Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Mobile Viewpoint Yapay Zekâlı IQ Video Çözümleri
Mobile Viewpoint Yapay Zekâlı IQ Video Çözümleri
21.12.2020 14:38

Hollandalı canlı internet görüntü akış teknolojisi çözümleri firması Mobile Viewpoint, yayın yapım piyasasında yararlanılmakta olan yapay zekâ (Artifical Intelligence – AI) eğilimine yanıt olarak IQ Video Solutions çözümünü sunuyor.

Mobile Viewpoint küresel yayıncılar ve açık havada yayın uygulamaları için kurumsal canlı görüntü akış kodlayıcı ürünleri geliştirmekte uzman. Mühendisleri canlı spor yapımları ve kamera otomasyon çözümleri için yapay zekâ hizmetlerinde IQ Video Solutions çözümlerinin küresel bir öncü olmasını hedefliyor. 

Kısa süre önce onuncu yıldönümünü kutlayan Mobile Viewpoint, geleneksel yayın çözümlerine paralel olarak yapay zekâ çözümleri geliştiriyor. Firma AI çözümleri geliştirmenin, teşvik etmenin ve desteklemenin en iyi yönteminin kendi kimliğini vermek olduğunu kabul ediyor. 

Daha önce teknolojiyi personel yerine geçmesi için kullanmak yüzünden maliyet yüksekliği nedeniyle mümkün olmayan yapımları mümkün kılmak için birçok yayıncı, TV yapım firması ve medya hak sahibi, yapay zekâ çözümlerini benimsemeye başlıyor. Spor yapımcılığında yeni çıkan AI ürünleri, Mobile Viewpoint’in farklı bir yörünge izlediği web akışı üzerinde yoğunlaşıyor.

Mobile Viewpoint 60fps kare hızlı ve çok yüksek çözünürlüklü yayın kalitesinde XCAM panoramik kamerasını geliştirdi. Yapay zekâ, hiç hareket eden kamera veya kameraman olmadan otomatik olarak olayı takip eden yüksek çözünürlüklü panoramik görüntülerden görsel kesmeler yaratabiliyor. XCAM kamera, IQ Video Solutions markasının bir parçası haline getirilecek. 

Mobile Viewpoint ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 939 95 54 ve 0533 817 95 46 numaralı telefondan Pals’i arayabilirsiniz.