Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony ve Deutsche Telekom, Medya ve Yayın Prodüksiyonuna Yönelik Yeni Nesil Servisleri Keşfetmek Üzere İşbirliği Yapıyor
Sony ve Deutsche Telekom, Medya ve Yayın Prodüksiyonuna Yönelik Yeni Nesil Servisleri Keşfetmek Üzere İşbirliği Yapıyor
01.10.2023 12:58

Yayın ve medya şirketlerinin, haber kuruluşlarının ve canlı etkinlik servis sağlayıcılarının hayal gücünü yakalamak amacıyla Sony ve Deutsche Telekom, Sony'nin kamera, kodlama, IoT ve medya orkestrasyonu alanındaki uzmanlığıyla Deutsche Telekom'un gelişmiş 5G ağ iletişimindeki en son yeniliklerini bir araya getirecek bir program üzerinde birlikte çalışıyor.

5G ağlarının kullanılabilirliği artmaya devam ediyor ve bununla birlikte artan bağlantı hızı, daha düşük ağ gecikmesi ve ağ dilimleme yoluyla yeni çalışma yöntemleri vaadi gibi avantajlar da artıyor. İki kuruluş, Deutsche Telekom'un dinamik ağ dilimleme teknolojisini profesyonel medya alanındaki en yeni nesil prodüksiyon iş akışlarına uygulamak için aşamalı bir deneme programını ortaklaşa yürütüyor. Amaç, günümüzün ağa bağlı canlı prodüksiyon ekosistemlerinde, özellikle de saha içi kamera operatörleri, dış yayın servis sağlayıcıları ve dağıtılmış yaratıcı ekipler arasında yüksek kaliteli ve tutarlı video katkısının gerekli olduğu etkinliklerde var olabilecek bağlantı zorluklarını ele almak.

Deutsche Telekom'un teknolojideki lider konumu, geniş coğrafi kapsama alanı ve 5G dilimlemedeki ileri gelişmiş durumu, iki kuruluşun yeniden birlikte çalışması için zamanında bir fırsat sağladı. Dinamik dilimleme sayesinde 5G ağ kaynakları, gerekli sayıda 5G bağlı cihaza göre tahsis edilebilir; bu, profesyonel kamera yayınlarının önceliklendirilmesi gereken durumlarda güçlü bir seçenektir. Bu, Sony'nin kamera, IoT ve orkestrasyon araçlarıyla birleştiğinde, haber kuruluşları gibi medya şirketlerinin, önceden planlanmış etkinliklerde kendi amaçları için mevcut 5G ağının garantili bir bölümünü güvence altına almasının önünü açıyor. Sony'nin yeni Ultra Düşük Gecikmeli HEVC kodek teknolojisinin uygulanması, kameradaki HD veya Ultra HD görüntülerin dilim aracılığıyla yüksek oranda sıkıştırılmış ancak çok yüksek kalitede ve ultra düşük gecikmeli bir şekilde aktarılmasına da olanak tanır.

Deutsche Telekom Ağ Servis Farklılaştırma ve Yakınsama Başkan Yardımcısı Changsoon Choi bu işbirliği hakkında şunları söyledi: "Deutsche Telekom, medya ve yayın prodüksiyonlarına yeni B2B hizmetleri getirmek için gelişmiş 5G inovasyonunda ön saflarda yer alıyor. İlk denemelerimizin başarısının ardından, yayıncılığı her zamankinden daha hızlı ve daha kolay hale getirecek ve medya prodüksiyonunda yeni bir çağ açacak yenilikçi çözümler için 5G ağ dilimleme gibi son teknoloji özelliklerden yararlanmak amacıyla Sony ile olan işbirliğimizi genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sony Avrupa Canlı Prodüksiyon Başkanı Norbert Paquet konuyla ilgili şunları söyledi: "Ağ Bağlantılı Canlı stratejimiz, konumlarına bakılmaksızın kaynakların (yerler, insanlar ve işleme) prodüksiyonlarda en iyi ve kusursuz şekilde bağlanılmasını, kullanılmasını ve paylaşılmasını sağlamakla ilgilidir. Dolayısıyla 5G bu stratejinin önemli bir bileşenidir. İster haber ister etkinlik olsun, canlı ortamlarda yapımcılar her zaman hız ihtiyacını ve güvenilirlik ihtiyacını dengeliyor. Bu yaz Deutsche Telekom ile yaptığımız ilk denemeler, 5G'nin, özel erişime ve verimli bir kodek bileşenine sahip bir kamu ağı tarafından çalıştırıldığında ne kadar çok fırsatın kilidini açtığını ortaya çıkardı."

İşbirliğinin ilk aşaması, 5G mobil cihazın dinamik dilimleme platformuna bağlanmasına olanak tanıyan teknolojinin geliştirilmesine odaklanıyor; daha sonraki aşama, canlı görüntü akışının dinamik orkestrasyonunu içerecek.