Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ünlü Malezyalı Müzik Grubu Sennheiser Digital 6000 Kablosuz Çözümünü Tercih Etti
Ünlü Malezyalı Müzik Grubu Sennheiser Digital 6000 Kablosuz Çözümünü Tercih Etti
17.01.2022 11:27

Covid-19 salgını nedeniyle iki yıllık bir aradan sonra, popüler Malezyalı bağımsız (indie) müzik grubu Hujan, Petaling Jaya Gösteri Sanatları Merkezi’nden büyük hayran kitlelerine canlı olarak yayınlanan ‘Hujan 16 Tahun’ başlıklı bir dizi sanal konserle geri döndü. Dört gece boyunca farklı tür ve temalarda gerçekleştirilen konserlerde grubun 16 yıllık kariyeri, mücadeleleri, iniş çıkışları ve fantastik başarılarından bir kesit sergilendi. Bu etkinlikte aynı zamanda Hujan, Sennheiser’ın mükemmel performansını ses teknolojisinde yeni bir düzeye taşıyan Dijital 6000 sistemini ilk kez kullandı. Kablosuz ses takibi evolution wireless ve 2000 Series IEM’ler aracılığıyla yapıldı ve grubun arkasındaki müzik aletleriyle bas yükselteçleri için, birkaç Sennheiser ve Neumann mikrofonu kullanıldı. Neumann KH 310 monitörler, canlı internet akışları için miks sırasında ince ayarlar yapılmasına yardımcı oldu.

Grup, bu çok özel konser serisini planlarken, en sevdikleri gruptan bir performans izlemek için alışılmadık derecede uzun süre beklemek zorunda kalan ve genellikle “Raingers” olarak bilinen hayranlarında indie müzik ruhunu yeniden canlandırmak için, gösterilerinin gerçek dünyadaki bir performansa mümkün olduğunca yakın olmasını sağlamak istedi. Petaling Jaya Gösteri Sanatları Merkezi’nin yeni inşa edilen salonu, tesadüfen merkezin açılışını da yapan “Hujan 16 Tahun” için ideal yer olarak seçildi.

Vokaller için Hujan, dört kanallı Sennheiser Digital 6000 sistemine ve ek kablolu mikrofonlara yöneldi. Vokalist Noh, Neumann KK 205 kafalı bir SKM 6000, baş gitarist AG Coco ve Neumann KK 105 kapsüllü bir SKM 6000, ve Azham ise MM 445 kapsüllü bir SKM 6000 kullandı. Basçı İzzat kablolu bir MD 435 mikrofon tercih ederken, arka plandaki vokaller bir e 935 ve e 945 tarafından kaydedildi.

Kayıt Mühendisi Bijan FX, Digital 6000’in ses performansı konusunda çok heyecanlıydı: “Bu, grup vokalisti Noh’un D 6000 sistemini ilk kez kullanışıydı ve sanki kablosuz değilmiş gibi hissettirdi! Gecikmesi o kadar düşük ki kablolu bir mikrofon gibi geldi. Miks tarafında, Neumann KH 310 monitörler kritik kararlar vermemde bana yardımcı oldu ve hassasiyetleri harikaydı.

Sınırlı sayıda canlı konuk için sesle ilgilenen FoH Mühendisi Ahmad Syafiq şunları ekledi: “SKM 6000 el mikrofonundan ve KK 205 süper kardioid kapsülden gelen sesin verdiği hissi beğendim; Neumann V 402 ön yükselteç ile tamamlanan bu ses, vokalistin rock tarzı sert doğası için çok daha yumuşak geldi. Baş gitaristin süper kardioid KK 105’e ve basçının süper kardioid MD 445’e şarkı söylemesiyle, stüdyo sesini sahneye taşıyabildik.” Ahmad Syafiq, V 402’yi FoH, monitör, kayıttaki mühendisler ve izleyicilerin avantajına olacak şekilde, EM 6000 alıcı ile ses konsolu arasına yerleştirdi.

Gitar ve basta evolution wireless ve Evolution Wireless Digital serisinden kablosuz enstrüman sistemleri kullanılırken, davul seti çeşitli Sennheiser ve Neumann modelleriyle mikrofonlandı. Syafiq’in trampet için özel bir çözümü vardı: “Evolution 900 serisi davul mikrofonları şüphesiz benim vazgeçilmezimdir; bana müziği istediğim gibi uyarlama yeteneği veriyorlar. Trampet için alışılmışın dışında bir yol izledik ve süper kardioid MD 445’i kullandık, bunun da polar paterni pedallı zillerin sesinin diğer mikrofonlara sızmasını (hi-hat bleeding) ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu için kulağa mükemmel geldi. Herkesin bunu denemesini şiddetle tavsiye ederim. Sennheiser’dan Tyler Tan bana bu uygulamadan bahsetti; harika bir fikirdi ve davul dünyasının bundan faydalanacağına eminim.” Kick davul için e 901 ve e 902 mikrofonlara ek olarak, darbukalar ve trampetler için e 904’ler kullandı. Pedallı zil ve ziller için Syafiq, Neumann KM 184’ü seçti. Ortam sesi ise, iki adet MKE 600 tarafından kaydedildi.

Kongre merkezindeki biletleri tamamen tükenen dört günlük çevrimiçi konsere 1400 hayran izleyici katıldı ve Hujan 16 Tahun’u Malezya’daki en başarılı sanal konseri haline getirdi.

Grubun menajeri Epain Ahmad da aynı derecede hevesliydi: “Harika işbirliği için, özellikle de Zoul ve Tyler’ın konser yerinde desteği için Sennheiser’ teşekkür ederim. Kullandığımız donanım sesimizi daha iyi hale getirdi ve hayranların daha iyi hissetmesini sağladı. Sennheiser ile işbirliği yapmak bizim için bir rüyanın gerçekleşmesiydi. Gelecekteki konserlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.