Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RTVE Bulut İçerik Yönetim Projesinde VSNExplorer MAM’ı Tercih Etti
RTVE Bulut İçerik Yönetim Projesinde VSNExplorer MAM’ı Tercih Etti
21.12.2020 15:46

VSNExplorer MAM RTVE’nin HUB Innovation projesinde tercih ettiği sistem oldu. Bu pilot program İspanya’nın Castilla La Mancha, Valencian Community ve Extremadura bölgelerinde bulut araçlarıyla haber üretme süreçleri üzerinde çalışmayı hedefliyor. 

Bu öncü ve yenilikçi girişim özünde internete sürekli bağlı olan son teknolojili dijital aygıtlar (hafif ve cep telefonu kameraları) yoluyla içerik çekimlerini kapsıyor. Bu çekim akışları doğal olarak bulutta büyük miktarlarda çekimler üretiyor ve bu noktada üretilen medyayı yönetmek ve bu dijital akışların sunduğu üstveri çıkartımı veya otomatik altyazı ekleme gibi olanakları keşfetmek için VSNExplorer MAM devreye giriyor. 

VSNExplorer MAM medya varlık yönetim sistemi, RTVE tarafından istenen tüm gereksinimleri başarıyla karşılıyor. Bunlar arasında PC veya ftp yoluyla dosyaların alınmaları, depolanmaları, bulutta özelleştirilmiş yönetim ve dağıtım, sisteme web erişimi, aynı anda ve işbirliğiyle çalışabilen farklı kullanıcı profillerinin yapılandırılması, ve içeriklerin haber yapım sistemlerine veya sosyal ağlarda doğrudan yayın için gönderilmesi var. 

Proje için en ilginç işlevlerden birisi, VSNExplorer’daki yapay zekâ bileşenleri sayesinde sistem kullanıcılarının konuşmadan yazıya transkripsiyon, varlık tanıma ve sınıflandırma, zaman kodu üretimi (zaman damgaları) gibi ses hizmetlerine erişebilmeleri. Görüntüden türetilen üstverilere göre yapay zekâ sistemi de insanlar, yerler, görüntü açıklamaları ve optik karakter tanıma hakkında tanıma ve bilgi çıkartmaya imkân veriyor. 

Ayrıca, VSNExplorer’ın web görüntü kurgu yazılımı Wedit, RTVE tarafından istenen, keserek veya ses bindirerek medya kurgusu gibi işlevler sağlıyor. Teknik açıdan bakılırsa bu işbirliği, gerekenden fazla kullanıcı lisansı ve bellek kapasitesi, operatör eğitimi ve VSN’nin 7 gün 24 saat servisinin avantajlarından yararlanacak. 

VSN ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.baranbilisim.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.