Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Litepanels Gemini: Daha Parlak, Geniş ve Hafif
Litepanels Gemini: Daha Parlak, Geniş ve Hafif
08.11.2017 10:42

Bir Vitec Group markası olan Litepanels’in tamamen yeni 2x1, RGB-WW yumuşak ışık paneli Litepanels Gemini, günışığı, tungstan, kırmızı-yeşil-mavi LED’leri bir araya getirerek, esnek ve hassas renk ayarları sunuyor. Gemini yumuşak ışık paneli her türlü profesyonel aydınlatma uygulamasına hitap edebilecek denetim seçenekleri sunuyor ve gerçek, en geniş spektrumlu beyaz ışık üretiyor.

Şimdiye dek çoğu 2x1 panel kullanıcısı beyaz ışığı, istenmeyen renk bozulmaları yaratabilen kırmızı-yeşil-mavi karışımıyla elde ediyordu. Litepanels Gemini kullanıcılara bir günışığından tungstene ışık zemini verip bu sorunu ortadan kaldırarak, tüm 360 derece renk tekerleği boyunca rengi hassas olarak ayarlama imkanı sağlıyor. Böylece kullanıcılar çok çeşitli ortam ışık koşullarına göre hızla ve kolayca uyum sağlayabiliyorlar. Örneğin floresan ışıklı eski bir depoda yeşil ekleyip eksilterek tam doğru beyaz dengesi kolayca elde edilebiliyor.

Gemini bu esnekliği LCD ekranlarla kullanımı kolay menüler üzerinden üç aydınlatma modunda sunuyor:

  • Correlated Color Temperature (ilişkili renk sıcaklığı) Mode, +/- yeşil ayarı ile çift renk (günışığından tungstene) için.
  • Color Mode (renk modu), eksiksiz renk ve doygunluk denetimi için renk tonu doygunluğu ve yoğunluk denetimi sunuyor.
  • Gel Mode, çeşitli popüler jelatinlerin kullanımına imkan veriyor.

Üç modun hepsi kullanıcılara yüzde yüzden sıfıra kadar hiç renk kayması olmadan pürüzsüz kısma ile eksiksiz yoğunluk denetimi sunuyor. Kullanıcılar hızlı ve kolay kullanım için yoğunluk gibi sevdikleri aydınlatma özelliklerini kaydetmek için ön ayarlar tanımlayabiliyorlar.

Gemini DMX (5 bacaklı XLR veya RJ45), kablosuz DMX (her ikisi de standart 512 protokollü) ve endüstride ilk olarak Bluetooth yoluyla esnek uzaktan kumanda sunuyor. Gemini, Apple aygıtlarına yönelik Litepanels SmartLite veya SmartLite Director uygulamaları kullanılarak uzaktan denetlenebiliyor.

Yakında yapılan bağımsız testler, Gemini’nin günışığında 97, tungstende 99 TLCI/CRI seviye ölçümleriyle üstün fotometrik performans verdiğini gösterdi. Bu da aydınlatma uzmanlarının renk düzeltme ihtiyacını ortadan kaldırıp post prodüksiyon zamanı ve masrafından tasarruf ederek üstün renk ve gerçekçi cilt tonları elde etmeleri anlamına geliyor.

Gemini dahili güç kaynağıyla birlikte, harici bir balast gerektiren benzeri panellerden daha hafif. Harici enerji aygıtı ihtiyacı olmayan panel, daha rahat hareket ettirilerek kolayca taşınabiliyor ve az sayıda kablo bağlantısıyla hızlı donatılabiliyor. Gemini paneller ister pil enerjisiyle (3 bacaklı XLR, 28 VDC), ister endüstri standardında powerCON bağlantısı kullanılarak diğer cihazlarla seri bağlanarak çalıştırılabiliyor.

Ödülü sinema görüntü yönetmeni Andrew Dunn şunları söyledi: “Litepanles Gemini’nin renk kalitesi, mevcut tungsten aydınlatma kaynaklarını özellikle kısma sırasında çeşitli uygulamalarda tam olarak eşleştirebilmeme imkan veriyor. Sıfıra kadar tüm seviyelerde ışığı kısabilmem inanılmaz. Işık şefim Jose Ruiz ve ben Gemini’yi donatıp kullanmayı çok kolay buluyoruz. Hafifliğine rağmen verdiği çıkış onu daha da sıra dışı hale getirerek, sette çok yönlü çalışma ve zaman tasarrufu sağlıyor.”

Tüm Litepanels ürünleri gibi Gemini de petek ızgaralar ve panjur kapakları gibi eksiksiz ışık biçimlendirme aksesuarlarıyla çok yaratıcı ışık denetimi sunuyor. Litepanels bu yılın sonunda çok sayıda Gemini panelin dikey ve yatay olarak üst üste konmasını sağlayacak bir montaj donanım kiti çıkaracak.

Litepanels ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.