Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MultiDyne SMPTE-HUT Aygıtları MediaPro Canada’da Uzaktan Yapım Maliyetlerini Düşürüyor
MultiDyne SMPTE-HUT Aygıtları MediaPro Canada’da Uzaktan Yapım Maliyetlerini Düşürüyor
26.03.2021 18:10

MediaPro Canada, CONCACAF Kadın Olimpik Eleme Turnuvası futbol maçlarının yayınının yapımı için sözleşme imzaladıktan sonra, etkinliklerden sadece iki hafta önce mekânlarda fiber altyapısı olmadığını öğrendi. MediaPro Canada, Houston ve Los Angeles’taki 12 kameralı yapımları desteklemek amacıyla hızla kargoya verilen SMPTE-HUT evrensel kamera alıcı-vericiler almak için MultiDyne Video & Fiber Optic Systems firmasına başvurdu. 

MediaPro Canada Başkan Yardımcısı Chris Priess şöyle konuştu: “Triax kabloludan tamamen fiber tabanlı kameralara geçtik. MultiDyne bizim ilk tercihimiz ve zamanında teslim edebilecek tek satıcıydı. Yapım taleplerimizi anladılar ve ihtiyacımız olan malları acil olarak tedarik ettiler. En önemlisi, ürünlerin kalitesi bizi sahada iyi temsil ediyor.

MultiDyne’ın en son kuşak popüler evrensel kamera alıcı-vericisi, tak-çalıştır tarzı SMPTE-HUT, bakır bağlantıları ortadan kaldırarak tamamen tek modlu fiber kullanıyor. Priess’e göre SMPTE karma fiber yerine tek telli fiber kullanmak, MediaPro Canada’nın her projede kablolama maliyetinde yüzde otuza kadar tasarruf etmesini sağlayabilir. “MultiDyne SMPTE-HUT kablolama maliyetlerimizi azaltıyor, çünkü tek modlu fiber özellikle bir mil veya daha uzun SMPTE karma fiber çekiyorsanız daha düşük maliyetli.

Uzun kablo döşemesi gereken mobil yapım firmaları için ideal olan SMPTE-HUT, uzun mesafeler üzerinde mümkün olan en iyi sinyal bütünlüğünü garantilemek için RF, EMI ve topraklama sorunlarını ortadan kaldırıyor. Az yer kaplayarak uçuş çantalarında ağırlığı azaltıyor ve daha hızlı kurulum ve sökme süreleriyle uzaktan içerik çekim ve taşımanın zorluklarını kolaylaştırıyor. 

Priess sözlerine devam etti: “Yapısı daha önce taşıdığımız markanınkinden küçük, ve uzun mesafelere verimli şekilde sinyal taşıyor. Bunlardan altı tanesini bir uçuş kutusuna koyarsanız, kurulumdan önce stadyumun etrafını döndüğümüz boyut ve ağırlıkta neredeyse fark yok.

Toronto’daki MediaPro Canada yedi adet mobil yapım tırına ve tam zamanlı 32 çalışana sahip. Gelecek on yılda Kanada Birinci Liginin tüm futbol maçlarının tek başına yayın yetkisinin yanı sıra Kanada ve ABD’de FIFA maçlarının haklarını da üzerine alan MediaPro Canada, sadece bu sezon 143 maç çekecek. Houston ve Los Angeles etkinliklerinde CONCACAF (Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football) için çok sayıda eleme turnuva maçı var. 

Priess ekledi “Bu aygıtlar yazın yoğun olarak kullanılacak, çünkü at yarışı da çekiyoruz. Yarış pistlerinin arka tarafına SMPTE karma fiber döşemek pahalı ve çok işçilik gerektiriyor. Bu mekânların bazılarına zaten tek modlu fiber kurmuştuk, bu sayede yayın kameralarımızın tüm kapasitesinden yararlanabiliriz.

MediaPro Canada tüm filosunu 55 adet Sony HDC-2500 kamera ile donatarak standartlaştırdı ve tırlarındaki bölmeler SMPTE-HUT ünitelerini taşıyacak biçimde tasarlandı. 

Devamlı HUT’larla çalışacak şekilde yeni tırlarımızı tasarladık ve iş akışımızı planladık. Doğrudan I/O panelimize takabiliyor, oturmak için bir uzatmaya gereksinim duymuyoruz.

Priess SMPTE-HUT’ın sert hava koşullarındaki performansını ve sağlam tasarımını da övdü. “Bir klişe olsa da her zaman en son yaptığımız programla değerlendiriliriz. Sahada güvenebileceğimiz ürünlere ihtiyacımız var. Bizim için tırlarımıza MultiDyne satın alma kararı sadece fiyatlarıyla değil, güvenilirlik, dayanıklılık ve endüstrideki olumlu ünleriyle de ilgili.

MultiDyne ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 99 66 numaralı telefondan Ateksis’i arayabilirsiniz.