Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Harman JBL VTX A12 Hoparlör Ailesi Genişliyor
Harman JBL VTX A12 Hoparlör Ailesi Genişliyor
15.12.2017 17:56

Harman Professional Solutions, JBL Professional VTX A12W hoparlör grubunu sunuyor. Geniş yatay kapsama için 120 derece dağılım paternli VTX A12W, VTX A serisini genişletiyor ve canlı ses uzmanlarının her türlü canlı ses uygulamasında dengeli bir ses kapsamı elde etmelerine imkan veriyor. İster VTX A12 ile birlikte ister tek başına yapılandırmada kullanılsın, VTX A12W turne ses firmalarına, tiyatrolara ve canlı gösteri mekanlarına benzersiz performans ve kapsama için ek esneklik katıyor.

VTX A12W VTX A12 ile birlikte bir hoparlör gurubunun alt kısmında kullanıldığında VTX A12W’nin sağladığı geniş patern izleyicilere yakın ses kapsamının dengelenmesine yardımcı oluyor. VTX A12W hoparlörün içerisindeki her eleman, VTX A12’deki doğrusal performans, yüksek çıkış ve tutarlı kapsama gibi ileri özelliklerin tümünü içeriyor. VTX A12 gibi tamamen yeniden tasarlanan alçak, orta ve yüksek frekans kısımları ağırlık başına en yüksek çıkış ve geliştirilmiş alçak frekans genişletme sunuyor, ama bu kez 250Hz’e kadar inen 120 derece yönlendirmeyle. 

VTX A serisinin yeni yüksek frekans kısmındaki benzersiz tasarımlı üç sürücü, HF ses yönlendirici (phasing plug) ile dalga kılavuzunu tek parçada birleştirerek, daha iyi tolerans ve yüksek hassasiyet sağlarken, bozulmayı ve genel ağırlığı azaltıyor. A serisi hoparlörlerde yer alan patentli JBL Radiation Boundary Integrator (RBI) üzerine geliştirilen yeni RBI, dört adet 5.5 inç orta frekans sürücüyü yüksek frekanslı dalga kılavuzu içerisinde birleştirerek, yüksek frekans kısmı için pürüzsüz bir horn yüzeyi sağlıyor. Hafif bir 12 inç neomidyum alçak frekanslı bas hoparlörü, dördüncü kuşak Differential Drive tasarımı, yeni bir çift ses bobini, çift mıknatıslı düzen, doğrusal dolaşım, güç yönetimini ve hassasiyeti iyileştiriyor.

VTX A serisi hoparlörlerin donatılma ve taşınma şeklinde ileri bir adım attı. Hızlı kurulumu kolaylaştırmak için grup elemanları her dikey taşıyıcı arabaya 10 derece eğimli konumda dörder tane üst üste konuyor. Patentli bir dahili kilit mekanizması, seçme bacaklarıyla hoparlörleri 0.25 ile 10 derece arasında kolayca düzenlemeye yardımcı oluyor. Sistem asıldığında mekanizma kabin açılarını belirlenen konumlarda otomatik olarak kilitliyor. Hem VTX A12 hem de VTX A12W’deki yeni tam yüzey kafes tasarımı, açıkta kalan elemanların sayısını azaltıyor ve hoparlörü aşırı hava ve yol koşullarından koruyor. Kapalı kafes sistemin daha iyi Ingress Protection (içeri yabancı madde kaçmasından koruma) değeri (IP55) kazanmasına yardımcı oluyor ve sabit kurulumlu uygulamalara uyması için çeşitli renklerle kaplanabiliyor.

Harman JBL ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 227 68 00 numaralı telefondan SF’yi arayabilirsiniz.