Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TVU Partyline Brezilya Kanalına İzleyici Etkileşimi Getiriyor
TVU Partyline Brezilya Kanalına İzleyici Etkileşimi Getiriyor
08.02.2021 11:19

Bir Silvio Santos Group şirketi olan SBT (Brazilian Television System), Brezilya’daki ana yayıncılardan birisi. SBT 35 yılı aşkın zamandır çok çeşitli televizyon türlerinde programlar yayınlıyor ve geniş bir izleyici tabanına sahip. Şirketin geniş Brezilya topraklarına yayılan yüz on dört alt firması ve altı bin çalışanı, izleyicilere kaliteli haberler ve garantili eğlence sunuyor.

Çözüm ortağı

Brezilya’daki sistem bütünleştirici firma CIS Group, özellikle IP çözümleri olmak üzere çözüm tasarımı ve mimarilerinde zengin deneyime sahip. CIS Group kanalın 2020 yılındaki en önemli yapım projelerinden birini geliştirmek için SBT’ye TVU çözümleri kullanmayı teklif etti. 

Sorun

Brezilyalı televizyon programı Teleton, SBT tarafından Association for Assistance to Disabled Children (Engelli Çocuklara yardım Derneği) yararına her yıl yirmi altı saat gösteriliyor. 

Bu yirmi altı saat boyunca derneğin yaptığı çalışmalar hakkında özel raporlar, hesap denetim bilgileri, ünlü sanatçılar ve müzikler doğrudan Anhanguera Complex’teki SBT stüdyolarından tüm Brezilya halkına sunuluyor. Teleton’un amaçlarından biri, televizyon, radyo, dergiler, internet gibi çeşitli iletişim araçlarının birleştirilmesi. 

Covid-19 pandemisi yüzünden SBT bu yıl bir canlı stüdyo izleyici kitlesi konuk edemedi ve sanal izleyicilerle bağlantı kurmanın bir yolunu bulmak zorundaydı. Basit ve kolay ölçeklendirilebilen, sanal bir kurulumda canlı izleyici heyecanını yaşatabilecek bir çözüm istediler.

Çözüm

TVU Networks’ün Brezilya’daki temsilcisi CIS Group ile kurduğu yakın işbirliği sayesinde SBT sorunla ilgili olarak TVU Networks’e danıştı. SBT, CIS ve TVU’dan teknik ekipler durumu değerlendirdiler ve farklı yerlerden programa katkıda bulunan ekip üyeleri, sanatçılar, izleyiciler için sanal etkileşim ve gerçek zamanlı bulut tabanlı, yayın kalitesinde işbirliği sağlayan TVU Partyline üzerinde karar kıldılar. 

TVU Partyline kolayca ve hızla kuruldu ve farklı coğrafyalardan izleyicileri sanal olarak birbirine bağlayarak, tepkilerini gösterdi ve saatlerce set heyecanını yaşattı. Sunucular her katılımcıyla doğrudan iletişim kurabildi ve katılımcılar hiçbir sorun yaşamadan doğrudan cep telefonları üzerinde geri dönüş ses ve görüntü sinyallerini alabildiler. 

TVU Networks Başkan Yardımcısı ve Avrupa ile Latin Amerika Genel Müdürü Rafael Castillo şunları söyledi: “CIS Group çözüm ortakları ve SBT gibi kullanıcıları ile birlikte bir ekip olarak çalışabilme kabiliyetimizi ve TVU çözümlerinin çok yönlülük ve verimliliğini bir kez daha yansıtan bu önemli etkinliği başarıyla tamamlamaktan gurur duyuyoruz.

CIS Grup Satış Müdürü Felipe Andrade yorum yaptı: “Sanal izleyici sistemi TVU Partyline kullanarak Teleton 2000’in zenginleştirilmesine katkıda bulunmaktan memnunuz. Proje bir kez daha SBT, TVU ve CIS Group arasındaki başarılı çözüm ortaklığını sergiledi.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.