Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kerem Topuz’un Yeni Filmi Lavinya
Kerem Topuz’un Yeni Filmi Lavinya
15.12.2017 17:34

Okurlarımızın Yönetmen Kerem Topuz’u ve çalışmalarını daha yakından tanıması için Kerem Topuz’un son filmi Lavinya’nın çekim sürecini de kapsayan bir söyleşi gerçekleştirdik.

  • Bize biraz kendinizden ve çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Ben çalışma hayatıma ulusal kanallarda ve prodüksiyon şirketlerinde TV programları çekerek başladım. Daha sonra kurumsal firmalar ve markalar için bir çok tanıtım videosu hazırladım. Konser ve müzik videoları yönettim. Şu an çekimlerini tamamladığım yeni sinema filmim Lavinya’nın post-prodüksiyon sürecindeyim. 

  • Çalışmalarınızda Sony PXW-FS7 M2 kullandığınızı biliyoruz. Sony FS7’nin bu kadar başarılı olmasının asıl nedeni nedir sizce?

Bence, diğer Süper 35 mm kameralarla kıyasladığımızda ilk göze çarpan üstün özelliği ergonomik yapısı ve kullanım kolaylığı. Çünkü kamera omuzda veya elinizdeyken bile doğru açıyı kaybetmeden ve titretmeden rahatlıkla çekim yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca ayar yapmak için kamerayı omzunuzdan bırakıp menüye dönmeniz gerekmiyor. Tüm kontrolleri elinizin altındaki joystick benzeri el tutacağından halledebiliyorsunuz. Özellikle hareket halindeyken değişen ışık koşullarına uyum sağlayan bir ND filtresi teknolojisi geliştirilmiş. Bana göre bu kameranın en önemli alamet-i farikalarından birisi bu. Hele ki benim gibi doğaçlama çekimler yapan ve kamerayı aksiyonun bir parçası haline getiren birisi için bu özellik bulunmaz bir nimet. Çünkü mizanseni kurarken oyuncunun daha geniş bir alanda hareket edebilmesine izin verebiliyorum. 4K’da 180 fps’ye kadar çıkan çekim yapabilme özelliği sayesinde görüntü kalitesinden ödün vermeden süper slow motion çekimler yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca cine modda yaptığınız çekimlerde postta işinizi aşırı kolaylaştıracak ölçüde geniş renk ve gri tonlama aralığına sahip olabiliyorsunuz. Bu da yaptığınız işe artı değer katıyor.

  • Sony ürünleri kullanmanız sizin müşterilerinizin memnuniyeti açısından pozitif yönde fark oluşturuyor mu ?

Özellikle, tanıtım ve reklam prodüksiyonlarında müşteri açısından bütçe esas belirleyici etmen oluyor. Ancak, sizden üstün görüntü kalitesinden ödün vermemeniz bekleniyor. Bu anlamda Sony FS7 M2 hem prodüksiyonlarımın kalitesini yükseltiyor hem de müşteri memnuniyetini korumamı sağlıyor. 

  • Sony PXW-FS7’nin kullanımı farklı marka ürünlere göre ekstra fark ve kolaylık sunuyor mu ?

Evet sunuyor. Özellikle dış çekimlerde kameranın kullanımının rahat olması benim için Sony PXW-FS7’yi ilk tercih etme sebeplerimden birisi. Atama düğmelerinin body’nin üzerinde ve çokça olması da ayar yapmakla kaybedeceğiniz zamanı geri kazanmanızı sağlıyor. Joysticke benzeyen akıllı tutma yeri hem kamerayı dengede tutmanızı sağlıyor hem de üzerindeki düğmeler sayesinde neredeyse tüm ayarların elinizin altında olmasını sağlıyor.

  • Sizce fiyat - sonuç ilişkisi FS7 kamerada ne kadar yerine oturmuş?

Diğer rakip üç markanın benzer özelliklerindeki kameralarıyla kıyasladığımda, evet Sony FS7 M2 daha pahalı bir kamera ama teknik özellikleri ve kullanım kolaylıklarıyla diğerlerinden de daha üstün bir durumda. O yüzden aradaki fiyat farkı gayet normal. Fiyat performans değerlendirmesinde Sony FS7 M2’yi tercih edenler daha karlı çıkacaktır diye düşünüyorum.

  • Son filminiz Lavinya’nın çekimleri sırasında yaşadığınız tecrübelerden de bahsedebilir misiniz?

Lavinya, doğaçlama oyunculukların olduğu ve ağırlıklı olarak yolda araç içi ve açık havada dış mekanlarda yapılan çekimlerden oluşuyordu. Çok kalabalık olmayan ve mobilize bir ekiple çekmem gereken bir filmdi. O yüzden kameranın kullanım kolaylığıyla üstün görüntü kalitesi bileşkesi benim için Sony PXW-FS7 M2’yi tercih etmemdeki en büyük etken oldu. Doğal hava ve ışık koşullarında çekim planımı ve aksiyonu aksatmadan çekimlerimi kolaylıkla gerçekleştirebildim. Sony PXW-FS7 M2’nin yüksek ışık hassasiyeti sayesinde harici aydınlatma yapmadan tamamen doğal ışıklarla çekimlerimi tamamladım. Bu; hikayenin doğallığı ve inandırıcılığı açısından filme artı değer katarken, görüntü kalitesinden ödün vermeden yüksek kalitede temiz çekimler yapabilmemi sağladı. Ayrıca makro çekimler için cine lensler haricinde DSLR lensler de kullanabildim. Bu da bana pratiklik sağladı. Tek sıkıntım çekimler sırasında harici bir monitörden izleme yapamadığım için kamera üzerindeki LCD monitör benim için küçük kaldı. Kameranın diğer sürümünde LCD ekran daha büyük olabilirse şahane olur. 

En Çok Okunanlar
Dergi