve ilkeli duruşuyla haberleri tarafsız bir şekilde izleyiciye aktaracak. Saat başı haber, sabah, öğle ve akşam kuşakları, ekonomi, spor, kültür sanat, moda, çevre, teknoloji programlarıyla Türkiye ve dünyaya açılan pencereniz olacak.

Olay TV son teknolojiyi kullanıyor

Türkiye’nin yeni haber kanalı, teknik olarak da en yeni sistemleri kullanıyor.

Kanalda, 1 ana stüdyo, 1 greenbox stüdyo, 2 reji, 1 ana kumanda ve 1 ingest odası bulunmaktadır. Yapılanmada, fiber sistem kameraları, robot kameralar, aktüel kameralar ve izleme monitörleri için sektör lideri Sony tercih edildi. Sistem kameralarında Vinten pedestal ile Canon lensler, resim seçme ve dağıtım üniteleri kısmında Grass Valley kullanıldı.

Kurumsal arşivleme, iş akışı, çok kanallı playout sunucu ve yayın otomasyonu, IP akış kontrol ve yönetimi, haber otomasyonu, medya ajans kayıt, transcode ve arşivleme kısmında 60 kullanıcı lisansıyla Cinegy tercih edildi. Tüm bu yapılanma pandemi sürecine uygun, uzaktan kontrol edilebilecek şekilde hazırlandı. Sistem altyapısı NDI ve Dante protokolüne uygun tasarlandı.

Haber stüdyosuna 20 m2 ana ekran, 25m2 flex olmak üzere toplam 45 m2  1.8 LED ekran takıldı.  5m standart jimmy yanı sıra özel tasarım Acrocam robot kamera kolu kullanıldı. Greenbox stüdyoda Sony 4K PTZ robot kameralar ve NewTek TC1 Max.Bundle paketi ile sınırsız sanal stüdyo altyapısı oluşturuldu.

PCR ve MCR’da, LiveU, Yamaha, Clear-Com, Sennheiser, Tascam, Ericsson, Supermicro gibi alanında öncü markalar tercih edildi.

Grafik ve video kurgu tarafında Adobe ile Final Cut tercih edildi, yapılanmada özel konfigürasyonlu 5K Retina ekranlı 27 inç iMac Pro’lar kullanıldı. 

Projede Fortinge marka prompter ve Asal marka LED Işık kullanılarak yerli üretime destek verildi.

Kanalın Teknik Müdürü Tarık Ünlü’nün verdiği bilgiye göre; stüdyolar ve rejiler alanında hizmet veren en iyi markalarla donatılmıştır. Tüm bu yapılanma, alanında uzman, profesyonel bir teknik ekip tarafından kullanılmaktadır. 

Olay TV projesinin görüntü, ses ve ışık planlaması, tasarımı ve uygulaması tamamen 4K Promedya tarafından yapıldı. 4K Promedya’nın yeni nesil yayıncılık anlayışı, vizyoner bakış açısı ve satış sonrası destek hizmetleri bu kararda önemli rol oynadı. 

İyi yayınlar Olay TV.


Projede kullanılan ürün ve çözümler için 0212 222 00 30 numaralı telefondan 4K Promedya’yı arayabilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Dergi