Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Belçikalı Yıldızın Konserlerinde DiGiCo Quantum 338 Konsol
Belçikalı Yıldızın Konserlerinde DiGiCo Quantum 338 Konsol
02.01.2023 12:41

Belçika’nın değerli TV ve müzik yıldızı Bart Peeters, kısa süre önce Antwerp kentindeki 8.000 izleyici kapasiteli Lotto Arena’da, DiGiCo’nun koro ve ek konuk sanatçılara hitap edebilecek kapasitede ve son derece esnek mimarili Quantum serisinden Q338 konsolu ile, biletlerinin tamamı kısa sürede tükenen 26 konser gerçekleştirdi. 

 Üretken bir turne sanatçısı olan Peeters, ülke genelinde ve Hollanda’da sık sık sahneye çıkıyor. Sanatçının ‘Bart Peeters Deluxe - Live in the Lotte Arena’ adlı zenginleştirilmiş gösterisi, daha ayrıntılı bir programı barındırmak için daha büyük kapasiteli bir mekânda yer alacak şekilde tasarlandı, bir yıl boyunca süren konserlerle bir canlı albüm prodüksiyonu için kaydedildi.

Mühendis Roel Snellebrand açıklama yaptı: “2007’den beri önce monitör mühendisi ve 2014’ten itibaren FOH mühendisi olarak Bart ile çalışıyorum. Küçük gösteriler ve konser salonları için, biri izleyici alanında (FOH) ve diğeri monitörler için olmak üzere iki adet SD12 konsol kullanıyoruz, bu da bize bol miktarda kapasite sağlıyor, ancak büyük ve ihtişamlı konserler ve festivaller, konuk sanatçılar ve koro için çok fazla ekstra girdi gerekiyor. Daha fazla fader ve ekrana ihtiyacımız vardı, bu yüzden SD12 yerine Quantum 338 mantıklı bir yükseltmeydi.

Ülke çapında tanınan AV tedarikçisi Amptec tarafından sağlanan Quantum 338, müzik grubu için yaklaşık 48 girişli standart kurulumu ve ayrıca koro ve misafirler için yaklaşık 40 ekstra girişi yönetebiliyor. Snellebrand ayrıca FOH alanında bir Waves Superrack sistemi ve ek FX olarak harici bir Bricasti reverb kullanıyor. Sahne aygıt rafları, 32 bit I/O kartlarıyla donatılmış SD Rack’lardan oluşuyor. Müzisyenlerin tümü, yakın zamanda bir KLANG DMI kartı aracılığıyla DiGiCo ortamına kolay entegrasyon sağlayan bir KLANG sisteminin uyarlandığı kulak içi monitörler kullanıyor.

Snellebrand sözlerini şöyle tamamladı: “Benim için DiGiCo konsollarının en büyük avantajlarından biri, çok esnek ve sezgisel otomasyon sistemi ile her oturumu her tür konsola dönüştürebilmenizdir. Bu projedeki konsol değişikliğinin en büyük avantajı, mevcut SD12 oturum dosyalarını kolayca daha büyük Quantum 338’e dönüştürebilmemiz ve tüm ekstra gereksinimleri ekleyebilmemiz oldu. Büyük gösterilerde, tek bir Quantum 338 yüzeyinin iş akışını tercih ediyorum ve yeni Mustard Processing özelliği kanal şeridi işleme için harika yeni seçenekler sunuyor, böylece Waves işlemlerinin bir kısmını konsola geri aktarabiliyorum. Kuantum teknolojisi kolaylık, esneklik ve verimlilik sunuyor ve tüm prodüksiyon ekibi sonuçlardan gerçekten memnun.

DiGiCo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.