Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NEP Switzerland’a Broadcast Solutions OB Van Aracı
NEP Switzerland’a Broadcast Solutions OB Van Aracı
26.10.2017 14:59

NEP Switzerland, ikinci 4K/UHD OB van aracını yine Broadcast Solutions GmbH firmasına yaptırdı. İsviçreli şirket, 4K yapım kaynaklarını ikiye katlayarak Swiss Raiffeisen Super League’in (RSL) 2017-2018 sezonunun yayın yapımına hazır hale getirdi. Yeni eklenen UHD 42 OB Van, İsviçre Futbol Birinci Ligi maçlarının 4K/UHD yapım ve yayını için kullanıldı. Önceki OB van gibi UHD 42 de Broadcast Solutions’ın Streamline Family OB Vanları tabanlı.

UHD 42 aracı, Streamline OB Vanlarının bir çeşidi olan Alphaline modelinin en yeni örneği. Bu Alphaline OB Van iki yapım alanına, geniş ağır çekim alanlarına, yapımcı, moderatör ve konuklar için ek monitörlü VIP yerlerine sahip olup 20 kameralı yapımları destekleyerek, müşterilere alan yaklaşımı ve cihaz seçiminde daha fazla özgürlük kullanma imkanı veriyor.

UHD 42 OB Van’ın kullanımda olduğu 2017-2018 Swiss Raiffeisen Super League başladığından beri NEP Switzerland 4K/UHD çözünürlükte yüz kırktan fazla maçın yapımını gerçekleştirerek ödemeli televizyon kanalı Teleclub Sports’ta yayınladı.

NEP Switzerland’ın yeni UHD 42 aracı, tek bir geniş genişletme platformlu büyük boy bir römork olarak tasarlandı ve 10 adede kadar 4K/UHD kamera ile çalışabiliyor. NEP Switzerland’ın tercih ettiği Grass Valley LDX 86N kameralar, Canon lenslerle birlikte gerçek 4K sinyaller veriyor. Vizyon mikser olarak Grass Valley Karrera 8 M/E K-Frame kullanılıyor. Ses kısmının merkezinde 48 fader içeren bir Lawo mc256 konsol ve Lawo Nova73 Compact yönlendirici var. Tekrar oynatım, aydınlatarak öne çıkarma ve klipler için 4 adet EVS XT 4K var.