Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo VSM, Al Arabiya TV Haber Kompleksini Denetliyor
Lawo VSM, Al Arabiya TV Haber Kompleksini Denetliyor
08.02.2021 11:35

Arapça konuşulan dünyaya 7 gün 24 saat televizyon haberleri yayınlayan Al Arabiya, Dubai Media City’deki tesisinin dördüncü katını modernize etti. Suudi medya grubu Middle East Broadcasting Center’ın (MBC) bir parçası olan yayıncı, son teknolojili yapım teknolojisini Lawo’dan VSM (Virtual Studio Manager) yayın kontrol sistemiyle denetliyor. Bu yenilemede kattaki tüm stüdyoların, kurgu alanlarının ve denetim odalarının iç tasarımları da değişti. Yeni görünümde tüm işlevsel üniteler tam bir daire içindeki fütürist tasarımla karakter kazanan birbirinin aynı iki yarım daire şeklinde komplekste gruplandırıldı. Sistemin bütünleştirilmesini, proje başlamadan kısa süre önce TSL Dubai’nin yerine geçerek Diversified gerçekleştirdi.

Al Arabiya geçmiş yıllarda VSM teknolojisini kullanmış olduğu için Lawo’nun yabancısı değil. Bu projede TV yayıncısı modernize ettiği TV haber kompleksindeki tüm ses ve görüntü altyapısının denetimi için geniş kapsamlı bir VSM sistemiyle yeni bir boyuta geçiyor. Ayrıca modernize edilen tesis yayına başladığından itibaren 12 fader’li bir Lawo ruby barındıran küçük bir radyo stüdyosu da oluşturuldu. 

MBC Yayın Müdürü Raed Bacho açıkladı: “Tüm stüdyolarda haber yapım iş akışını genişletme kararı alınınca, Al Arabiya yönetimi en yüksek önemi sistem mühendisliğine verdi, tasarım aşamasında mühendislik ekibi, sistemimizin yedekli çalışmasını ve iş akışının genişletilebilmesini garantileyen sistem esnekliğini ve doğruluğunu zenginleştirmenin yollarını aradılar. VSM hedefi gerçekleştiren kazanan oldu; kurulumun merkezi haline geldi.

Ayrıntılı hazırlıklar sayesinde proje planlandığı gibi gitti. Önce Lawo proje ekibi, Diversified ve Al Arabiya temsilcileriyle görüşüp yaklaşımı ve başlangıç noktasını konuştu. Lawo’nun proje yöneticisi Bernhard Brandner, projenin gidişatından çok memnun: “Modernizasyon ve kurulumlar tam zamanında tamamlandı. Denetim sisteminin geliştirilmesi üzerinde çalışırken Diversified ekibinin uzmanlığı tasarımı ve toplam sistem kurulumunu çok ileriye taşıdı. Al Arabiya projemizin yöneticisi olarak birlikte el ele çalışmanın tüm inceliklerini deneyimledim; sorunlar ortaya çıkacak fırsat bile bulamadı. Her şey pürüzsüz ilerledi.

Al Arabiya kurulumlarının tamamlanmasına yakın Lawo ekibi yoğunlaştırılmış operatör eğitimi ve proje onayı için Dubai’ye gitti. Proje başarıyla sona erdikten sonra Al Arabiya modern tesisinde yayına başladı. 

Al Arabiya’nın modernizasyon projesini yöneten Diversified Dubai CEO’su Suhail Ahmed şunları söyledi: “Lawo’da karar kılınmasının nedenleri, şirketin ve markanın Arap ülkelerindeki iyi ünü, cihazlarının ve servisinin kalitesi oldu. Lawo sistemlerinin güvenilirliği ve esnekliği, karar vermede özellikle rol oynadı. Bu özellikler proje sırasında müşterimiz tarafından dile getirilen her türlü yeni gereksinimin hemen karşılanmasını kolaylaştırdı. VSM gereken her işlevi kapsadığı için bu büyük projeyi planlanan bütçeyle gerçekleştirebildik. Sistem bütünleştirici olarak biz ve müşterimiz Al Arabiya tam olarak tatmin olduk. Müşteri gelecekte daha fazla modernizasyon ve genişletme gerçekleştirmek istediği için, Al Arabiya’nın önemli bir gereksinimi de sistemi kesintisiz olarak ölçeklendirebilmekti. Al Arabiya, Lawo VSM ile kesinlikle doğru kararı verdi.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.