Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI Filtre ile Görüntü Kontrolünün Ön Cephesi
ARRI Filtre ile Görüntü Kontrolünün Ön Cephesi
16.11.2017 18:49

Yeni ARRI Full Spectrum Neutral Density (FSND ) harici filtre, ARRI’nin yüksek kaliteli ürün serisine hem koruma hem de görüntü kalitesi üzerinde belirgin bir etki sağlıyor. 

Günümüzde Ultra HD, High Dynamic Rate ve geniş renk gamı gibi görüntü kalitesi talepleri ve en üst kalitede harici filtre yönündeki son kullanıcı istekleri nedeniyle ARRI kendi FSND filtresini üretmeye karar verdi. ALEXA Mini ve AMIRA kameraların donatıldığı FSND filtre, endüstride saf renk doğallığıyla beğeniliyor. ARRI bu uzmanlığı temelinde şimdi de üstün kaplamalara sahip ek ön filtrelerini genişletiyor.

ARRI Full Spectrum Neutral Density filtrede kullanılan Schott B270i cam, çok yüksek standartlarda üretildi. Cam filtrenin her iki kenarında, tam paralel yüzeylerle, tamamen düz cilalandı. Düzlemlerin paralelliği, özelikle odak düzleminin yumuşayabildiği geniş açıklıkta telefoto lensler kullanılırken çok önemli. FSND filtreler lense giren ışık miktarını azaltıp fazla pozlama yapmadan parlak koşullar altında daha geniş T-stop’lar çekme imkanı veriyor. FSND filtreler parlak ortamlarda su veya trafik gibi hareket eden unsurları bulanıklaştırmayı mümkün kılıyor. ARRI Full Spectrum Neutral Density filtrenin 6.6 inç x 6.6 inç ve 4 inç x 5.65 inç boyutluları var. 

Köşeli yaygın harici filtrelerden farklı olarak ARRI Full Spectrum Neutral Density filtrelerin kenarları mükemmel c şeklinde. Kavisli kenar camın ufalanmasını azaltıyor ve montajı daha kolay ve güvenli hale getiriyor. Filtre kenarları ışık saçılımını önlemek için siyah boyalı. 

ARRI sadece filtre malzemelerine ve biçimine değil, çeşitli kaplamalara da zaman ve enerji harcadı. Çok katmanlı ND kaplama, yansıma önleyici (AR) kaplama, su itici kaplama, yağ itici kaplama ve son sert kaplama, filtrenin her iki tarafına uygulandı. Hava ile temas eden filtrelerin yansıtma oranı her hava-cam yüzeyinde % 4 ile % 6 arasında iken, ARRI % 0.2 yansıtma oranını gerçekleştirmeyi başardı.Çekim ekipleri çoğunlukla filtreleri bir arada kullandıkları ve bu nedenle yansıtma oranı arttığı için, rakamı 20 kat azaltmak son derece önemli. Yansımayı azaltmak kontrastı en yüksek düzeye çıkararak sensörün tüm dinamik aralığının yakalanmasına imkan veriyor, böylece HDR iş akışları kolaylaşıyor. 

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.