Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Riedel, Amerika Kupasının Çekiminde 360 Derece Teknolojisi Kullandı
Riedel, Amerika Kupasının Çekiminde 360 Derece Teknolojisi Kullandı
25.03.2021 13:31

PRADA tarafından sunulan 36. Amerika Kupasının (America’s Cup) çekimlerinin 360 derece yaklaşımı için ev sahibi yayın çözüm ortağı circle-o tarafından sağlanan Riedel donanım ve yazılım teknolojileri kullanıldı. Yeni Zelanda’daki Hauraki Körfezinde gerçekleştirilen üst düzey tekne etkinliğinde, canlı TV yapımı, etkinlik altyapısı ve yarış yönetimini bir araya getiren, yenilikçi bir teknoloji yaklaşımı uygulandı.

Riedel teknelerdeki, takip botlarındaki ve helikopterlerdeki kameralardan gelen sinyalleri, tüm ses, görüntü, iletişim, takip ve veri iletim sistemlerini, etkinlik alanındaki 30 personeliyle yürüttü. 

Riedel projede Riedel çözüm sağlayıcılar ailesinin Pidso anten ve radar sistemleri, Igtimi GPS takip teknolojileri, Riedel Porto Ar-Ge merkezinin teknik bilgilerinden yararlandı. Riedel ayrıca geniş yapım altyapısına iXblue, Sennheiser ve Lawo firmalarından da hizmetler ve teknolojiler ekledi. 

Riedel etkinlik merkezindeki mühendislerinin yanı sıra Almanya’nın Wuppertal kentindeki ROC (Remote Operations Center) adlı uzaktan operasyon merkezinden de yoğun destek sağladı. Bir takip ve mühendislik merkezi olarak hizmet veren ROC yoluyla operatörler Auckland’daki ses, görüntü, interkom sinyalleri dahil tüm sistem kurulumuna uzaktan erişebildiler. Böylece ROC ekibi yarışan yatlardaki donanımın kamera kontrol, ses ayarları, GPD veri iletimi, pil yönetimi gibi gerekli değişkenlerini izleyip denetleyebildi ve çekim yerindeki ekibi destekleyerek sistem performansını yükseltti.

Riedel’in birleşik teknoloji yaklaşımı ve yenilikçiliği, üstün yayınlar yapmasına yardımcı oluyor.

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.