Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony, CineAlta Ürün Grubunu,Oscar Ödüllü Görüntü Yönetmeni Claudio Miranda ile Camerimage 2017'de Tanıtıyor
Sony, CineAlta Ürün Grubunu,Oscar Ödüllü Görüntü Yönetmeni Claudio Miranda ile Camerimage 2017'de Tanıtıyor
06.11.2017 15:30

Sony, Bydgoszcz Polonya'da düzenlenen bu yılki Camerimage'a, ilk Full Frame dijital film kamera sistemi VENICE’in de aralarında bulunduğu, son CineAlta ürün grubunu sergilemek için dönüyor. Camerimage ziyaretçileri, ASC üyesi, Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Claudio Miranda ile özel bir CineAlta atölyesinin yanı sıra VENICE'te yapılan son çekimlerin gösterimini de tecrübe edebilecek.

Camerimage, Sony CineAlta kamera sisteminin yeni nesli VENICE'i görmek için ilk fırsatlardan birini sunuyor. Büyük formatlı, Full Frame görüntü yakalama ile film yapımcısının yaratıcı özgürlüğünü genişletmek için tasarlanan VENICE, film yapımcılarının ve prodüksiyon profesyonellerinin çeşitli gereksinimlerini karşılamak üzere, yaratıcı insanlarla yakın işbirliği içinde ve titiz araştırmalar sonucunda üretildi.

17 Kasım Cuma günü, ASC üyesi görüntü yönetmeni Claudio Miranda, Sony ile birlikte uygulamalı bir atölyeye ev sahipliği yaparak VENICE'in 36x24 mm Full Frame sensörünün ve geniş lens uyumluluğu seçeneklerinin film yapımcılarının istedikleri görüntüleri yakalamasını nasıl sağladığını gösterecek. "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi", "Pi'nin Yaşamı" ve "Yarının Dünyası" gibi filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan Miranda, görüntü yönetmenlerinin VENICE'in dahili ND filtre sistemi ve yeni renk yönetimi sistemi gibi gelişmiş özelliklerinden nasıl faydalanacağını keşfe çıkacak. Ziyaretçiler, bulundukları yerde gerçekleşecek gösterimde Miranda ve BSC'den Ed Wild tarafından çekilen etkili içerikleri de tecrübe edebilecek. Ayrıntılar şöyle:

Etkinlik Programı:

  • CineAlta VENICE Sunumu: 14 Kasım Salı, 19.00, Opera Nova. ASC'den Claudio Miranda'nın prodüksiyonun kamera arkasını inceleyeceği, The DIG sunumu.
  • CineAlta Atölyesi: 17 Kasım Cuma, 13.00, İktisat Fakültesi. VENICE'e yakından bakmak, kamerayı denemek, farklı lens seçeneklerini keşfetmek ve ASC'den Claudio Miranda'nın The DIG çekimindeki yaratıcı tercihlerini öğrnebilirsiniz.

Opera Nova'da Sony CineAlta F65 ile çekilen film gösterimleri:

Only the Brave - 13 Kasım Pazartesi, 23.00, ASC Üyesi Görüntü Yönetmeni Claudio Miranda

Wonder Wheel - 17 Kasım Cuma, 15.15, ASC, AIC Üyesi Görüntü Yönetmeni Vittorio Storaro

Miranda, görüntü yönetmenlerinin VENICE'in dahili ND filtre sistemi ve yeni renk yönetimi sistemi gibi gelişmiş özelliklerinden nasıl faydalanacağını inceleyecek. Kamera ile ilgili deneyiminden bahseden Miranda şöyle dedi: "Özellikle renk işlemesinden çok etkilendim. Renkte sevdiğim şey, sinemaya daha yatkın gelmesiydi, biraz daha yumuşak bir his ve öncekine göre çok daha fazla dinamik aralık var... Kameranın cilt tonlarına yanıtına bayıldım, gerçekten çok güzel."

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa, Sinematografi Ürün Pazarlama Müdürü Sebastian Leske şöyle dedi: "Dünya çapında film yapımcılarıyla güçlü bir ilişkimiz var ve görüntü yönetmenleri ile destek yönetmenlerinin yaratıcı vizyonlarını perdeye taşımalarını sağlayan araçlar geliştirmek istiyoruz. Camerimage ziyaretçilerine VENICE'i ve tüm CineAlta ürün grubumuzu kullanarak nasıl Her Karede Duygu oluşturulabileceğini göstermek için sabırsızlanıyoruz."

Sony, son çıkan ürünlerin yanı sıra perdede duygusal bir etki yaratma misyonlarında film yapımcılarını desteklemek üzere tasarlanmış çeşitli çözümlerini de sergileyecek. Kompakt 4K PMW-F55'in yanı sıra X-OCN kayıt formatı özellikli taşınabilir bellek kayıt cihazı AXS-R7 ve PXW-FS7 II XDCAM kamera da gösterilecek.