Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > EOS C70 ve EOS C300 Mark III: Canon 4K DGO Kameraların Karşılaştırılması
EOS C70 ve EOS C300 Mark III: Canon 4K DGO Kameraların Karşılaştırılması
06.02.2021 22:08

Markus Hawkins


Çok sayıda kayıt seçeneği sunan, DSLR benzeri kullanım, gelişmiş görüntü sabitleme ve çift SD karta sahip EOS C70, Canon’un ilk RF yuvalı Cinema EOS kamerası. EOS C300 Mark III ise daha ağır olup, modüler tasarımı çeşitli yapım gereksinimlerine uyacak şekilde donatılmasına imkân veriyor. EOS C70’ten farklı olarak, yaygın EF ve PL lens yuvasına sahip ve çekim sonrası maksimum esneklik için Cinema RAW Light formatında kayıt yapıyor. 

1. 4K Super 35mm Dual Gain Output sensör

Her iki kameranın da en önemli parçası olan 4K Super 35mm DGO sensörü Canon geliştirdi. 16 adımdan daha yüksek dinamik aralık sağlamak için yenilikçi Dual Gain Output (DGO) teknolojisi, biri gölge ayrıntısı için iyileştirilmiş, diğeri parlak alanlardaki ayrıntılar için geliştirilmiş iki farklı yükseltme düzeyiyle imajı okuyor. 

Aynı görüntüleme teknolojisine sahip kameralardan her ikisi de hemen aynı çıkışı verse de, RAW kaydetmediği için EOS C70, EOS C300 Mark III’ün A kamera olarak çalıştığı bir yapımda B kamera olarak kullanılabilir.

2. Kodekler 

Her iki kamera Canon XF-AVC kodek kullanarak 4K 4:2:2 10 bit dahili kodlama sunsa da, EOS C300 Mark III 820Mbps, EOS C70 ise 410Mbps maksimum bit hızına çıkabiliyor. 

3. Yapı ve kontroller

EOS C300 Mark III kamera, EOS C70’ten yaklaşık yarım kilo daha ağır. EOS C70 bir kişinin kendi başına çalışmasına yönelik tasarlandı. EOS C300 Mark III kameranın modüler tasarımı ise her türlü çekim senaryosuna uygun düzenleme esnekliği sunuyor. 

4. Ses bağlantıları

Her iki kamerada da dört kanallı ses kaydı için profesyonel XLR girişleri var. EOS C70 iki adet Mini XLR bağlantısına sahipken, EOS C300 Mark III iki adet büyük boy XLR içeriyor. EOS C300 Mark III kameraya Canon EU-V2 Expansion Unit 2 eklenmesiyle, ilave bir çift XLR girişi daha elde ediliyor. 

5. Dual Pixel CMOS AF

Her iki kamera da bir kamera asistanının manuel çalışmasını taklit etme yeteneğine sahip. Ayara hızlı başlayıp odak sağlanmadan hemen önce yavaşlayarak, daha doğal görünen bir odak ayarı sunuyor. 

Buradaki başlıca fark, EOS C70’teki EOS iTR AFX sistemi. Bu akıllı takip teknolojisi, sadece yüzleri değil kafaları da tanıyarak, insanları kameradan başka bir tarafa dönseler bile odakta tutuyor. 

6. Medya kaydı

Canon EOS C70 kolayca bulunan SD kartlar için iki yuva içeriyor, EOS C300 Mark III ise RAW kaydı desteklemek için iki adet CFExpress kart ile XF-AVC Proxy kayıt, aygıt yazılımı güncelleme ve kamera ayarlarının başka bir kamera gövdesine aktarımı için bir SD kart yuvasına sahip. 

7. Mükemmel A ve B kamera kombinasyonu?

EOS C70, EOS C300 Mark III’ün A kamera olarak çalıştığı bir yapımda B kamera olarak kullanıldığında, çekimler çok kolay ve etkin biçimde bir araya getirilebiliyor. 

EOS C70 Canon’un öncü RF lens yuvasını kullanan ilk Cinema EOS kamera, ama Canon’un EF – RF yuva adaptörleri yardımıyla EF lenslerle de uyumlu hale gelebiliyor. Bu yolla EOS C70 kamera takım çantanızda zaten bulunan lenslerle kolayca çalışabiliyor. İstediğiniz EF-EOS R Mount Adapter’ı kullanabilirsiniz. Ama yeni Mount Adapter EF-EOS R 0.71x, Super 35mm sensörün üzerinde bir tam kare EF lensin görüş açısını koruyacak, aynı zamanda ışık geçişinde size etkin bir 1 adım artış sunacaktır. 

Canon EOS C70 ayrıca Canon EOS R sistem kamerasından Cinema EOS serisine kusursuz bir yükseltme de sağlıyor. 

 Bir Canon EOS R5 veya EOS R6 sahibi iseniz, birbirini tamamlamak için çok benzer biçimde kurulabilen bir tam kare aynasız kameraya ve bir de Cinema EOS kameraya sahipsiniz demektir. Bu şekilde Canon EOS C70’i ana kamera, Canon EOS R5 veya EOS R6’yı ise yedek kamera olarak kullanabilirsiniz.