Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Jünger Sekiz Kanallı Kodek İşlemci
Jünger Sekiz Kanallı Kodek İşlemci
02.12.2017 11:11

Dolby Labs ile yakın işbirliği içerisinde geliştirilen D*AP8 Codec Edition, ses sinyallerinin kodlanması, kodlarının çözülmesi, kod dönüştürülmesinin gerektiği yerlerde eski Dolby işlemcilerinin yerini almak üzere tasarlandı. AES ve opsiyonel SDI, MADI, Dante ve analog ses giriş çıkış formatlarını destekliyor.

Ses sinyali yayını ve dağıtımının her alanında kullanıma yönelik Jünger Audio D*AP8 Codec Edition, mevcut her Dolby ses bit akışını kodlayabiliyor, kodunu çözebiliyor ve tüm malzeme verisi parametrelerini etkin biçimde yönetip benzetebiliyor.

Malzeme verisi yönetimi ve benzetim işlevinin standart olduğu D*AP8 Codec Edition, sekiz (4x2.0 veya 5.1+2.0) ses giriş kanalı ve dahili Dolby kod çözme işlevişne sahip. Opsiyonel Dolby kodlama da mümkün. Ağ tabanlı ses şiddeti ölçüm göstergesi ve Voice Over standart iken, logging, Upmix ve Fail Over işlevler opsiyonel.

D*AP8 Codec Edition ile verilen Dolby Decoder, aşağıdaki Dolby formatlarının kodlarını çözebiliyor:

  • Dolby E
  • Dolby Digital Plus
  • Dolby Digital
  • Pro Logic II (kodlama ve kod çözme)

Opsiyonel Dolby Encoder, şu formatları kodluyor:

  • Dolby E
  • Dolby Digital Plus
  • Dolby Digital
  • AAC, HE-AAC v1/2

Dialnorm, Downmix, DRC gibi malzeme verisi değişkenlerinin belirlenmesi, son kullanıcının kod çözücüsünün doğru performansını elde edebilmek için önemli. Benzetim işlevi, son kullanıcıların sesinin kendi dinleme ortamlarına göre doğru ve uygun reprodüksiyonunu garantilemek için değerlerin gerçek zamanda onaylanıp ayarlanmalarını sağlıyor.

Yerel yönetmeliklere uygunluğu garantilemek için ses seviyeleri ve gerçek tepe değerleri ölçülebiliyor ve Ethernet aracılığıyla opsiyonel J*AM ölçüm ve günlük olay kayıt yazılımına aktarılabiliyor. ITU-R BS.1770 1, 2, 3 gibi mevcut tüm ses şiddeti standartları, önerilen ATSC A/85, ARIB TR-B32, Free TV OP-59, Portaria 354 ve EBU R128 pratikleri destekleniyor. Gerçek zamanlı bir giriş seviyeleri grafiği görüntülenebiliyor ve ağın herhangi bir yerindeki hedefe kaydedilebiliyor.

Bir web tarayıcı arayüzü ağdaki her yerden değişkenlerin kolay ve sezgisel olarak oluşturulup yapılandırılmasına izin verirken, kolay referans için çeşitli ekran üzeri gösterge ve ölçümler kullanılabiliyor. Çoğu değişken “ayarla ve unut” ilkesiyle çalıştığı için, aygıt az sayıdaki başlangıç ayarıyla birkaç dakika içinde yayına başlatılabiliyor.

Jünger ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.