Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Grass Valley GV AMPP Dinamik Medya İşleme Platformu
Grass Valley GV AMPP Dinamik Medya İşleme Platformu
21.02.2021 12:31

Yayına yönelik ilk bulut tabanlı SaaS (yazılım hizmeti) platformu olan GV AMPP, esnek bilgi işlemenin tün gücünden yararlanma imkânı veriyor. En temelinden itibaren bulut için tasarlanan GV AMPP, yayıncıların pahalı ve esnek olmayan donanım tabanlı medya sistemlerine uzun zamandır süren bağımlılıklarını aşmak için özel olarak tasarlandı. Bir dizüstü bilgisayar üzerindeki tarayıcıdan başka bir şey kullanmayan bu devrimci platform, geleneksel olarak yüksek maliyetli canlı yapım ortamlarında bile gerektiğinde uygulamaları hızlandırıp yavaşlatma esnekliği ve sadece kullanılan hizmetler için ödeme yapma imkânı sunuyor. 

Oyunun kurallarını değiştiren bu platformun asıl güzelliği, desteklediği işlevlerin modüler yapısı. Modüller veya çözümler şeklinde GV AMPP üzerinde çalışan belli iş akışı işlevleri, geniş çeşitlilikte mikro hizmetler olarak yapılandırıldı. 

GV AMPP, Grass Valley’in geleceğin yazılım ve bulut tabanlı medya vizyonunu özetleyen GV Media Universe yaklaşımının merkezindeki teknoloji. Bir dizi mevcut çözüm, çözüm ortağı hizmetleri ve piyasalar topluluğuyla ara bağlantılı, geniş kapsamlı bir bulut tabanlı araçlar ve hizmetler ekosistemi etrafında tasarlandı. 

AMPP Çözümleri

GV AMPP Playout 

Esnek, ölçeklendirilebilen, bulut öncelikli playout çözümü, dağıtım sisteminin olduğu yerde durabiliyor, esnek ve dinamik kurulum sağlıyor.

GV AMPP Master Control 

Bulut tabanlı, yayın sınıfı master kontrol yazılımı, bir kuruluşun günlük, hatta saatlik gereksinimlerine göre ölçeklendirilebilen, geleceğe dönük bir çözüm. GV AMPP Master Control tek bir kullanıcı arayüzünden çok sayıda çıkışı sürerek bölgeselleştirmeyi kolaylaştırıyor ve sekiz adede kadar farklı dilde sinyalin yapımına yardımcı oluyor. 

GV AMPP Uygulamaları

Master Control geçişleri

GV AMPP Master Control sayesinde tek bir M/E ile sekiz adede kadar farklı dilde sinyal üretilebiliyor. HTML5 grafiklerini destekliyor ve otomatik bir grafik başlatıcı ile yayın sinyalini seçmeyi kolaylaştırıyor. 

Multiviewer 

 İsteğe göre tamamen uyarlanabilen GV AMPP Multiviewer, tek bir tıklamayla farklı ekran düzenleri yaratma imkânı veriyor. Kaynaklar arasında birkaç saniyede geçişler yapılabiliyor ve çoklu görüntüleyici editörü sayesinde dakikalar içerisinde ekran düzenleri yaratılabiliyor.

Girişler/Çıkışlar

GV AMPP, kuruluşta var olan aygıtlara kolay bağlantı için SMPTE ST 2110, NDI ve SDI dahil tüm yaygın yerel giriş ve çıkış formatlarını destekliyor. Küresel girişler ve çıkışlar sayesinde farklı GV AMPP ürünleri arasında sinyal akışı yapılabiliyor ve düşük gecikmeli, yüksek kaliteli görüntü/ses akışı için mümkün olan en iyi sinyal taşıma seçilebiliyor. RIST, ICE ve SRT destekli GV AMPP, gereksinimlere uymak için çok çeşitli profiller sunuyor.

Clip Player 

GV AMPP Clip Player sayesinde bir görüntü sunucusunun tüm görevleri gerçekleştirilebiliyor. Kliplerle kolayca yükleme, oynatma, durdurma, jog, shuttle, döngü ve kırpma işlemleri yapılabiliyor. 

Recorder 

GV AMPP Recorder kullanılarak sadece birkaç fare tıklamasıyla istenen giriş görüntü akışı kaydedilebiliyor. 

Graphics 

GV AMPP Graphics uygulaması sayesinde yapıma HTML5 grafikleri kolayca eklenebiliyor. 

GV AMPP araçları

Sistemin durumunu izlemek, ayarlamak ve denetlemek için kaynak yönetimi, yönlendirme, akış izleme ve sinyal testi gibi 

Resource Manager 

Sistem araçlarının en önemlisi GV AMPP Resource Manager, sistemi başlatıp durdurmaya, iş yükleri yaratmaya, başlatmaya ve durdurmaya imkân veriyor. 

Routing Panels 

Tek tıklamayla GV AMPP Routing Panels kurulabiliyor ve sinyaller gitmeleri gereken yere yönlendiriliyor. 

Test

Dahili bir test sinyal üreteci, tüm sistem üzerinde test yapmayı sağlayan çeşitli sinyal değişkenleriyle birlikte veriliyor.

Flow Monitor 

Yenilikçi WebRTC teknolojisine sahip her GV AMPP Flow Monitor, istenen her yerden düşük gecikmeli canlı görüntü akışı sağlıyor. 

GV AMPP Delay

GV AMPP Delay uygulaması yapımdaki her türlü hatayı düzeltmeyi, görüntü ve ses akışlarına gecikme eklemeyi ve gecikmenin süresini belirlemeyi kolaylaştırıyor. 

GV AMPP GV.UI

Sezgisel HTML5 tabanlı kullanıcı arayüzü GV.UI, tüm GV AMPP uygulamalarının bir bakışta görünümü için birden fazla web bileşenini barındırabiliyor.


Ürün GV AMPP Dinamik Medya İşleme Platformu
Marka Grass Valley
Firma Aviteng
Telefon 0212 549 99 92
Web www.aviteng.com