Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Lawo A__UHD Core ve mc²36 Ses Sistemi ve Konsolu
Lawo A__UHD Core ve mc²36 Ses Sistemi ve Konsolu
21.02.2021 11:37

Almanya’nın Rastatt kentindeki Lawo genel merkezinin bir kaç dakika uzağındaki Jazz Club Karlsruhe’dan yapılan ve merakla beklenen canlı yayın, Lawo miks dünyasına yeni katılan iki yıldızın ilk sahneye çıkışı oldu: çok güçlü A__UHD Core ses sisteminin Phase II ürünü ile Lawo’nun en küçük, zengin özelliklerle dolu, “hepsi bir arada” tarzı yeni kuşak mikseri mc²36 ses yapım konsolu.

Her iki ürün de en az alan, ağırlık ve enerji gereksinimleriyle maksimum çıkışı vermek üzere tasarlandı. Gerçek IP teknolojili A__UHD Core, mc2 konsolları için yeni konsol çekirdeği haline geldi ve sadece 1RU boyutta tam 1.024 mc2 kalitesinde ses işleme sunarak santimetre küp başına düşen sinyal işleme gücünü yükseltirken enerji tüketimini büyük oranda azaltıp, daha önce 5 katı enerji ve 10 katı kabin rafı yeri gerektiren bir performans sağlıyor. 

Yeni mc²36 mikser orijinalin DSP kanal sayısını iki katından fazlasına çıkararak ses yapımcılığında çıtayı yükseltiyor ve şimdiye kadar en az yer kaplayan mc2 yapısında yüksek performans veren bir ultra küçük boyutlu 16 fader’li bir model sunuyor. Yeni özellik IP Easy, IP ağ aygıtlarının yönetimini daha önce hiç olmadığı kadar kolay ve sezgisel hale getiriyor. 

A__UHD Core “Phase II”: mc² mikserler için eksiksiz konsol

Lawo’nun A__UHD Core için çıkardığı yeni yazılım paketi sadece bir güncellemeden ibaret değil, önemli bir ileri adım. 1.024 adet mc2 kalitesinde sinyal işleme algoritması kanalı, çok sayıda izleme matrisi seti, downmiks, upmiks gibi bir canlı yapım konsolunda gereken her şeye sahip çözüm, Dolby Atmos ve MPEG-H gibi yeni kuşak ses formatlarına hazır. Önceden 7 ila 10 RU yer gerektiren sistemlerin gücünü, tek bir kabin rafına sığdırıyor; geleneksel 20-25kg konsol çekirdeklerinden farklı olarak sadece 7 kilogram. Sadece 220 Watt güç tüketiyor. 

Yeni IP özellikli Lawo A__UHD Core, en baştan itibaren IP ağları içerisinde çalışmak ve ağa bağlı aygıtları yönetmek için tasarlandı. Bu nedenle ST2110-30/-31, AES67, RAVENNA, Ember+ ve NMOS gibi tamamen açık standartlara dayanıyor. Hem 48 KHz hem de 96 KHz çalışacak yapıda tasarlandı. 

  • Yazılım tanımlı donanım sayesinde gelecekte donanım değişikliği gerektirmeden yeni özellik ve yetenekler ekleme
  • Kalıcı ve geçici yazılım lisanslarıyla özellik ve işlevleri değiştirerek performans ölçeklendirme
  • Dev DSP gücünü birden fazla miks yüzeyi arasında bölüp paylaştırma
  • IP Easy işlevi sayesinde ağa bağlı ses aygıtlarının konsoldan kolay ve sezgisel yönetimi
  • İstenen mc2 yüzeyini yayın sırasında ağa bağlı herhangi bir A__UHD Core sistemine dinamik olarak atanması
  • Tamamen yedekli ağ arabirimleri
  • “Hot Spare” 1+1 tıpkı yedekleme
  • Çalışırken takıp çıkarılabilen yedek güç kaynağı birimleri

Yeni mc²36: küçük boyut, büyük performans

Ses yapım uzmanları Lawo mc²96 ve mc²56 konsolların yakın zaman önce yapılan tasarım yenilemelerini çok beğendiler. Artık bu yenilikçi teknoloji küçük boyutlu mc²36 konsolda da var. 

mc²36; 2014 yılında ilk çıktığında küçük yapısı ve fiyatı sayesinde Lawo’nun daha önce hitap edemediği ibadethaneler, performans sanatları merkezleri ve küçük OB tırları gibi mekânlara sahip müşterilerin gözdesi haline geldi. Küçük ve güçlü bir canlı mikser gereken her yerde tercih edilir oldu. 

IP teknolojili mikser mc²36, üstün DSP gücü ve geniş kapsamlı giriş-çıkış bağlantıları sunuyor. Dahası, bu yeni konsol sadece sınıfındaki en iyi IP bağlantısını değil, Lawo kalitesinde mikrofon girişleri ve hat çıkışları, AES3 ve eski cihazlar için dahili MADI portu da sağlıyor. 

  • Hem 48 KHz hem de 96 KHz’de çalışabilen 256 ses işleme kanalıyla iki katından fazla DSP gücü
  • 3 yedekli IP ağ arabirimi, 16 Lawo kalitesinde mic/line girişi, 16 line çıkışı, 8 AES3 giriş ve çıkışı, 8 GPIO bağlantısı, bir SFP MADI portu içeren yerel bağlantılarla 864 kanallı giriş-çıkış kapasitesi
  • A__UHD Core özellikli mc²36 ile ST2110, AES67, RAVENNA ve Ember+ desteği
  • Mobil kullanıma ve dar yerlere uygun, en küçük 16 fader’li kasa
  • Işıklı butonlar, dokunmaya duyarlı döner kontroller, renkli TFT fader şeritli ekranlar, LiveView küçük görüntüleri, son derece hassas 21.5 inç Full HD dokunmatik ekran kontrolleri
  • ITU 1770 (EBU/R128 veya ATSC/A85) standartlarına uygun ses yükseklik denetimi
  • mc²36 kullanıcı arayüzüne harici PC’ler üzerinde çalışan kayıt sistemleri, efekt yazılımları gibi üçüncü firma çözümleri ekleme
  • Waves SuperRackSoundGrid ile bütünleşme sayesinde operatörlere Waves’in geniş kapsamlı gerçek zamanlı sinyal işleme eklentilerine ve konsolun dahili sinyal işleme sistemine erişme olanağı.

Ürün A__UHD Core ve mc²36 Ses Sistemi ve Konsolu
Marka Lawo
Firma Radikal Elektronik
Telefon 0212 259 79 71
Web www.radikaltr.com