Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Mo-Sys Radyo Stüdyosunu Sanal Yapım Stüdyosuna Dönüştürdü
Mo-Sys Radyo Stüdyosunu Sanal Yapım Stüdyosuna Dönüştürdü
21.12.2020 13:48

Sanal stüdyolar ve arttırılmış gerçeklik için kusursuz kamera takip çözümleri üreten Mo-Sys, ilk olarak ABD başkanlık seçiminin yayınında kullanılan anahtar teslimi bir sanal yapım ortamını yaratmak için Birleşik Krallık’ın önde gelen özel radyo haber hizmeti talkRADIO ile işbirliği yaptı.

ABD seçiminde talkRADIO dinleyicilerin ilgisini çekmek ve reklam verenleri tatmin etmek için yeni yollar arıyordu. Sadece radyo stüdyolarının içerisine kameralar koymanın ötesinde, zengin bir sanal ortam yaratmak istedi. 

Seçim gecesine sadece dört hafta kala talkRADIO, “hepsi bir arada” tarzı önceden yapılandırılmış sanal yapım sistemi StarTracker Studio’yu henüz piyasaya sürmüş olan Mo-Sys’ye yöneldi.

Çok sayıda kamera, anahtarlama, bindirme, Unreal Engine fotoğraf gerçekçiliğinde grafikler, birleştirme ve kayıt için kamera kaydırma ve konu takibi sağlayan StarTracker Studio, hem yeşil ekran hem de LED duvar stüdyolarını destekleyen çok kameralı canlı yayın ve çekim-çekim VFX sanal yapım iş akışları için tasarlandı. 

Covid-19 düzenlemeleri olmadan bile her türlü seçim yayınında konuklar listesi değiştiği, genellikle Zoom’dan olmak üzere çevrim içi ve bizzat kişisel katkılar geldiği için, esneklik gerekiyor. StarTracker PTZ takip sistemleriyle Panasonic PTZ kameraların kombinasyonunun kullanımı sayesinde kameralar sanal stüdyo içerisinde dinamik olarak hareket ederek, stüdyo kurulumunu kolaylaştırdılar ve tam yaratıcı özgürlük sağladılar. 

Mo-Sys ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.