Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > ARRI WVS (Wireless Video System) Hakkında Sık Sorulan Sorular
ARRI WVS (Wireless Video System) Hakkında Sık Sorulan Sorular
17.07.2017 18:13

ALEXA kamera serisi ve güncellemeler:

S: ALEXA kamera serisindeki değişiklikler neler?
Y: ALEXA SXT W modeli, ALEXA SXT Plus ve ALEXA SXT Studio kameraların yerini alıyor. ALEXA SXT Plus’ın devamı olan ALEXA SXT W, ayrıca bir kablosuz görüntü verici ve WiFi radyo da içeriyor. 
Yeni ALEXA serisi:

  • ALEXA SXT W (kablosuz HD görüntü, ARRI ECS kamera ve lens kontrolü, WiFi)
  • ALEXA SXT EV (kablosuz değil)
  • ALEXA Mini (ARRI ECS kamera ve lens kontrolü, WiFi)

S: ALEXA SXT Plus ile ALEXA SXT W arasındaki farklar neler?
Y: SXT W modelinde kablosuz HD görüntü vericisi ve WiFi radyo var. Radyo özelliği nedeniyle ALEXA SXT W kamera ALEXA SXT Plus’a göre 400 gram daha ağır, 3 cm daha uzun ve 8 Watt daha fazla güç tüketiyor.:

S: Aynı bölgede aynı anda kaç tane Wireless Video System kullanabilirim?
Y: Birlikte kullanılabilecek WVS sayısı, her bölgede farklı olan kanal sayısına ve radyo gürültüsüne bağlı. Genellikle aynı anda 4 ila 6 sistem çalıştırılabiliyor.:

S: Bir vericiye kaç tane alıcı bağlanabilir?
Y: Bir verici birimine 4 adede kadar alıcı (WVR-1 veya Transvideo Starlite ARRI-WVS) bağlamak mümkün. Aşağıda üç kamera ve 12 alıcılı bir kurulum görülüyor.:

S: SONY L serisi piller Wireless Video Receiver WVR-1 üzerindeki PWR OUT yoluyla ek aksesuarlara yeterli güç sağlıyor mu?
Y: Kuruluma ve ek aksesuarların güç tüketimine bağlı olarak tek bir L serisi pil WVR-1’in PWR OUT konektörü yoluyla yeterli güç sağlayamayabilir. Bu durumda ikinci bir L serisi pil eklenir ya da Receiver Power Supply RPS-1 kullanılır.

ARRI Wireless Video System – teknik konular:

S: ALEXA SXT W hangi frekans bantlarında çalışıyor?
Y: ARRI Wireless Video System lisanssız 5 GHz frekans bandını kullanıyor. ALEXA SXT W WiFi ve ECS radyolar ise 2.4 GHz aralığında çalışıyorlar. :

S: Kablosuz görüntüyle birlikte ne tür malzeme verisi iletiliyor?
Y: HD kablosuz görüntü işletiminde 2 kanal gömülü ses, zaman kodu ve HD-SDI REC bayrak var. :

S: Yeni antenlerde neden mavi ve beyaz halka var?
Y: Bunlar ALEXA SXT W üzerindeki üç radyonun tümüyle çalışan, yeni çift bantlı (2.4 ve 5 GHz) yüksek performanslı antenler. Kablosuz video (mavi), WiFi (mavi) ve ARRI ECS (beyaz) anten konektörlerine takılabiliyorlar. Renk kodsuz eski ARRI ECS antenler sadece ARRI ECS radyo ile çalışır ve kablosuz video ve WiFi anten konektörlerine takılmamalıdır. :

S: ARRI WVS için yüksek kazançlı anten panelleriniz var mı?
Y: Şu anda ARRI WVS için yüksek kazançlı anten panelleri sağlamıyoruz ama başka satıcıların ARRI WVS uyumlu antenleri var. 

ARRI Wireless Video System – çalışma:

S: Sette HDR izlemek ve iletmek için ARRI WVS kullanabilir miyim?
Y: Evet, ARRI WVS HDR görüntüleri iletmek ve izlemek için kullanılabilir.:

S: Vericiyi alıcıya nasıl bağlayabilirim?
Y: ARRI Wireless Video System aygıtları için bağlantı işlemleri hızlı ve kolay tek tuşlu adımlarla yapılabiliyor.

  • Vericiyi ve ilk Wireless Video Receiver WVR-1’i açın. Verici Verici SXT W kameradaki (MON OUT 3 menüsünde verici gücünü açın) ya da bağımsız Wireless Video Transmitter WVT-1 olabilir.
  • Diğer vericiler ve alıcıların güçleri kapalı olmalıdır. 
  • Vericideki PAIR butonuna, NETWORK LED yanıp sönene kadar basın.
  • WVR-1’deki PAIR butonuna, NETWORK LED yanıp sönene dek basın.
  • NETWORK LED’ler yanıp sönüyorsa eşleştirme bağlantısı tamamlanmıştır.
  • İlave her WVR-1 için aynı işlemleri tekrar edin.

S: Mevcut kameralar için ne tür yükseltmeler var?
Y: Bir ALEXA SXT Plus uygun fiyata ALEXA SXT W’ye yükseltilebiliyor. ALEXA XT’den SXT kameralara, ALEXA SXT EV’den ALEXA SXT Plus’a yükseltme opsiyonlarımız önceden olduğu gibi devam ediyor.

ARRI Wireless Video System – uyumluluk ve bileşenler:

S: Neden ARRI WVS diğer kablosuz iletim sistemleriyle uyumlu değil?
Y: ARRI kablosuz görüntü vericinin donanım ve yazılımını yüksek ARRI performans ve kalite gereksinimlerine uygun şekilde geliştirdi. Bu nedenle ARRI WVS piyasadaki diğer sistemlerle uyumlu değil. Ayrıca bu durum tüm ARRI WVS bileşenlerinin birlikte kusursuz çalışmalarını ve yüksek gerilim aralığından tek tuşla eşleştirmeye kadar aynı yüksek kalite standartlarına bağlı kalmasını garantiliyor. :

S: Transvideo Starlite ARRI-WVS monitör ALEXA Mini’yi de kontrol ediyor mu?
Y: Hayır. Transvideo Starlite ARRI-WVS sadece ARRI Wireless Video System ile uyumlu ve ALEXA Mini için kontrol işlevleri yok. Bunu yapan başka bir Transvideo monitör var; Transvideo StarliteRF-a. Ancak uzaktan kumanda işlevleri için StarliteRF-a, ALEXA Mini üzerinde bir Transvideo vericisi olmasını gerektiriyor. Tek Starlite monitörde her iki işlevin olması istenebilse de, ne yazık ki teknik açıdan bu mümkün değildi.:

S: Transvideo Starlite ARRI-WVS, WVR-1 ile aynı mesafeyi kapsıyor mu?
Y: Transvideo Starlite ARRI-WVS’nin içindeki alıcı kartı ARRI Wireless Video alıcı WVR-1’dekinden çok daha küçük olduğu için daha kısa mesafeyi kapsıyor. WVR-1 600 metreye kadar mesafeden sinyal alabiliyorken, Starlite ARRI-WVS yaklaşık 200 metreye kadar alabiliyor.:

S: Neden daha kısa, bütünleşik anten yerine neden çubuk anten kullanıyorsunuz?
Y: Wireless Video System’ı geliştirme aşamasında çok şık bir dizi bütünleşik anteni denedik fakat sonunda en güçlü iletimi çubuk antenlerle elde ettiğimizi gördük. :

S: Kameralarda radyo vericilerinin kullanımında sağlıkla ilgili endişeler var mı?
Y: Elimizdeki bilgilere göre kameralarda bu radyoları kullanmak güvenli. ABD’de FCC, Avrupa Birliği ve diğer ülkeler her türlü cihazın insan bedenine yakın radyo dalgaları yaymasını gerektiriyor ve ALEXA SXT W SAR adlı bu testi geçti. SDAR (Specific Absorption Rate) insan bedeninin radyo frekansında elektromanyetik alana maruz kaldığında enerjinin emilim hızının bir ölçümü. :

S: WVS aygıtlarının iletim ve görüntü çıkışları 8 mi 10 bit mi?
Y: WVS aygıtlarının iletim ve görüntü çıkışları 10 bit. Bu önemli, çünkü 8 bit HDR görüntüleri izlemek için yeterli değilken, 10 bit yeterli.:

S: Wireless Video Receiver WVR-1 3D LUT’ları işleyebiliyor mu?
Y: Hayır, WVS kameradan hangi sinyal gelirse alıyor ve hiçbir değişiklik yapmadan çıkışını yapıyor. Genellikle renk değişikliklerinin (3D LUT ve CDL değerleri) merkezi olarak kamerada yapılmasını öneriyoruz çünkü bu setteki herkesin aynı görüntüyü görmesini garantiliyor. Hızlı günlük çekim ve proxy yaratmak ile istendiği gibi kurgu yapmak için, master görüntüler içerisinde renk malzeme verilerinin kaydedilmesini de kesinleştiriyor.:

S: ALEXA SXT W’deki WiFi radyo erişim noktası ve istemci modu sunuyor mu?
Y: ALEXA SXT W’deki WiFi şu anda sadece erişim noktası modu sunuyor, yani harici aygıtlar ALEXA SXT W WiFi ağına bağlanabiliyor, ama ALEXA SXT W mevcut WiFi ağlarının içerisine giriş yapamıyor.

0212-3584520 | info@linkgroup.com.tr
www.linkgroup.com.tr | www.linkashop.camera