Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Rohde & Schwarz Broadcast Server & Control Center 2.0 Sürümü Çıktı
Rohde & Schwarz Broadcast Server & Control Center 2.0 Sürümü Çıktı
20.12.2020 16:49

5G yayın ve çoklu yayın alanlarında küresel öncülerden Rohde & Schwarz, Broadcast Server & Control Center (BSCC) çözümünün yeni, genişletilmiş ve zenginleştirilmiş bir sürümünü sunuyor. R&S BSCC2.0, Almanya, Brezilya, Çin gibi çeşitli bölgesel piyasalarda fizibilite ve olabilirlik kanıtlamaya yönelik 5G yayın ve çoklu yayın denemelerinde kullanılan önceki sürümünün başarısı üzerine inşa edildi.

Yayıncılar ve ağ işletmecileri BSCC2.0 kullanarak yayın yoluyla güncellemeler ve yükseltmeler, tesiste oyuncu seçme, otomotiv hizmetleri, uzaktan öğrenme, isteğe bağlı multimedya akış yayını, halka açık uyarı anonsları, e-sports, e-tarım, canlı oyuncu seçme ve canlı reklam gibi daha birçok mobil hizmetler sunabiliyorlar.

5G yayıncılıkta bir köşe taşı, mobil kullanıcılara çok yüksek kaliteli görüntü içeriklerine erişim sağlayabilme yeteneği. Bu noktada BSCC2.0 geniş çeşitlilikte görüntü akış platformunu destekliyor. FLUTE (File Delivery over Unidirectional Transport Stream), DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) ve HLS (HTTP Live Streaming) gibi 5G yayın ortamları içerisinde yeni algoritmalar ve protokoller uygulandıkça, bu yeni internet akış hizmetleri gerçeğe dönüşecek.

Rohde &Schwarz‘ın yeni ve “hepsi bir arada” tarzı 5G Broadcast/Multicast çekirdek ağı müşterilerin mobil yayın hizmetleri için gereksinim duydukları esneklik, ölçeklendirilebilirlik ve performansı sunuyor ve 5G yayın dünyasına giden yolculuklarında yol gösteriyor. Şirketin yazılıma yönelik çözümü, müşterinin çekirdek ağını daha esnek, verimli ve açık hale getiriyor.

BSCC2.0 müşterilere maliyetleri düşürmede, dinamizmi arttırmada, geleceğin mobil ve sabit yayın ve çoklu yayın hizmetlerinin taleplerini karşılamada yardımcı oluyor. Yazılımın aşırı yüklenmeye karşı korunması için yeni bir modüler yazılım mimarisine sahip.

BSCC2.0 5G yayın operasyonlarının yönetimine yeni ve radikal farklılıkta bir yaklaşım getiriyor. 3GPP Release 16 desteği, TsoIP (Transport Streams over IP) protokolleri bütünleşmesi, çoklu hizmet desteği gibi bir dizi önemli eten, onu rakip çözümlerden farklı kılıyor. Rohde & Schwarz’ın özel uzmanlığı üzerine inşa edilen BSCC2.0, gömülü çoklu TX bağlantı desteğinin yanı sıra tekli frekans ağı (SFN) ve çoklu frekans ağı (MFN) iletim desteğine de sahip.