Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni ATEM Television Studio 4K8’i Duyurdu
Blackmagic Design Yeni ATEM Television Studio 4K8’i Duyurdu
24.04.2023 16:58

Blackmagic Design, ATEM Television Studio HD'nin tüm muhteşem yayın özelliklerini, 2160p60'a kadar Ultra HD standartları için ek destekle birleştiren, yeni ATEM Television Studio 4K8 canlı yapım görüntü mikserini duyurdu. ATEM Television Studio 4K8; 8 adet format dönüşümlü 12G-SDI girişi, harici kayıt cihazları için 10 adet 12G-SDI aux çıkışı ve 4 portlu bir 10G Ethernet dağıtıcıya sahiptir. Üstelik; canlı internet yayını, talkback ve isteğe bağlı dahili ağ depolamayı desteklemenin yanı sıra hassas DVE kontrolü için bir kumanda koluna da sahiptir.

Dahili yayın panele sahip ve 2160p60'a kadar standartları destekleyen, yeni 12G‑SDI canlı yapım görüntü mikseri.

Yeni ATEM Television Studio 4K8, son derece portatif olmasının yanı sıra, üst düzey işlerde kullanılabilmesi için bir yayın kontrol paneli içine entegre edilmiş, profesyonel bir canlı yapım görüntü mikseridir. Yani kullanıcılar, ekipman rafları veya yayın araçları için yeterli alanı olmayan küçük mekanlarda kullanabilirler. Kullanıcıların; 8 adet format dönüşümlü 12G-SDI girişine, 10 adet 12G-SDI aux çıkışına, 4 chroma keyer, 2 downstream keyer, SuperSource, 2 medya oynatıcı ve çok sayıda geçişe sahip, güçlü bir görüntü mikserleri olur. Bunların yanında; donanım internet yayını, kayıt, ses mikseri, talkback, çoklu görüntü ve isteğe bağlı ağ paylaşımlı dahili depolama gibi televizyon stüdyolarında kullanılan çok sayıda özelliğe sahiptir.

ATEM Television Studio, bir görüntü mikserini ve kontrol panelini aynı cihazda birleştirdiği için son derece portatiftir. Ön panelinde; kaynakları seçmek, geçişleri başlatmak ve video efektlerini hazırlamak için butonlar bulunur. Üstelik, bu butonlar, pahalı yayın masalarında kullanılan üst düzey butonların aynısıdır. Ayrıca, kullanıcıların geçişleri manuel kontrol etmeleri için yerleşik bir t-kolu da bulunur. Ön panelde, özel bir LCD'de ses seviyelerini canlı gösteren, yenilikçi bir ses mikseri kontrol bölümü bile vardır.

8 adet SDI video girişi ile ATEM Televizyon Studio, performansın farklı açılardan görüntüleri için kullanıcıların çok sayıda kamera bağlamalarına imkan verir. Blackmagic Studio Camera veya Blackmagic URSA Broadcast G2 gibi SDI çıkışı olan kameralar çok daha kaliteli olduklarından, düşük ışıkta daha iyi performans gösterir ve profesyonel lensler kullanırlar. Farklı video formatlarında çalışsalar bile, tüm video kaynakları görüntü mikserine senkronlanır. Her şey sorunsuz çalıştığından, sette kurulum kolaydır ve teknik sorunlar için kullanıcıların endişelenmelerine gerek yoktur.

ATEM Television Studio 4K8, özel görüntü içinde görüntü efektleri için DVE'yi konumlandırmak üzere bir kumanda koluna da sahiptir. Tam 3 eksen kontrolü ile kullanıcılar; silme şekillerinin X, Y ve Z konumlarını ve DVE’lerinin konumunu ayarlayabilirler. Kumanda kolu, DVE konumunun kusursuzca ayarlanmasını sağlar ve kumanda kolu topuzunun çevrilmesi DVE ebadını değiştirir. Kusursuz görüntü içinde görüntü efekti için; boyutu ölçeklendirir, yukarı, aşağı ya da sola ve sağa hareket ettirir.

Dahili medya havuzu, yerleşik medya oynatıcılar tarafından oynatılabilen, yayın kalitesindeki grafikleri ve animasyonları saklar. En yüksek kalite için tüm medya alfa kanallı RGB renk alanını destekleyerek, şeffaflığa ve katmanlamaya imkan tanır. Medya havuzu, 20 adet HD veya Ultra HD çözünürlükte sabit görüntü saklayabilir.

ATEM Television Studio, yeşil perde keyleme efektleri için 4 adet ATEM Advanced Chroma Keyer’e sahip olduğundan, haberler ve sette sunum işleri için mükemmeldir. Chroma keyer inanılmaz derecede etkilidir ve key parametrelerinin otomatik olarak oluşturulması için, arka plan renklerinin örneklenmesini sağlayan bir renk seçici gibi özelliklere sahiptir.

ATEM Television Studio'daki DVE'ye ek olarak, çok katmanlı güçlü bir SuperSource işlemci de bulunur. SuperSource, kullanıcılara 4 ekstra DVE katmanının yanında bir arka plan katmanı da verir ve hepsi ek bir giriş kaynağı halinde birlikte katmanlanır.

ATEM Television Studio 4K8, 8 adet 12G-SDI girişe sahiptir. Her bir SDI girişi, özel bir format dönüştürücüye sahip olduğu için her tür 720 HD, 1080 HD veya 2160 Ultra HD sinyal kaynağı, görüntü mikserinin formatına dönüştürülür.

ATEM Television Studio, dokuz adede kadar SDI program sinyal çıkışına sahiptir, böylelikle kullanıcıların tüm kameralarına ayrı bir program dönüş sinyali göndermek için yeterli bağlantıları olur. SDI program geri dönüş sinyali, kameralara tally, talkback ve kontrol bilgilerini göndermek için kullanıldığından, bu önemlidir.

Dahili bir Fairlight ses mikseriyle, ATEM Television Studio, komplike canlı ses miksajını mümkün kılar. Dahili mikser, tüm SDI girişleri için yeterli kanalın yanı sıra, XLR, RCA ve MADI girişleri için ekstra kanallara sahiptir. Her bir giriş kanalı; en yüksek kalitede 6 bant parametrik EQ, kompresör, limitör, genişletici, gürültü geçidinin yanı sıra, ses seviyesi ve panlama özelliklerine sahiptir.

ATEM Television Studio, dünya çapında bir izleyici kitlesine canlı internet yayını için yerleşik bir donanım yayın motoruna sahiptir. Yani, kullanıcılar kare düşmesi olmadan ve daha iyi video kalitesinde YouTube, Facebook ve Twitch platformlarına canlı internet yayını yapabilirler. İnternet yayını, Ethernet bağlantısı kullanılarak çalışır veya kullanıcılar mobil internet paketilerini kullanmak üzere bir akıllı telefon bağlayabilirler.

Kullanıcılar, ATEM Television Studio ile her türlü video yazılımını kullanabilirler, çünkü USB bağlantısı bir web kamerası gibi çalışır. Yani kullanıcılar, bir bilgisayara bağlayıp, bir web kamerası ile çalışan video yazılımlarını kullanabilirler. Bu, tüm video yazılımlarıyla tam uyumluluk sağlar ve full çözünürlüklü 1080HD kalitesindedir.

ATEM Television Studio, harici USB flaş disklere kaydı destekler. İsteğe bağlı bir M.2 flaş disk takılı olduğunda, kullanıcılar doğrudan ağ paylaşımlı dahili depolamaya kayıt yapabilirler. Dahili depolama ve kullanımdaki harici USB diskler, yerel Ethernet ağı üzerinden paylaşıma hazır olurlar, böylece kurgulama, renk düzeltme ve grafik hazırlama gibi post prodüksiyon görevlerinde, başkaları da çalışabilir. Yayın kalitesinde video ve küçük dosya boyutları elde etmek için tüm kayıtlar, AAC ses kodekli H.264 formatındadır.

ATEM Software Control uygulaması, ATEM Television Studio’nun gizli gücünü ortaya çıkarır ve görüntü mikserindeki tüm özelliklere erişim sağlar. ATEM Software Control, ayarlamalar yapmak için parametre paletleri olan, görsel bir görüntü mikseri kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Kullanıcılar bir podcast stüdyosu kuruyorsa veya daha çok sayıda mikrofon girişine ihtiyaçları olursa, ATEM Microphone Converter ses girişlerini genişletmelerine yarar. MADI portunu kullanarak ATEM Television Studio'ya bağlanır, yani zor bir kurulumu yoktur ve kullanıcılar daha çok giriş eklemek için cihazları zincirleme bağlayabilirler. Her bir dönüştürücüde, mikrofon/hat seçilebilir ve fantom güce sahip 4 analog giriş bulunur. Bu tasarım; -129dBV'lik son derece düşük gürültü tabanı, 131dB(A)'lık dinamik aralık, %0,002'lik çok düşük ses bozulması ve tüm kanallarda aynı tolerans ile inanılmaz bir kaliteye sahiptir.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.

 

ETİKETLER
En Çok Okunanlar
Dergi