Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TV Dağıtımını Düzenleyen Merkezi İstek Yönlendirici TV Director
TV Dağıtımını Düzenleyen Merkezi İstek Yönlendirici TV Director
21.12.2020 13:26

Edgeware TV Director, televizyon sunucusundan akışı yapılan TV içeriğinin, müşterinin konumu, sunucu yükü ve içerik dağıtımı gibi kriterleri en iyi şekilde karşılamasını garantiliyor. TV dağıtımını düzenleyip planlıyor ve TV hizmetini izleyicilere daha yakına dağıtma imkânı vererek, izleme deneyimlerini iyileştiriyor. TV Director merkezi bir istek yönlendiricisi ve içerik dağıtım ağı (CDN) için tek bir giriş noktası. Tüm CDN için kuralları zorunlu hale getirerek, mümkün olan en iyi yük dengesini ve güvenilirliği sağlıyor. Canlı, VoD ve kayıtlılar dahil olmak üzere TV içeriklerinin yükü çok sayıda dağıtım sunucusu üzerinde dengelenerek, aynı anda binlerce parça içeriğe erişim sağlanıyor.

TV Director neler yapıyor?

TV Director yayıncılara, telekom şirketlerine, kablo sağlayıcılara ve TV içerik sahiplerine içerik isteklerini her zaman yönlendirme imkânı vererek, içeriğin daima en uygun TV sunucusu veya CDN ağından akmasını sağlıyor. Http tabanlı istek yönlendirme ve kuralların zorlamaları temelinde TV Director istekleri istemci konumu, sunucu yük düzeyi, içerik tipi, sat ve tarih gibi bir dizi önemli özelliklere göre yönlendiriyor. TV Director’ın merkezi rolü, mümkün olan en iyi TV sunucusunu veya içerik dağıtım ağını seçerek bir düzenleyici olarak hizmet verip benzersiz bir yetenek sunuyor. Ayrıca verimli bir içerik yayımıyla hiyerarşik bir TV dağıtım sunucu yapısı sağlıyor.

Başlıca özellikler ve avantajlar

  • İstemci konumu ve tipi, içerik tipi (canlı/VoD), tarih ve saat gibi kurallara dayalı yönlendirme seçeneklerinin merkezi denetimi.
  • En iyi durumdaki, en uygun TV sunucusunu veya CDN ağını seçerek ve tamponlama, gecikme ve kusurları azaltarak, izleme kalitesi üzerinde mümkün olan en iyi denetimi garantiliyor. 
  • TV CDN ağlarında verimli yönlendirme için BGP ile bağımsız yönlendirme sistemi.
  • Tahmini isteklere göre TV sunucusunu veya CDN ağını seçerek, yoğun canlı etkinliklerde sunucunun aşırı yüklenme riskini azaltıyor.
  • Dağıtık bir modelde tamamen otomatik, popülerliğe dayalı içerik dağıtımı.

Nasıl çalışıyor?

  1. TV Director tüm istemci isteklerini alıyor.
  2. İsteğin yönlendirme kurallarına uygunluğu onaylanıyor.
  3. Yakınlık, elverişlilik, sunucu yükü gibi kurallara göre istek en uygun TV sunucusu veya CDN ağına yönlendiriliyor. Coğrafi veya aygıt engelleri, müşteri başına aynı anda görüntü akışı sayısını sınırlandırma, istemci IP’sinde değişiklik sırasında gezer oturumlar gibi diğer kurallar da belirlenebiliyor.
  4. Onaylanan istekler, istenen formatta, seçilen ve içerik akışının yapılacağı CDN ağına yöneltiliyor.

Edgeware hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.