Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Çok yönlü ARRI RIA-1 Radio Interface Adapter’ın Piyasaya Sürülmesi, Hi-5 Ekosisteminin İşlevselliğini Genişletiyor
Çok yönlü ARRI RIA-1 Radio Interface Adapter’ın Piyasaya Sürülmesi, Hi-5 Ekosisteminin İşlevselliğini Genişletiyor
22.10.2022 11:22

Başlangıçta ARRI Hi 5 el ünitesi etrafında gelişen ekosistemin bir parçası olarak duyurulan RIA 1 Radio Interface Adapter, artık piyasaya sürüldü ve tedarik için hazır. Kompakt ve sağlam yapılı RIA 1, sayısız farklı çekim kurulumu için olağanüstü çok yönlü bir bağlantı düğümü (hub). ARRI’nin değiştirilebilir radyo modüllerini destekleyerek, her türlü durumda güçlü kablosuz kamera ve lens kontrolünü kolaylaştırır.

2021’de piyasaya sürülen Hi 5, ARRI’nin beşinci nesil el ünitesi olup, piyasadaki en gelişmiş özellik setini sunar. Benzersiz bir şekilde, kullanıcıların farklı ortamlar için farklı radyo modülleri seçmesine olanak tanır, böylece paraziti en aza indirir ve sinyal gücünü en üst düzeye çıkarır. ARRI, sistemi üç radyo modülü opsiyonu etrafında tasarladı: RF-EMIP, RF-2400 ve yakında çıkacak olan RF-900. Radyo modüllerinin üçü de tasarım ve performanslarında yeni nesil olup, daha uzun menzil, daha fazla kanal ve daha iyi bağlantı sunarlar. RF-EMIP ve RF-2400 küresel olarak sertifikalandırılmış olup, RF-900 ise yalnızca ABD ve Kanada’da satışa sunulacak. Modüller değiştirilebilir olduğundan, ARRI ihtiyaç duyulduğunda daha fazla modül geliştirebilecek ve sistemi geleceğe hazır hale getirecek.

RIA 1 aynı üç radyo modülünü de destekler ve dört konektörlü basit bir kullanıcı arabirimi, aygıt yazılımı güncellemeleri için bir USB-C portu, bir döner kadran, bölgeyi, çalışma modunu ve radyo kanallarını ayarlamak için bir ekrana sahip. Kameraya takılan bir motor denetleyici olarak ARRI tarafından şimdiye kadar yapılmış en küçük ünite. Bir CAM portu, başlatma/durdurma/tally ve kamera kontrolünü kolaylaştırır ve iki LBUS portu, cforce motorları, ARRI Master Grip’ler veya OCU 1 gibi cihazlara bağlanırken esneklik sunar. Radyo modülüne bağlı olarak, bölünmüş odak (hem ön hem de arka planı net çekmek için ikili odak düzlemi - split focus), iris ve zoom işlemleri için kablosuz olarak üç adede kadar el ünitesi bağlanabilir, ve ARRI Hi 5 veya WCU 4 el üniteleri ile kullanıldığında tüm lens verileri sağlanır.

Alternatif olarak, kullanıcılar kablosuz işlevselliği bir dizi ARRI el ve kontrol ünitesine genişletmek için RIA 1 adaptörü kamera dışında kullanmayı tercih edebilirler. Tipik bir durumda, RIA 1’in lens verileri ve kullanıcı düğmesi kontrolü ile küçük, DP/DIT uyumlu bir kablosuz iris kontrol ünitesi için bir OCU 1 veya Master Grip ile eşleştirilebilir. WCU 4 ve SXU-1, RIA 1 adaptörün yardımıyla daha yeni, uzun menzilli RF-2400 ve RF-900 radyo modülü birimlerine erişimden de yararlanabilir.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.