Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PikoTV, RIST Forum’a Katıldığını Duyurdu
PikoTV, RIST Forum’a Katıldığını Duyurdu
02.03.2021 10:40

PikoTV, RIST Forum’a katıldığını duyurdu. RIST Forum, RIST (Güvenilir Internet Akışı Taşıma) protokolünün pazarlama koludur. Misyonu, canlı video içeriğinin yönetilmeyen ağlar üzerinden taşınması için uyumlu çalışabilir bir standart olan RIST’in benimsenmesini sağlamaktır.

RIST, yönetilmeyen ağları üzerinden düşük gecikmeli canlı video aktarımı için açık kaynak kodlu, farklı tedarikçiler ile uyumlu çalışabilir standarda sahip ve teknik olarak sağlam bir çözüm sağlar. RIST protokolü, kaliteyi kaybetmeden herkese açık internet üzerinden birinci sınıf yayın kalitesinde içerik sunmak için tasarlanmış tek protokoldür. Bant genişliği sınırlamalarından bağımsız olarak video içeriğinin izleyicilere güvenilir bir şekilde iletilmesini sağlar.

RIST protokolü, açık kaynak kodlu mimarisi ile gelişime açık bir teknik sunmaktadır. RIST protokolünün istemci – sunucu arasındaki haberleşme açısından sunduğu inovatif yaklaşımlar alternatiflere göre çok daha hızlı ve sorunsuz devreye alma süreçleri ve süreklilik sağlamaktadır.

PikoTV Genel Müdürü Ali Vardar: “RIST protokolü ile, açık uçlu internetten sorunsuz ve yüksek kalitede yayın iletimi sağlamak isteyen müşterilerimiz için yeni bir kapı açıyoruz. RIST forumuna üye olmaktan ve topluluğu desteklemekten ötürü büyük sevinç duymaktayız.

RIST Forum Kurul Başkanı Suzana Brady: “RIST protokolü gerçek bir ivme kazanıyor ve çeşitli endüstri liderlerinin protokolün arkasına geçtiğini görmek harika. Üye olarak PikoTV’yi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.”

RIST Forum’a katılmak veya daha fazla bilgi almak için www.rist.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.

PikoTV ileri yayıncılık çözümleri 8K dahil uç noktalardaki kodlama ve yayın çözme ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. PikoTV; IPTV, VOD ve OTT platformları için yüksek yoğunlukta yük taşıyabilen çözümleri ile kolay yönetilebilir, 7x24 çalışır, efektif güç ve yer tasarrufu sunan ürünler sağlamaktadır. Ölçeklenebilen ürün yapısı ile bölgesel kanallardan, uydu ve dijital platformlara kadar, tüm koşullar ve talepler için hizmet sağlar.

PikoTV çözümleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0216 412 13 35 numaralı telefondan PikoTV Basın Sorumlusu Mehmet Durmuş’u arayabilir, mehmet@pikotv.com adresine yazabilir veya www.pikotv.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Standartlara dayalı bir yaklaşım kullanılarak bir grup uzman tarafından ortaklaşa geliştirilen RIST, yönetilmeyen ağlar üzerinden düşük gecikmeli canlı video için açık kaynak kodlu, farklı tedarikçiler ile uyumlu çalışabilir ve teknik olarak sağlam bir çözüm sunar. RIST’de uyumluluk açık spesifikasyonlar yoluyla elde edilirken, satıcılar kendi uygulamaları dahilinde yenilik yapma özgürlüğüne sahip olur.

RIST hakkında ayrıntılı bilgi almak için +44 1570 434632 numaralı telefondan RIST Basın Sorumlusu Helen Weedon’u arayabilir, helen@radicalmovespr.co.uk adresine yazabilir veya www.rist.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.