Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony, Çok Hafif, Değiştirilebilir Lensli Profesyonel Kamera ILX-LR1'i Piyasaya Sürüyor
Sony, Çok Hafif, Değiştirilebilir Lensli Profesyonel Kamera ILX-LR1'i Piyasaya Sürüyor
14.09.2023 15:25

Sony, yaklaşık 61 megapiksel 35 mm full frame görüntü sensörüne sahip, endüstriyel kullanım için tasarlanmış, değiştirilebilir lensli bir kamera olan yeni ILX-LR1'in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Yüksek çözünürlüğü ve hafif, kompakt formuyla drone ile inceleme, araştırma ve haritalama için idealdir.

Sony Avrupa Görüntü Algılama Çözümleri Başkanı Matthew Swinney bu yeni kamera hakkında şunları söyledi: “Dronlara yönelik endüstriyel pazar genişledikçe, görüntü kalitesine öncelik veren ve uzaktan kumanda özellikleri sunan kompakt, hafif ve full frame bir seçeneğe olan ihtiyacın farkına vardık. Bu, sektördeki pek çok kişi için ezber bozan bir gelişme. ILX-LR1'in piyasaya sürülmesiyle, Sony'nin görüntüleme alanındaki güvenilir mirasını ve uzmanlığını aldık ve bunu değiştirilebilir lenslerimizin ve Camera Remote SDK'nın avantajlarıyla eşleştirerek fotoğrafçılık için optimize edilmiş, çok çeşitli endüstriyel uygulamalar yelpazesini destekleyen çok yönlü yeni bir ekosistem oluşturduk.”

Ayrıntılı görüntüler ve verimli kapsama alanı için yüksek çözünürlüklü sensör

ILX-LR1, inceleme sırasında küçük çizikler ve çatlaklar gibi ince ayrıntıları ortaya çıkaran yüksek çözünürlüklü, düşük gürültülü ve geniş dinamik aralıklı görüntüler yakalar. Ayrıca, yüksek irtifa çekimlerinin kısa sürede hızlı bir şekilde tamamlanmasına olanak tanıyan, harita çekimine uygun, saniyede 3 kare gibi sürekli çekim yeteneği seçeneği de bulunmaktadır. ILX-LR1'i çok daha çok yönlü hale getirmek için, projeye göre en uygun lensin seçilmesine olanak tanıyan çok çeşitli E mount lenslerle uyumludur, böylece yüksek irtifadan çekilen tek bir fotoğraf, aynı mesafede daha düşük çözünürlüklü kameradan çekilen birden fazla fotoğrafın yerini alabilir.

Endüstriyel uygulamalarla kolay entegrasyon için tasarlandı

ILX-LR1'in boyutu ve fonksiyonelliği sayesinde kamu hizmetleri, yeşil enerji, telekomünikasyon, ulaşım, inşaat ve arazi yönetimi projeleri gibi çeşitli iş sahaları ve amaçlar için kullanılabilir. Kompakt, kutu şeklindeki kameranın, bir drone, endüstriyel makineler, robotlar ve/veya su altı araçlarına takmak da dahil olmak üzere altı kenarından herhangi birinde uygun herhangi bir konuma güvenli montaj için vida delikleri (M3) var. Ayrıca alt yüzeyinde montaj vida deliği (1/4-20 UNC) bulunmaktadır. USB Tip-C ve HDMI Micro (Tip D), kolay kurulum için kameranın arkasında bir aradadır.

Sony Camera Remote SDK, uzak kullanıcılara kendi yazılım uygulamalarından kamera menülerine ve diğer fonksiyonlara erişme ve bunları kontrol etme olanağı sağlar. Sisteme bir API entegre edilerek, kameranın kullanıcının sisteminden uzaktan kontrol edilmesi mümkün hale gelir; kamera ayarlarında değişiklik yapılmasına, deklanşöre basılmasına, canlı görüntü izlemesine ve daha fazlasına olanak sağlanır. Ayrıca müşterinin uygulamaları, işlem sonrası benzersiz görüntü kimliklerini drone konum verileriyle ilişkilendirebilir. Görüntüler bir tetikleyici sinyalle çekilebiliyor, böylece her görüntünün ve drone konum verilerinin gecikmesi en aza indirilebiliyor. Yeni Sürüm 1.11 ile, manuel odaklamayı kullanırken, mevcut odak konumunu geri almak ve istenen konuma odak ayarlamaları yapmak mümkün olup, yüksek düzeyde tekrarlanabilir ve istikrarlı çekime olanak tanır. Ayrıca kilit anahtarı arka taraftaki butonlardan kaynaklanan istenmeyen çalışma hatalarını önleyecektir.

ILX-LR1 Güç ve Kontrol Terminali, belirli bir anda bir görüntünün yakalanması gibi anında yanıt gerektiren uzak uygulamalar için düşük gecikmeli veri iletişimine olanak tanır. ILX-LR1, DC 10-18V güç bağlantısını destekler ve pilleri değiştirmeye gerek kalmadan daha uzun çalışma süresi için drone'un pilinden güç alabilir.