Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Radio Mega’nın Bisiklet Üzerindeki Stüdyosu
Radio Mega’nın Bisiklet Üzerindeki Stüdyosu
21.12.2020 13:02

Radio Mega’nın amacı, “insanlarla bir bağ kurmak”. Valence’de ve Romans sur-Isere’de eksiksiz birer stüdyoya sahip olmasına rağmen, istasyonun saha ile teması çok sınırlı. İstasyondan radyo yönetmeni ve müzik programcısı Raphael Terribile, bir bisiklet üzerinde stüdyo yaratma fikriyle öne çıktı.

Bu stüdyo-bisiklet fikrinin başarısı, fikir aşamasından teknik gerçekleştirime kadar farklı varlıkların mükemmel sinerjisi sayesinde oldu. İşe elektrik destekli bir bisiklet alınıp ahşap gölgelik ve oturaklı şekle dönüştürmekle başlandı. Bu arada yayın en önemli noktaydı. Mobil stüdyonun her yerden, hatta bazen hareket halindeyken bile her yerden güvenilir şekilde görüntü akışı yapması gerekiyordu. 

Radio Mega bölge içerisindeki projeleri daha geniş bir dinleyici kitlesine yayınlamak ve güçlendirmek için bu stüdyo-bisiklet fikrini değerlendirmeye layık buldu.

Digigram iki ürün sağladı; stüdyoda akışları alabilen, elektrikli kabloyla Axia konsol uyumlu bir IQOYA X/LINK AES67; ve görüntü akışlarını yayınlamak için stüdyo-bisiklet üzerinde bir IQOYA TALK. Bisiklet stüdyonun açılış gösterisinde IQOYA TALK görevini uçuşan renklerle yerine getirdi; hücresel ağları kullanarak 7 saat 30 dakika görüntü yayınladı. Bu açılıştan sonra Radio Mega’nın stüdyo-bisikletle Drome bölgesinde düzenlediği 5 günlük tur çok başarılı oldu: Radio Mega ikili dahili 4G modül ve 2 adet çalışırken takılıp çıkarılabilen pil sayesinde rahatça yayın akışı gerçekleştirebildi. 

Kolay kullanıcı arayüzü bir saha muhabiri için ideal ve basit. Ergonomi, işlevler ve kullanışlılık, maksimum düzeyde tasarlandı. IQOYA TALK tıpkı bir akıllı telefon gibi, ikonlar olan çok basit bir dokunmatik ekranla çalışıyor. Bastien Enard şunları söyledi: “TALK’ımı radyoya bağlamak için sadece mikrofonumun fişini takmam ve bir butona basmam gerekiyor. Bir öykü çekmek için kent meydanındaki pazara gidiyorum ve kolayca kaydetme veya yayınlama opsiyonuna sahibim. Radio Mega ile Digigram’ın yarattıkları cesurca bir girişim olan stüdyo-bisiklet, parlak geleceği olan, mükemmel bir sinerji yaratıyor.

Digigram ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.