Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Skynamic Drone Pilotları ALEXA Mini Kullanıyor
Skynamic Drone Pilotları ALEXA Mini Kullanıyor
07.12.2017 09:39

Skynamic’ten drone pilotları havadan çekim konusunda uzmanlar ve ALEXA Mini ile çekim yapıyor, ARRI’nin kamera sisteminin yazılım güncellemeleriyle önde gitmeyi sürdürmesinden memnuniyet duyuyorlar.

Julian Gloeckner ve Gabriel Manz 2012 yılında Skynamic’i kurduklarından bu yana büyük kentlerden sıradağlara, balta girmemiş ormanlardan denizlere kadar dünya çapında her türlü ortamda çekim yaptılar. Bu iki Alman drone kamera kullanıcısı ekipleriyle birlikte Fas’ta dört ay geçirdi. Bir Çin macera filmi için sekiz motorlu helikopter tipi bir araca (octocopter) takılan bir ALEXA Mini ile Kazablanka’dan Quarzazate ve Sahra Çölü’ne kadar etkileyici hava çekimleri yaptılar.

Julian Gloeckner izlenimlerini özetledi: “Her yerde toz, gece gündüz arası büyük sıcaklık farklılıkları, çok miktarda duman. Koşullar gerçekten zorluydu. Ama kamerayla ilgili hiçbir sorun yaşamadık; ALEXA Mini tüm bunların üstesinden geldi.

Sekiz motorlu drone, şarj edilebilen piller, kamera gövdesi, lens ve gimbal; 18 kilograma kadar yük, dar vadiler, kuş sürüleri, alçak enerji hatları ve çok değişken rüzgar koşulları içerisinde uçuruldu.

Gloeckner devam etti: “Konsantrasyon çok önemli. Bu nedenle Skynamic hep iki kişiyle çalışıyor. Bir pilot aracı uçururken, bir kamera operatörü gimbali denetliyor ve çekim üzerinde yoğunlaşıyor. Görüntüler bu ikilinin arasındaki iyi iletişim ile elde ediliyor. Kuruluma bağlı olarak bir drone 6 ila 15 dakika uçuşta kalabiliyor. Piller hala uzun uçuşları engelleyen bir sorun.

Skynamic ekibi neredeyse her zaman, kaliteden ödün vermeyen ALEXA Mini ile havadan çekim yapıyor. Bulunduğumuz her film setinde ALEXA ile çalışan hemen herkesin bundan sonra başka kameralarla ile çalışmak istemediğini gördük. Ama 2015 yılında ALEXA Mini piyasaya çıkana dek hava aracına ALEXA takamıyorduk; sonunda ALEXA Mini hafifliği sayesinde film yapımcılarına istedikleri kaliteyi sundu. Tek özelliği görüntü kalitesi değil; iş akışı, güvenilirlik ve kullanım kolaylığı da önemli bir rol oynuyor.

30 yaşındaki drone uzmanı maksimum esneklik sağlayan çeşitli dosya formatları ve ayar seçeneklerini ve kamera sistemi için yazılım güncellemelerini de beğeniyor. Skynamic’in ALEXA Mini kamerası da elbette SUP 5.1 ile güncellendi; 1.3x anamorfik lensler desteği, geliştirilmiş oynatım seçenekleri, merkeze uçakla dönerken tüm kliplerin oynatılabilmesi, önemli yenilikler arasında.

Skynamic ismi Fas’taki çalışmasından çok uzun zaman önce ünlü hale geldi. Porche, VW ve Audi gibi otomobil üreticilerine reklamlar çekti. Skynamic’in altı çalışanı Netflix yapımı Berlin Station ve RTL suç dizisi Alarm Fuer Cobra 11 için drone uçurdu. Listede diğer çok sayıda Avrupa ve ABD televizyon ve sinema filmi projesi de var.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.