Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Akratek’ten Marmara Üniversitesi Medya Merkezi’nde Workshop
Akratek’ten Marmara Üniversitesi Medya Merkezi’nde Workshop
07.12.2017 16:38

Akratek; geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yayın organı olan Marmara Üniversitesi Medya Merkezi’nde, Radyo – Televizyon Bölümü öğrencileri için “TV İstasyonlarında Teknik İş Akışı ve Teknik Departmanlar” isimli sunum gerçekleştirdi. Ardından Blackmagic Design markasına ait Ursa Mini Pro kamera ve onunla entegre çalışabilen ATEM TV Studio HD Pro resim masasının iş akışını anlattı.

Akratek Elektronik Proje Mühendisi Sedat Suat Yılmaz tarafından yapılan sunumda öğrencilere, dünyada ve Türkiye’de bulunan televizyon istasyonlarının tarihçesi, günümüze nasıl geldiği, yapıları, kullanılan teknik ekipmanlar, teknik departmanlar ve departmanlar arasındaki iş akışı konuları detaylı olarak anlatıldı.

Sunumun ardından Blackmagic Design Türkiye Distribütörü Medicast ile birlikte ortak düzenlenen workshop’ta Blackmagic Ursa Mini Pro kamera, üzerine bağlanabilen B4 lens ile birlikte gösterildi ve resim masası olarak ATEM TV Studio HD Pro tanıtıldı. Ayrıca kamera ve görüntü mikserinin birlikte çalışabildiği iş akışı anlatıldı.

Günümüz TV istasyonlarında gerçekleşen iş akışı konusunda detaylı bilgilerin de paylaşıldığı sunuma öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Sunum ve Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 291 22 30 ve 31 numaralı telefondan Akratek’i arayabilirsiniz.