Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Crystal Vision M-CLEANIT Argo Engelleme Sistemi
Crystal Vision M-CLEANIT Argo Engelleme Sistemi
20.12.2020 16:54

Crystal Vision’ın yeni argo ve küfür engelleme sistemi M-CLEANIT, istenmeyen veya hakaret içeren görüntü ve ses malzemelerinin yayınlanmasını önlemek için tasarlandı. Hem IP hem de SDI ortamlarına aynı derecede uygun M-CLEANIT’in esnekliği, her türlü iş akışına göre tamamen uyarlanabilmesine izin veriyor. Akıllı bir buton kutusu ayrı tepki kontrollerinin sağladığı sezgisel denetimle M-CLEANIT, iki farklı görüntü kaynağına veya bir web sayfasına pürüzsüz geçiş, görüntüyü bulanıklaştırma, siyah, mavi veya renkli çubuklar gösterme, her bir ses kanalının sesini kesme ve başka bir ses kaynağına geçme yöntemleriyle yayın içeriklerini argo görüntü ve seslerden koruyor. 

Operatöre tepki verebileceği süreyi kazandırmak için M-CLEANIT bir IP veya SDI canlı içerik akışının altı yüz kareye kadar geciktirilmesine imkân veriyor; bu da 1080i50 formatta 24 saniye, 1080i59.94’te 20 saniye, 720p50/1080p50’de 12 saniye, 1080p59.94’te 10 saniye geciktirme ediyor. M-CLEANIT, Vision kasa içerisinde güçlü bir CPU/GPU işlemci, hem SDI hem 10GbE IP ağ arabirimi bağlantıları içeren bir kart olan MARBLE-V1 medya işlemci donanımı üzerinde çalışıyor. 

M-CLEANIT geniş kapsamlı görüntü ve ses gizleme seçenekleriyle küfürlerin, müstehcen hareketlerin, kıyafetin yanlışlıkla açılıp mahrem yeri açıkta bırakmasının, çekim hatalarının, rakip markaların söylenmesinin, gıcık ve öksürük nöbetlerinin ve teknik sorunların yayınlanmalarını engellemek için ideal. Tüm silme ve temizleme özelliklerinin kullanıcı tarafından yapılandırılabilmesi ve tek tek denetlenebilmesi, içeriğe göre her yapım için çalışma adımlarının oluşturulmasını kolaylaştırıyor. İstenmeyen görüntülerin yayınlanmalarını önlemek için sekiz gizleme seçeneği var. Operatör iki farklı güvenli görüntü kaynağına ya da Crystal Vision’a özel bir işlevle HTML tabanlı bir gizleme resmine veya animasyonuna pürüzsüz olarak geçebiliyor. Web sayfası aynı yerel ağa bağlı veya harici bir web sunucuda, ya da Vision 3 kasada depolanabiliyor. Operatör programın görüntüsünü kullanıcının belirlediği değişken bir bulanıklaştırıp on saniyeye kadar bulanığa geçmeyi tercih edebiliyor, ya da görüntüyü karartabiliyor, mavileştirebiliyor veya renkli çubuklar gösterebiliyor. Son olarak rahatsız edici içeriğin ilerisine atlayarak engellemenin gerekmediği programa temiz bir şekilde geçmek de mümkün. Sesi gizlemek için iki seçenek var: tek tek kanal seçerek ve on saniyeye kadar azalıp sessize geçme süresiyle kesilebiliyor ya da operatör güvenli bir ses kaynağına geçebiliyor. Görüntü ve ses temizleme özellikleri birleştirilebiliyor; örneğin görüntü bulanıklaştırma ses kesmeyle veya ses geçişiyle birlikte gerçekleştirilebiliyor, ya da bir görüntü geçişi bir ses geçişiyle birleştirilebiliyor.

M-CLEANIT kusursuz temizleme sağlıyor. Önerilen çalışma yöntemi, fabrika ayarı Mute A, Blur A, Switch to B ve Switch to C olarak belirlenmiş ama gerektiği gibi kişiselleştirilebilen dört büyük anlık butonlu SBB-4 akıllı buton kutusu kullanılması. Crystal Vision’ın diğer denetim yöntemleri arasında, tümü SBB-4 ile birlikte kullanılabilen JSON ve ASCII protokolleri ile VisionWeb Control web tarayıcı yazılımı da var. 

SBB-4 butonları kullanıcı tarafından belirlenen geciktirme süresi dolduktan sonra etkinliklerini gerçekleştiriyorlar, ve M-CLEANIT’in en kullanışlı özelliklerinden birisi, onu diğer argo engelleme sistemlerinden farklı kılan esnek geciktirme seçenekleri. “Olay geciktirme” ve “geciktirerek eski haline getirme”, tüm iş akışlarına uymaları için aynı veya farklı uzunluklarda olabiliyor. 

Aynı “Olay geciktirme” ve “geciktirerek eski haline getirme” kullanımı, operatörün argo sözler bitiktin sonra butonu daha uzun süre basılı tutmasını gerektiriyor. Daha uzun bir “geciktirerek eski haline getirme” oluşturulması, tüm sakıncalı içeriğin gizlenmesini garantilemek için bir miktar güvenlik geciktirmesi de ekliyor ve bu iş akışında operatör argo temizlendikten hemen sonra butona basmayı bırakabiliyor. Argo sözlerin yakalanamadığı acil durumlar için ideal geçersiz kılma kontrolleri de var. 

Bir argo önleme sisteminde içerikte güven çok önemli. M-CLEANIT bu güveni, iki çıkışından birinin monitör çıkışını göstermesiyle sağlıyor. Bu sabit çoklu görüntüleyici, aynı anda Live Source A video, Cleanit Out video, Delayed Source A video, Source B video, Source C video, Event bekleyen tally ve Event aktif tally göstererek kullanıcının gerçekleşmekte olan her şeyi görmesine imkân veriyor. Ayrıca Live Source A da takip ediliyor. SDI veya IP olarak kullanılabilen bu Monitor çıkışıyla, örneğin eski bir SDI izleme istasyonu kullanılarak IP programının izlenmesine imkân veriyor. 

Crystal Vision ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 577 23 77 numaralı telefondan Teratek’i arayabilirsiniz.